C-Kullen

bild1 bild1 bild2 bild3 bild4 bild5 bild10 bild6

Här är C-Kullens egna sida. Här kan du läsa och se bildspel från valptiden.

Ny valpkull med Scarlet som mamma planeras anlända i juli 2013. Jag letar en annan hane till den kullen.

 

I valplådan formar tiken och den mänskliga kontakten valpen. En trygg, varm avskild plats, men som ändå är centralt placerad i vårt hem. Där valparna sakta kan vänjas
vid ljud och intryck.

Våra familjehundar får en bra välbalanserad kost och även olika tillskott för att ha den otroligt glansiga och fina pälsen som de har. De har borstade tänder och skötta klor. Trampdynorna är mjuka som på valpar. Våra hundar badas och duschas regelbundet för att vara fräscha och lukta gott. De äter 2-3 ggr/dag och motioneras 1 gång per dag och ytterligare korta promenader. De har fri tillgång till att vara ute eller inne som de själva vill. Våra barn sover i egna sängar och det gör våra hundar också! De har en egen sovplats som de dagtid kan gå till om de vill vara ifred och nattetid sover de där. Åker de bil eller tåg så har de bur. När vi åker kortare bussresor så sitter de med oss i knät eller på golvet. Jag försöker att alltid ha dem med mig. I och med det så är de vana vid mycket människor och hundar och katter. Vi hälsar dock inte på andra hundar som vi inte träffar regelbundet och som vi inte är kompisar med. Valparna hos oss bor med mamma i valphagen centralt i vårt hem. Valphage kommer även att finnas ute på gräsmattan (Vistelse där vid goda väderförhållanden). Valparna kommer att vara vana vid ljud såsom dammsugare, elvisp, ljud från gräsklipparen, smälla ballonger och allt möjligt som hinner ske normalt i vårt hem under valptiden. Ingen av mina hundar är rädda för nyårsraketer eller reagerar på ballonger t.e.x trots att jag gör det själv. Mycket saker hinner hända hos oss på 8 veckor.

Inte på någon annan Kennel kommer ni finna dess motstycke. Ni måste besöka oss för att uppleva detta.

Agazzi är pappa och Scarlet är mamma till C-Kullen!


Nedanför kan du läsa och se bilder från valptiden.

Valpningen gick otroligt lätt och smidigt. Den första valpen föddes kl.19.05 en tik och den sista en hane föddes kl 22.29. Hon är så duktig. Hon och alla valparna mår bra.

VALPBILDER här fylls det på vartefter:

Under första veckan Mamma Scarlet är så duktig och pysslig med valparna. Hon kliver försiktigt in och ur valplådan för att inte trampa på någon. De är så fina!
Här är födelseordningen på valparna och vikter.
Tid Färg Kön F.Vikt 16/5=ökning
19.05 Lila Tik 175g NU 292 g=117g
19.16 Rosa T180g NU 310 g=130g
19.35 Blå Hane151g NU 281g=130g
20.51 Röd tik 171 g NU 321g=150g
21.18 Brun H 199g NU 360g=161g
21.52 Vit Hane 196g NU 375=179g
22.27 Orange H173g NU301g=128g

Jag har vägt valparna varje dag, eftersom jag var lite orolig i och med att det blev så många. Det tar ju ett par dagar innan mjölken rinner till ordentligt. Scarlet har fått lite för mycket mat, men hon såg så mager ut när valparna föddes. Mjölken har blivit för fet. Valparna har fått lite mjölkskorv, precis som bebisar får när mjölken är för fet. På sätt och vis positivt för då vet jag att alla får det som behövs de första dagarna. Alla valparna mår mer än bra med andra ord och mjölkskorven försvinner om någon vecka eller två. De ligger dessutom och tuttar konstant och Scarlet vill ju vara hos dem i princip hela tiden. Hon springer ut för att göra sina behov och sedan in igen. Några av valpköparna tyckte att namn på "C" inte var så lätt. Ni behöver absolut inte välja några av dessa om Ni inte vill! Här kommer några förslag på "Italienska" som A-kullens och B-kullens fick som passar till Agazzis....
Cacao-kakao
Cadetto-yngre son
Calore-värme,hetta,passion
Camerata-kamrat
Canino-liten hund
Canella-kanel
canello-kanelbrun
Capitano-Kapten
Cappuccino-Ångvispat kaffe
Caramella-Karamell
Carezza-Smekning
Caro-Kär, älskad, omtyckt
Castano-kastanjebrun
Chianti-Rödvin från Toscana
Chicca-karamell, sötsak
Cioccolata-choklad
Contessa-grevinna
Coraggio-mod,tappehet,djärvhet
Coretto-felfri,riktig,korrekt
Corvino-korpsvart
Cosmo-kosmos,värld,världsallt
Costanza-uthållighet,ståndaktighet,beständighet
Curioso-nyfiken,vetgirig,sällsynt,egendomlig,märkvärdig.
Jag tycker om att välja namn som man inte använder direkt när man konverserar hemma, samt namn som ingen annan har. Kan bli svårt på valpkursen om någon annan hund heter samma. Man brukar rekommendera dubbelbokstäver som gör att det blir en betoning i mitten och gärna lite kort och glatt på slutet har jag för mig att jag läst. T.e.x Cosmo har ju inte dubbel S, men det betonas så.
Hur eller hur så kommer det mer information och bilder när valparna blivit två veckor. Ha det så bra sålänge!

Under andra veckan Valparna äter och sover om vartannat. De ser mer nöjda eller avslappnade ut nu när de sover för de ligger oftare på sidan nu när de sover och ibland på rygg. De har ju blivit fenor även på att dia mera avslappnat liggandes på sidan. Den blå valpen var först med att öppna ena ögat på kvällen 2012-05-22 och idag på morgonen 23/5 nästan fått upp det andra helt. på morgonen hade den röda öppnat ena helt och nästan det andra. Kommer fler bilder snart på fler som öppnat ögonen. Alla mår bra och de har så mysig, jag skulle också vilja få plats i valplådan och mysa där.

Färg Vikt 16/5 Vikt 23/5=ökning
Lila 292g NU 457g=165g
Rosa 310g NU 456g=146g
Blå 281g NU 467g=186g
Röd 321g NU 496g=175g
Brun 360g NU 577g=217g
Vit 375g NU 552=177g
Orange 301g NU477g=176g


Under tredje veckan:
Den blåa och den röda var mycket tidigare att öppna ögonen än alla de andra. Resten av kullen hade ögonen öppna mer eller mindre samtidigt framåt helgen 26-27 maj. I början av veckan har det som tidigare sovits och ätits nästan hela tiden. Den röda valpen var först med att ta sig ur valplådan och traska iväg någon meter över golvet. Den vita valpen har också tagit sig ut. Nu blir det till att stänga till valphagen. Märks att de även börjat höra, ibland när jag kommer in i rummet är det någon av valparna som tittar upp för att sedan lägga sig ner för att sova. När jag kommer fram till valplådan när det är matdags för dem, så hänger de vid kanten av lådan som för att komma upp till mig för att hälsa. Jag stoppar ner hela huvudet i valplådan så de får lukta på mig allihop och lägge armarna runt dem, det verkar de tycka om. När de ligger där och man stryker de över ryggen när de ligger på mage, sträcker de gärna på sig och lägger sig på sidan. Det verkar de också tycka är skönt. Oftast sover de i en enda hög, men det var ju så varmt dagarna före pingst och under pingsthelgen, så då har de legat mera utspridda. Idag ska det inte regna så mycket som det ska göra imorgon. Alla valparna mår bra och går upp i vikt som de ska.

Fjärde veckan Nu börjar intresset för det som finns utanför valplådan komma. De är vakna längre stunder. De ligger och tuggar och slickar på varandra. De har haft några bra leksaker att tugga på också. Tänderna syns och känns att de börjar komma på en del av dem. De ser mycket bättre nu och när jag kommer till valplådan, så skuttar de ibland fram för de blir så glada. De är så roliga att titta på. De har träffat pappa, Ballerina och Queen. Det tycker de också är spännande. Queen la sig först ner på golvet mellan valparna och Scarlet. Hon var mycket försiktig och undersökte allihop. Pappa är inte direkt intresserade av valparna. Han vill hellre gå och lägga sig. Ballerina är mycket intresserad av valparna i början var hon försiktig. Nu när hon och de vant sig försöker hon leka med dem och det är de än lite för små för, men hon slickar på dem och kan inte sluta titta på dem ifall det är någon som vill leka med henne. Jag tror att de kommer få riktigt roligt ihop om två veckor när valparna kan springa bättre. De går fint allihop och börjar röra på sig snabbare. I början av nästa vecka skickar jag in registreringarna till Svenska kennelklubben så att de får sina namn. Själv hade jag massor av förberedelser denna veckan för att vi skulle åka till Roslagen på min mans systers bröllop och åkte iväg och glömde ladda upp den här veckans händelser och kunde inte göra det från bortaplan. Jag var så koncentrerad på att fixa och förbereda hund och valppassning att det körde ihop sig, men nu är det lugnt. Jag är hemma och allt har gått så bra.

Under femte veckan:
Den här veckan började lugnt kan man säga och ökar och ökar i aktivitet. Nu vill de ut ur valplådan. Den vita och den röda var de två som var mest nyfikna i början på att vilja ut. Jag har placerat hundkorgar i valprummet och det är de platser som de helst ligger i på dagarna. Alla har fått tänder och fått börja äta uppblött foder. Första måltiden var det absolut ingen tvekan om vad de skulle göra. De åt upp hela tallriken. De tyckte det var såå gott. Maten har fortsatt att fungera bra. De beter sig som utsvultna vargar varje gång. Kloklippning har vi gjort den här veckan igen. De är lika mysiga allihop när man tar upp dem till halsen, så vill de gärna trycka sig nära huden och även titta i ögonen, lukta och slicka på munnen. Det känns som om de börjar hitta i valprummet. De vet var de mysiga korgarna med fleecefiltarna finns, full fart in för att kolla och full fart ut. De försöker kissa på tidningen som ligger på golvet. Jag försöker avgränsa och ha tidning i en del av rummet för jag vill att de ska söka sig till tidningen. De hittar till leksakslådan och drar faktiskt runt på leksakerna och försöker få de med sig till korgarna. Jag tycker att de sover bra på nätterna. Jag sover några meter bort och de vuxna hundarna som sover bra på nätterna har fått sova i korgarna inne i valprummet och valparna sover i valplådan. Min tanke var att valparna ska lära sig att på nätterna sover alla hundar och människor och på dagen leker vi. Det verkar gå bra. På onsdagen fick vi valpbesök och då var vädret varmt och härligt, så då tog vi ut valparna på altanen. Den nya miljön gjorde att de blev trötta fort. Nästa valpbesök hade jag osmart nog bokat till senare på eftermiddagen, vilket var mycket korkat av mig för utemiljön däckade valparna, så de var som halvdöda. De somnade in i händerna på oss. De valpbesökarna hade nära hit, så de kom även nästa dag... Tur för mig och dem. Tidigare berättade jag ju om att vi hade mycket flugor, likadant var det den varma dagen då vi fick valpbesök. Vi har inte så alltid, men det var ju lite komiskt att jag skrivit om flugorna som jag jagade och när de kom hit var det etter värre. Nu börjar de försvinna igen. Måste ha berott på vädret. Valparna har gått i badkaret en gång den här veckan. De tyckte att det var sådär. Det var trevligare att bli torkad efteråt. Det tyckte de var mysigt.

Sjätte veckan Den här veckan har valparna varit ute till en början kortare stunder. Efterhand har de varit ute längre. De tycker att det är så roligt att vara ute på gräset och att vara med de vuxna hundarna. Ballerina är den som tycker att valparna är roligast. Hon börjar också slappna av mer och mer och ligger ner på golvet eller i gräset och leker med valparna. Vi har haft oanmält besök av Svenska Kennelklubbens kennelkonsulent. De besöker kennlar för att se att alla hundar och om man har övriga djur har det bra. Vi blev godkända. Det kändes bra och var ett trevligt besök. Hon tyckte att det verkade som att alla hade det bra. Nu har även valparnas stamtavlor kommit och valparna heter:
Lila-Agazzis Chicca
Brun-Agazzis Cosmo
Orange-Agazzis Chico
Vit-Agazzis Canello
Rosa-Agazzis Carezza
Blå-Agazzis Crazy Chili
Röd-Agazzis Charly
Roligt att alla valparna fick s fina namn, bokstaven c var lite knepig tyckte både valpköparna och jag. Jag har ringt till veterinären och bokat tid för veterinärbesiktning och vaccination den 4/7 kl 11.00. Veckorna går fort tycker jag. Skönt att vädret har varit någorlunda, så de har kunnat vara ute. De tycker att det är så spännande och intressant.

Under sjunde veckan:
Valparna har nu flyttat till köket. De är så lyckliga över ytan och kanske egentligen mest för att hela tiden få vara med de vuxna hundarna. Dåligt väder har vi haft med mycket regn, men däremellan har de haft nära att springa ut. Jag har haft lite tur att de inte självmant har lärt sig att gå ut genom hundluckan än, för när det är matdags är valparna som hungriga vargar och de äter fort. De vuxna äter lite lugnare och jag har gett de vuxna maten ute. Tur att de också är hungriga för två gånger har de fått äta i regnet. Valparna förstår ju inte riktigt det med att de äter alla ur samma tallrik medan de vuxna har en egen matskål som de äter i och de vill inte ha besök i den. Det har varit lite pyssel särskilt i början innan jag kom på att de vuxna får sin mat ute. Det som faktiskt varit lite tråkigt är att både Charm och Queen löper vilket har gjort att varken de eller Agazzi är sig själva. De har varit fokuserade på annat. I normala fall hade de varit pyssligare med valparna och haft mer roligt med dem. Tur att de haft mamma och Ballerina som leker med dem. Ballerina leker med dem tills de somnar tillsammans. Varje gång nån av valparna skriker till springer jag för att kolla vad det är och valparna biter hårdare på varandra än vad Ballerina leker med dem. Varje gång tror jag att det är Ballerina som är för hårdhänt, eftersom hon också är en valp, men det är inte hon som är hårdhänt. Valparna kan hänga, stå och bita i de vuxna utan att de ger tillbaka. Nu är det verkligen fart på valparna och trappen ut på gräsmattan klarar de av galant. De har fattat att man går lugnt i den även om det är full fart ut mot den. I och med att valparna har flyttat till köket fick jag för mig att göra en ännu större storrengöring än jag brukar göra inne i valprummet. Plötsligt var alla grejer ute och till slut hade jag även väckt mattläggaren och jag sa att nu står kaffet på. 15 minuter senare stod vi i rummet och planerade en ny matta. Då startade det stora projektet. Jag spacklade golvet, resten av familjen tömde ut bokhyllorna som stått i valprummet som absolut inte passar där. Ut med allt hela vardagsrummet blev belamrat med böcker, pärmar grejer. Det ser ut som ett bombnedslag! Dagen efter satt mattan på plats och idag kommer rummet bli färdigt för valparna. Det kommer bli så bra... Fantastiskt mycket lättare att städa en plastmatta som täcker hela rummet än ett delvis parkettgolv. Nu ligger jag efter i mina åtaganden, eftersom att sköta om valparna kommer i första hand. Jag har bland annat lovat att maila bilder och lite andra grejer och någon ny film har inte blivit upplagd, men jag har filmat. Tyvärr kommer de kanske inte upp förrän nästan alla valpar blivit hämtade. Veckans bilder vill jag ju i alla fall lyckas få upp. Den här veckan är det faktiskt inte ens jag som tagit bilder, så det blir lika spännande för mig att se vad som blivit.

Åttonde veckan Nu har valparna veterinärbesiktigats. Chico och Cosmo fick anmärkning på små navelbråck, alla andra fem valpar klarade sig utan anmärkningar. Veterinären trodde att de små navelbråcken skulle gå tillbaka av sig själva eftersom de var små. Navelbråck räknas mer som ett skönhetsfel om det inte går tillbaka av sig själv. En valp ur tidigare kull fick ett ljumskbråck vilket jag tyckte var tvunget att åtgärda för att veterinärerna har rådfrågat flera, (även denna gång) sa att ett ljumskbråck kan orsaka att hunden får ett tarmvred som är ett akut tillstånd som måste akutfixas och uppmärksammas detta inte kan hunden dö. Medan ett navelbråck som jag förstår inte skapar något akut tillstånd som kan ge hunden besvär. Navelbråcken kom för några dagar sedan. Vi har inte sett något tidigare och det orsakas av en tunn bukvägg som gör att fett och har man ett stort navelbråck, så kan även tarmarna komma ut där, men det är inte möjligt i de här fallen. Finns valpar som föds med tarmarna utanpå magen t.e.x. Värre vore om en valp hade ett inre fel som inte syntes eller märktes vid besiktningen. Usch vad hemskt! Idag är jag glad att det gick så bra ändå. Klart man blir ledsen, men det är bara att ta nya tag och försöka ta reda på mer vad man eventuellt kan göra. Chico hämtades igår och hans navelbråck var lite större än Cosmos som jag tror går tillbaka snart. Chico och Cosmo är de valparna som hela tiden varit hungrigast och ätit mest, sprungit fortast fram till matskålen, ätit fortast och varit störst. Min teori är att de någon eller några dagar ätit för mycket så att bukväggen varit i press och då har detta uppkommit. Därför övervakar jag nu matningen och tar bort dem för att de andra ska hinna äta mer. kortare stunder. Efterhand Den rosa t.e.x har alltid minst bråttom fram till matskålen och hon är minst... Något samband borde det ha. Får inte bukväggen mera press, så bör det hjälpa till och att massera lätt på navelbråcket skall eventuellt hjälpa säger veterinärer och när man söker på nätet. Alternativt står jag för operation när Chico blivit fullvuxen om det blivit större. Cosmos ägare ville inte ha honom eftersom han inte gick igenom veterinärbesiktningen utan anmärkning. Min dotter Jenny och Sara blev överlyckliga över att få ha kvar deras gullegris Cosmo längre. Jag tänkte se om det kanske faktiskt blir bättre på någon vecka eller så. Jag har tagit bilder på hans lilla navelbråck där jag lätt kan putta tillbaks navelbråcket med ett finger, så att ni får se. Chicos gick inte att med fingret putta tillbaka, men trots det så trodde veterinären att det skulle gå tillbaka. Vaccinationerna gick bra och trötta var de efter veterinärbesöket och en kort bilresa. De sov i princip hela eftermiddagen. Nog om detta. Veckan har annars varit bra och de busar och leker och har så roligt. Det är så fantastiskt härligt att se dem njuta av solen. Dvärgpinschern är en soldyrkare. På fredag ska jag på utställning med Agazzi och Queen i Tvååker. Samma dag skall Carezza, Chicca och Charly hämtas, så det blir en hektiskt dag och Ballerina och jag ska även hinna på valpkurs. Jag vet inte hur jag tänkte där när jag bokade utställningen i Tvååker. Tur att det är sommarlov med fem andra hemma som kan hålla ställningarna. Hoppas att alla nya ägarna tycker om hembakat och bada i vår pool! Det ska komma fler bilder från den här veckan, men det är lite mycket nu...Canello,Crazy Chili ska stanna en vecka till och Cosmo får vi se hur länge det blir.

Nionde veckan:
Vädret har varit mycket växlande under veckan. Alla hundarna har legat och solat när det varit väder för det och varit inne när det regnat. Fyra valpar har blivit hämtade och hemresor och de nya hemmen har fungerat bra. De tre som är kvar har det inte märkts på att de saknar sina syskon. Alla valpar mår bra. Cosmos lilla navelbråck har blivit mindre. Det ser ut som att det håller på att försvinna. Nästa vecka tror jag att det har försvunnit in. Jag avvaktar en vecka till innan jag letar ett hem åt honom. Crazy Chili och Canello besiktigades igen före leverensen till helgen och de blev utan anmärkningar. Valparna har så roligt när de leker. De springer så fort fram och är så duktiga. När valparna biter på varandra lär de sig hur hårt de ska bita och jag tycker att det verkar som om de börjar bete sig som de vuxna att de i leken inte längre biter på samma sätt som förut utan bara har munnen öppen och låter. Det kommer bli tyst och lugnt när alla försvunnit. De har ju varit helt underbara, men det blir skönt att få lite lugn och ro innan det är dags för nästa kull. Jag behöver samla lite kraft och hinna ikapp det som blivit eftersatt. Charms förra ägare var och hälsade på i två dagar. Jag tycker att det var bra för henne att bli lite extra ompysslad. När hon åkte blev jag orolig för att Charm skulle gå här och leta efter henne. Det har hon inte gjort. Det känns bra och nu är allt som vanligt igen. När hon var här var det mycket mätande och avundsjuka mellan Charm och Queen. Det är inte alls likadant nu. Jag blev orolig att stämningen hade förändrats permanent mellan dem. Nu har jag hållit på med bilder för den här veckan och texten i flera dagar så igår hämtades Canello. Hans nya ägare kom hit med ben till alla hundar för andra gången och de blev så lyckliga. Scarlet fick en present också, ett bärnstenshalsband mot fästingar. Det ska bli spännande att prova. Igårkväll när jag skulle ge valparna mat, så ropade jag som vanligt"kom då alla bebisar" Ut ur korgen kom det bara två. Var är den trejde sa jag fortare än jag tänkte, för jag hade ju ställt ner matskålen och tänkte bara på att nu blir det ingen mat kvar till den tredje. Jag till och med lurade de andra i familjen i sekundens desperation. Just ja! Han har ju blivit hämtad idag, kom jag på. Vad de skrattade resten av familjen. När jag la upp maten gjorde jag ju det för två valpar, men det hade jag glömt efter att det stått en halvtimme för att blötas upp. Idag åker även Crazy Chili, så vi får se om Cosmo som blir kvar reagerar på att alla är borta. Han har ju ändå en lekvillig kompis kvar Ballerina.

Bilder som valparnas ägare har vidarebefodrat till mig:
De kommentarer som jag fått av valköparna är: Att de är så duktiga, sociala, busiga men ändå kan slappna av och lägga sig och mysa. De är nyfikna och intresserade av främlingar.
Cosmo fick anmärkning på ett litet navelbråck och fick stanna kvar hemma ett litet tag till. Navelbråcket har blivit ännu mindre och det är med stor sorg nu när det är dags efter veterinärbesiktningen att annonsera ut honom. Har vi honom kvar längre, så står vi inte ut med att sälja honom för han är en sån underbar litet personlighet. Busig med de andra hundarna, men med oss vill han bara mysa och gosa. Nu har ju sommarvädret kommit och vi ligger och sover tillsammans jag och Cosmo en stund varje dag. Han vill gärna ligga vid halsen och sova, tätt intill mig. Ligger jag på mage, så vill han ligga inne i armarna riktigt ombonat och sova. Vi installerade ett hundbad för dem och tänkte att det kan vara skönt för dem att svalka av sig. Cosmo är den som uppskattar detta mest. Man kan ta vatten ur badet och stryka på honom och vi upplever att han tycker det är så skönt att bli avsvalkad. Queen tycker också att det är skönt. Man skulle tro att Scarlet som tycker om att bada uppskattade detta, men hon tycker om att vara torr. Cosmo är så uppmärksam på en och sitter lugnt och väntar på godis och har fin ögonkontakt. Han vill gärna vara med ute hela dagarna, så rumsrenheten är svår att bedöma, eftersom de springer fritt mellan inne och ute. Han vill inte gå ut själv på natten, men på dagen gör han ute. Han sover i en egen korg tillsammans i samma rum som de andra hundarna. Igår fick vi gäster får se om de klarar av att åka härifrån utan Cosmo? Dottern i familjen Joline följer min hemsida och kan allt om mina hundar. Skulle jag en dag behöva en telefonist för att svara på frågor, så skulle det bli hon! Dessutom ett märkligt sammanträffande. Det var det namn som jag ville att min dotter skulle heta, men detta var inte sanktionerat av min man, så hon fick heta Jenny. När vi kommer till kullen "J" måste det bli en Joline där, för några fler barn lär jag väl knappast få sanktionerat heller. Cosmo följde med Joline och hennes familj hem, så nu har ytterligare en bebis flyttat. Han kommer också få det underbart.

videoklipp

Om du är intresserad av att köpa en valp av mig ring eller maila mig berätta om:
*Dig själv eller familj
*Hur du/ni bor
*Vad Du/Ni arbetar med och hur länge om dagarna
*Varför du vill skaffa hund, dina förväntningar, vad du önskar m.m
*Ju mer du kan berätta om hur det är tänkt att en av mina underbara valpar kommer få det hos dig/Er desto gladare blir jag!


Välkommen att maila mig!

kontakt 

Klicka på kartan, för att "Hitta", var Anneberg ligger!

Klicka på bilderna nedan för att se förstoring!

v2v1

Alla mina hundar äter mat från Nordic färskfoder och Magnussons

Alla mina hundar är försäkrade i Agria

Agria

Mina Valpar och kennlar med uppfödning inom Svenska kennelklubbens ramar och med Valpar som är registrerade finns på:

kopa hund

Mina Länkar:

Svenska Kennelklubben www.SKK.se

Svenska Schnauzer och Pinscherklubben www.SSPK.se

Dvärgpinscherklubben www.Dpklubben.se

www.olivers-petfood.se

www.exigors.se

www.geordanis.se