F-Kullen

bild1 bild2 bild3 bild4 bild5 bild5 bild10 bild11 bild6 bild6 bild6 bild6 bild6

Föddes 2014-06-05. Denna gång fick Scarlet en enkel kull med en tik istället för som förra gången en kull med sju valpar. Här på F-Kullens egna sida kommer du kunna följa hela valptiden.
Den fantastiskt underbara tiken är bokad till en underbar familj som bara längtar efter att få hem henne.
Innebär ännu fler trevliga vänner till min skara av valpköpare i vår slutna facebookgrupp och vad roligt vi ska få på våra kennelträffar. Jag är såå lycklig!

agazzi


I Valplådan formar tiken och
den mänskliga kontakten valpen.
En trygg, varm, avskild plats, men
som ändå är centralt placerad i vårt hem.
Där valparna sakta kan vänjas vid ljud och intryck.

E-kullen
Våra familjehundar får en bra välbalanserad kost. De har borstade tänder och skötta klor. Våra hundar badas och duschas regelbundet för att vara fräscha och lukta gott, men det menar jag inte parfym. De äter 2-3 ggr/dag och motioneras 1 gång per dag och ytterligare korta promenader. De har fri tillgång till att vara ute eller inne som de själva vill. Våra barn sover i egna sängar och det gör våra hundar också! De har en egen sovplats som de dagtid kan gå till om de vill vara ifred och nattetid sover de där. Åker de bil eller tåg så har de bur. När vi åker kortare bussresor så sitter de med oss i knät eller på golvet. Jag försöker att alltid ha dem med mig. I och med det så är de vana vid mycket människor och hundar och katter. Vi hälsar dock inte på andra hundar som vi inte träffar regelbundet och som vi inte är kompisar med. Valparna hos oss bor med mamma i valprummet centralt i vårt hem. Valparna kommer även att få möjlighet att vara ute på gräsmattan (Vistelse där vid goda väderförhållanden). De kommer att vara vana vid ljud såsom dammsugare, elvisp, ljud från gräsklipparen, smälla ballonger och allt möjligt som hinner ske normalt i vårt hem under valptiden. Ingen av mina hundar är rädda för nyårsraketer eller reagerar på ballonger t.e.x trots att jag gör det själv. Jag har lagt upp ett eget socialiseringsprogram för att se till att vänja valparna vid de som de är mogna för vid en viss ålder. Ur de tidigare valpkullarna har utvecklingen under valptiden gått himla bra. Valparna blir färdiga att hämtas när de är 8 veckor. Mycket saker hinner hända hos oss på 8 veckor. Inte på någon annan Kennel kommer ni finna dess motstycke. Ni måste besöka oss för att uppleva detta.

Nedanför kan du läsa och se bilder från valptiden.

Den efterlängtade kullen är nu född...
Valpningen gick som vanligt fantastiskt smidigt. Scarlet väckte mig 05.45 och jag satte mig vid valplådan. Hon är så duktig och valpen var stor.
kl.06.45 Tik, 222 gram

Om mamma och pappa till valparna:

Quebec's Eilert och Exigor's Black Scarlet. Inavelsgraden mellan dem är 1,6 %.
Mor och far till valparna är friska mycket trevliga, pålitliga, lyhörda, vackra som erhållit fina omdömen och bra placeringar på utställningar. Båda är ögonlysta, patellaundersökta utan anmärkning och vaccinerade enligt schema.

SidQueen

Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid
Sid

Om Sid:

Namn: Quebec's Eilert
Reg. nr SKK: S44279/2008
Född: 2008-05-11
Utställningar:
Han är utställd flera gånger nationellt och internationell och har erhållit ett CK, men fått fina skriftliga omdömen.
Hans inavelsgrad: 0,0 %
Han är:
Ögonlyst Utan anmärkning
Patella Utan anmärkning
Vaccinerad enl. schema
Höjd: C:a 29-30 cm min bedömning
Vikt: under 6 kg min bedömning
Färg: Black n'tan
Öron: ståendes
Svans: Sabel
Avkommor: Fem tidigare kullar

 


VALPBILDER
här fylls det på eftersom:

Under första till andra veckan:
Tiken mår så bra och växer på fort. Scarlet är så mån om henne. Denna gång beslutade jag att ha Queen och Ballerina tillsammans med Scarlet och valpen från första dagen. De är ju en familj och alla respekterar Scarlets lilla valp och att hon inte vill att de går för nära. Jag tyckte att det kanske skulle bli ensamt för Scarlet och även för valpen som inte har några syskon. Det går så bra och hon växer och det märks att hon har stor tillgång på mat. Hon är så himla söt och det är så härligt att gå förbi rummet och eftersom det bara är en valp, så upptäcker man mer vad hon gör.

Under tredje veckan:
Det fungerar så bra med den lilla valpen och alla mammor. Både Queen och Scarlet har varit framme för att inspektera och gnyr hon till tittar de genast vad det är. Hon öppnade båda ögonen dagen före midsommarafton på dag 14. Hon har börjat krypa runt i valplådan, men det tar några dagar till innan både syn och hörsel fungerar, då kommer hon bli intresserad av världen utanför valplådan.

Under fjärde veckan:
På dagen när hon gick in i fjärde veckan hade hon tröttnat på valplådan och låg och pep, så jag tog ut henne ur valplådan och sedan dess har hon gått omkring i hela valprummet. Oftast när det är flera valpar har de redan kravlat sig ut ur valplådan både av misstag och vid den här tiden av nyfikenhet. Hon älskar att ligga på kudden och när jag kom förbi låg hon och sov på rygg med benen rakt upp i luften. Jag var ju tvungen att gå in i rummet för att fota, så bilderna togs precis när hon vaknade. Hon sover nästan alltid på rygg. Det ser verkligen härligt ut. Scarlet leker med henne mycket. Hon behöver aldrig leka med valparna speciellt mycket annars när de är flera, men nu är det som att hon känner att hon också behöver leka. Queen och Ballerina leker också försiktigt med henne. Vilket härligt gäng de är.

Under femte veckan:
Den här veckan flyttade Ballerina och Queen ut i sommarhuset för att Ballerina är nu parad och jag vill att hon får lite lugn och ro, så att hon får egna valpar denna gången. Hon leker och leker med den lilla valpen. Allt går i och för sig bra, men för Ballerinas skull så fick Queen följa med. Scarlet och Fatima har det bra själva i valprummet och mamma Scarlet är en lika bra lekkamrat till Fatima som Ballerina var. Nu är det full fart på Fatima som hon ska heta den lilla valpen. Hon var riktigt uppmatad med all mjölk som Scarlet hade, men nu börjar hon springa av sig alltihopa. Äter bra gör hon. Helst vill hon äta samtidigt med Scarlet ur samma skål som henne även om jag ställer in två skålar till dem, så äter de ur en först och den andra sedan. Fatima och Scarlet har det bra trots värmen som är nu. Den här veckan skickade jag in namnet till stamtavlan och väntar på att den ska komma.

Under sjätte veckan:
Nu är det fullt race i valprummet på Fatima och nu har hon gjort av med allt extra hull hon hade. Avmaskad är hon och Scarlet också. De leker och leker. Nu har Fatima fattat att Scarlet är iväg då och då ute i hundgården och då har hon upptäckt att hon är själv kvar i rummet. Hon piper högljutt, men blir glad bara någon människa kommer in till henne, så hon slipper vara ensam. Hon har tagit sina egna små turer och lyckats ta sig ut ur valprummet och varit runt och undersökt hallen och toaletten som ligger i närheten. När vi hade besök här så hälsade hon på Blue genom grinden. Allting flyter på och de har det underbart inne trots värmen. Nu är det dags att gå ut och få tillbringa tid ute på gräsmattan.

Bilder från vecka 6 är på gång!

Filmer från andra veckan och framåt:

Forsta maltidenJenny, Scarlet och FatimaScarlet och Fatima lekerSover på ryggFatima med bollFatima med boll

Här kommer du till Youtube där du kan se alla tidigare valpkullars filmer.

videoklipp

Om du är intresserad av att köpa en valp av mig ring eller maila mig berätta om:
*Dig själv eller familj
*Hur du/ni bor
*Vad Du/Ni arbetar med och hur länge om dagarna
*Varför du vill skaffa hund, dina förväntningar, vad du önskar m.m
*Ju mer du kan berätta om hur det är tänkt att en av mina underbara valpar kommer få det hos dig/Er desto gladare blir jag!


Välkommen att maila mig!

kontakt 

Klicka på kartan, för att "Hitta", var Anneberg ligger!

Alla mina hundar äter mat från Nordic färskfoder och Magnussons Petfood


www.hundmat.com

Alla mina hundar är försäkrade i Agria

Agria

Mina Valpar och kennlar med uppfödning inom Svenska kennelklubbens ramar och med Valpar som är registrerade finns på:

kopa hund

Mina Länkar:

Svenska Kennelklubben www.SKK.se

Svenska Schnauzer och Pinscherklubben www.SSPK.se

Dvärgpinscherklubben www.Dpklubben.se

www.olivers-petfood.se