SCARLET

bild1 bild2 bild3 bild4 bild5 bild10 bild6

Scarlet är min första tik som jag väntade länge på att få! Hon kom till oss som valp och har växt upp med Agazzi. Hon har en fin stamtavla från Exigor's kennel, med mycket välmeriterad hundar bakom sig. Hon har ett sånt vackert ansikte och feminint utseende. Hon är försiktig av sig, inte för att hon är blyg utan för att hon kan vänta på sin tur att hälsa t.e.x när vi får besök. Alla de andra hundarna kastar sig över besökare och blir så glada. Scarlet är mamma till A,C,F och J-kullen.

"Eftersom hon tycker så mycket om att bada inne i badkaret, speciellt efter en långtur ute när det är kallt och ruggit kommer här ett helt bildspel taget vid samma tillfälle"

Mer om Scarlet:
En av hennes favoritsysselsättningar är att bada som hon gjort sedan hon var valp med min dotter. Hon älskar att leka med andra hundar och hennes favoritsysselsättning när hennes kompis Pixie hade valpar var att leka med katterna som bor hos Pixie. Hon är alltid mycket glad! Älskar att gå på promenader. Hon är en matglad dam, så Agazzi låter henne alltid äta först. Eftersom hon är så matglad har hon alltid fått anmärkning på att hon är lite för överviktig på utställningarna. Jag har hellre en glad och lycklig hund som jag vet mår bra, har lite extra hull. Än att för utställningar några gånger om året få ner hullet. En hund ska inte vara överviktig, men på utställningar ska de snarare vara underviktiga. Scarlet är en försiktig och lugn tik med andra hundar och barn. Hon älskar att springa lös ute och kommer direkt när man ropar på henne om hon inte har fått upp lukten efter en katt t.e.x. Då får man ropa någon gång till. Hon håller sig annars alltid i närheten. Hon är mycket intresserad av fåglar och skulle nog gärna leka med dem, men de flyger ju alltid iväg. På utställningarna har hon fått fina skriftliga omdömen. Domarna har tyckt att hon har ett sånt vackert feminint utseende och sätt. De har även sagt att hon verkar så glad. Finns mer att läsa om under utställningar.

Om Scarlet:

Namn: Exigor's Black Scarlet
scarletReg. nr SKK: S55282/2009
Född: 2009-08-05
Utställning:
Int. Älvsjö 09-12-13: Bir-valp
Utställd flera gånger med fina omdömen.
Hennes inavelsgrad: 0,4 %
Hon är:
Ögonlyst Utan anmärkning
Patella Utan anmärkning
Vaccinerad enl. schema
Höjd: 30 cm
Vikt: 5,9 kg
Färg: Black n'tan
Öron: vikta
Svans: Sabel
Avkommor: 11 st.
varav 5 tikar, 6 hanar.

Scarlets kullar:
2011-04-05 A-Kullen. 3 valpar
2012-05-09 C-Kullen. 7 valpar
2014-06-05 F-kullen. 1 valp

2014-12-12 I-kullen. 6 valpar
u

Hon har mått bra under tiden hon har varit dräktig. Det enda var väl att hon inte var så intresserad av att leka med de andra hundarna, men det kan ju vara olika från hund till hund.


Bildspel
Här kommer ett förnyat bildspel!


 

 

 

Här kommer ett bildspel med Sid som är pappa till Scarlets I-kull födda 2014-12-12.

Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid


Om Sid:

Namn: Quebec's Eilert
Reg. nr SKK: S44279/2008
Född: 2008-05-11
Utställningar:
Han är utställd flera gånger nationellt och internationell och har erhållit ett CK, men fått fina skriftliga omdömen.
Hans inavelsgrad: 0,0 %
Han är:
Ögonlyst Utan anmärkning
Patella Utan anmärkning
Vaccinerad enl. schema
Höjd: C:a 29-30 cm min bedömning
Vikt: under 6 kg min bedömning
Färg: Black n'tan
Öron: ståendes
Svans: Sabel
Avkommor: Fyra tidigare kullarNär jag, Jenny och Scarlet träffade Sid en blåsig söndagsmorgon i Nässjö tyckte vi att han var en fin, ståtlig och vacker hane. Han är en pigg, alert kille som jag tyckte var musklig och i övrigt fin form. Nu har jag haft förmånen att ha honom hemma hos oss med alla tjejerna och han fungerar bra med allihop och han är en sån myskille. Inavelsgraden mellan Scarlet och Sid blir 1,6 %.Sid har bott hemma hos oss vid parningar och han fungerar bra ihop med alla mina hundar och även med valparna. Han är en riktigt lugn myskille. I några av filmerna syns det att han vill in till Scarlet och Queen när de löpte, för jag hade honom ihop med Ballerina och H-kullen som han är pappa till.

Filmer på Sid när han var här på besök hos H-kullen:

Vill till tikarnaSid med H-kullenSid på besökSid med valparna


Klicka på någon av bilderna nedan för att komma till A, C eller F-kullens egna sidor:

akullenckullenfkullenDu är välkommen att maila mig!

kontakt 

 

Klicka på kartan, för att "Hitta", var Anneberg ligger!