A-Kullen

bild1 bild2 bild3 bild4 bild5 bild10 bild6

Här är A-Kullens egna sida. Här kan du läsa och se bildspel från valptiden.

Ny valpkull med den här kombinationen
Agazzi och Scarlet
(C-kullen)planeras anlända i maj 2012.

 

I valplådan formar tiken och den mänskliga kontakten valpen. En trygg, varm avskild plats, men som ändå är centralt placerad i vårt hem. Där valparna sakta kan vänjas
vid ljud och intryck.

Våra familjehundar får en bra välbalanserad kost och även olika tillskott för att ha den otroligt glansiga och fina pälsen som de har. De har borstade tänder och skötta klor. Trampdynorna är mjuka som på valpar. Våra hundar badas och duschas regelbundet för att vara fräscha och lukta gott. De äter 2-3 ggr/dag och motioneras 1 gång per dag och ytterligare korta promenader. De har fri tillgång till att vara ute eller inne som de själva vill. Våra barn sover i egna sängar och det gör våra hundar också! De har en egen sovplats som de dagtid kan gå till om de vill vara ifred och nattetid sover de där. Åker de bil eller tåg så har de bur. När vi åker kortare bussresor så sitter de med oss i knät eller på golvet. Jag försöker att alltid ha dem med mig. I och med det så är de vana vid mycket människor och hundar och katter. Vi hälsar dock inte på andra hundar som vi inte träffar regelbundet och som vi inte är kompisar med. Valparna hos oss bor med mamma i valphagen centralt i vårt hem. Valphage kommer även att finnas ute på gräsmattan (Vistelse där vid goda väderförhållanden). Valparna kommer att vara vana vid ljud såsom dammsugare, elvisp, ljud från gräsklipparen, smälla ballonger och allt möjligt som hinner ske normalt i vårt hem under valptiden. Ingen av mina hundar är rädda för nyårsraketer eller reagerar på ballonger t.e.x trots att jag gör det själv. Mycket saker hinner hända hos oss på 8 veckor.

Inte på någon annan Kennel kommer ni finna dess motstycke. Ni måste besöka oss för att uppleva detta.

Agazzi är pappa och Scarlet är mamma till A-Kullen!


Nedanför kan du läsa och se bilder från valptiden

De första dagarna har varit bra. Scarlet vill inte lämna valparna som bara äter och sover hela tiden. De har det så mysigt. Hon pysslar om dem och slickar varje gång de vaknar. Hon är en mycket duktig mamma. Första dagen ville hon inte ens gå ut och kissa, men på kvällen gick hon ut och sprang tillbaka. Scarlet brukar vara matglad och godisglad, men hon lämnar inte valparna. Jag är vatten värd nu! Känns märkligt från att ha haft hennes totala uppmärksamhet. Jag och dottern får obehindrat röra henne och valparna, men vi försöker ge henne och de små lugn och ro. Min dotters kompis kom på besök igår och Scarlet lät dem faktiskt plocka ut valparna ur korgen, men det var ju inte meningen att de skulle göra, sa jag. De skulle sitta i valphagen och klappa dem utan att lyfta upp dem, men frestelsen blev väl för stor. Scarlet kände kompisen också och litade på henne. Det tycker jag ändå känns bra. Hon har markerat till den nya tiken Queen att hon inte får komma för nära valphagen. Queen och Agazzi ligger utanför valphagen och sover, tittar och lyssnar på de små liven. De ska aldrig vistas i valphagen!

VALPBILDER här fylls det på vartefter:

Under första veckan har inte mycket hänt. De har sovit och ätit om vartannat. De verkar ha lika god aptit allihop. De har ökat nästan lika mycket i vikt. Scarlet är så nöjd i sin mammaroll. Dag fyra gick hon med på promenad. Hon tyckte att det var kul. Det var lika roligt att komma hem till bebisarna efteråt. 11/4 var en otroligt fin dag. Scarlet var ute på gården flera gånger. Hon sprang in för att kolla om valparna var vakna. Sov de fortfarande gick hon ut och lekte med Queen och Agazzi. 12/4 var lika underbar dag det 16 grader i skuggan. Nu låg de på altanen och solade alla tre.

 

 

Under andra veckan Egentligen har det inte varit sån skillnad från första veckan. Valparna äter och växer. En valp ska vara rund och go. All näring som behövs får de via modersmjölken. Inom tio dagar är målet att valparna ska ha ökat sin vikt med det dubbla. Vid sju dagar hade de mer än dubblat sin vikt, så de mår verkligen bra. Tiken hade öppnat båda ögonen på dag 14 och killarna var två dagar senare. På 18:e dagen kravlade de sig ut ur korgen alla tre efter avslutad måltid, för att kissa utanför korgen. Nu förväntar vi oss att de snart skall vilja upptäcka världen! Snart skall hannarna få ett mjukt gummiband runt halsen, så att vi kan skilja personligheterna åt! Vi har inte namngett dem och har egentligen inte tänkt att göra det. Jag vill att du som köper valp får bestämma namnet själv, jag har förslag som passar kennelnamnet, men jag har fått döpa mina valpar själv och det får valpköpare hos mig också göra. Det är bara att fundera på ett namn på A???

b b

Under Tredje veckan hände det grejer!
Nu har synen och hörseln utvecklats, så de både lyssnar på alla ljud och tittar febrilt efter vad de hör. De ligger och känner på varandra. De sylvassa valptänderna börjar också komma. De blir så glada när man kommer. Scarlet tycker att det är skönt att vi kommer in och pysslar med valparna, så får hon lite ledigt och kan lägga sig i fåtöljen utanför valphagen och vila. Senare under veckan fick valparna komma ut ur valphagen och träffa pappa Agazzi och Queen under övervakning. De blev så glada att äntligen få träffa valparna. Queen som varit så nyfiken viftade på svansen hela tiden och slickade på valparna och undersökte dem. Queen hade nyligen sin första valpkull hos den tidigare ägaren och blev lite förvånad när valparna försökte tutta på henne, men valparna märkte -Oj, det var inte mamma. Agazzi är lite mera rädd för valparna men ville slicka på dem och kolla att öronen var rena, men så fort valparna vände sig mot honom backade han. När valparna kände att nu har vi nog blivit lite för rena kom de till oss. Efter nån minut var de framme för att undersöka Agazzi och Queen igen. När valparna blivit trötta efter lek en dag fick de åka dockvagn när de sov. Det här var en rolig vecka till!

v4

Under Fjärde veckan har de socialiserats ännu mer. De har fått bättre självförtroende! De har i början av veckan fortsatt att umgås med pappa och Queen som har varit så duktiga med valparna. De har lekt, sovit, ätit med dem och allt fungerar bra. De är försiktiga, men ändå framåt. De har lekt inne och ute. De har olika aktiviteter under dagarna. Sova ihop utan mamma och med mamma. Leka med varandra, leka med bara mamma och leka med mamma och Agazzi och Queen. De är ute en stund i taget. Än har det inte varit så varmt ute i luften att de kan sova kvar efter leken ute, men det kanske kommer snart. Det har ju ändå varit bättre de senaste dagarna för att det har varit molnigt! De har börjat leka och bita på leksakerna och bita i de små hundbenen! De kommer när man ropar på dem och de blir helt överlyckliga och viftar på svansarna. I slutet av veckan fick vi besök av kompisarna "Pixie", "Carey", och Agazzis andra valpar "Adept" och "Bella" som nu är 4 månader. Det var ingen skillnad på att det kom fyra hundar till. De hade så roligt och trevligt ute på gräsmattan!

v5

Under Femte veckan har mycket hänt. Vi har miljötränat lite med att vara på olika ställen:
-Ute på gräsmattan
-Inne i köket
-Att ta oss från valphagen ut i köket.

Vi har även tränat socialt med Queen och Agazzi lekt busat och sovit.

Vi har lekt med kompisarna Pixie, Carey och Bella.

Vi valpar har tillsammans träffat barn och övat att vara ensamma utan mamma i köket och på gräsmattan. Vi har sovit själva både ute och inne. Nu börjar leken med bollar och andra saker bli intressantare! Roligast är det dock fortfarande att leka med mamma och de andra hundarna. Den här veckan har vi börjat observera ljud mer. Det är intressant att lyssna på ljuden.

v4

Under Sjätte veckan fick valparna gå på sin första promenad med de vuxna hundarna när vi skulle hämta Jenny på dagis. De fick gå en liten bit sedan fick de bli burna i en hundväska, eftersom valpar inte ska gå så långt! Det var mest för att de skulle få känna på hur det kan vara att gå på promenad. Att man följer med flocken, man går i lite tempo i en riktning och drar inte iväg för då kan det bli svårt att komma ikapp. Den här veckan var också full med andra händelser. Leken med saker, varandra och med mamma och pappa börjar utvecklas. Valparna har en lek med pappa, då de jagar honom runt bordet. Ibland hamnar någon på efterkälken och då kan man bli varvad av pappa! Det roliga är att de börjar komma underfund med att vända och finta! Valparna börjar bli duktigare med att göra sina behov på tidningen som är utlagd. Jag behöver inte längre ha tidningar överallt och hoppas att de träffar, utan man ser nästan tanken i huvudet på dem.
-Vart var den nu? Ja, just det därborta. Hopp i galopp och landar som pluto, så kanske Ni förstår vad jag menar.

v4

Under Sjunde veckan har det varit mycket fart. valparna vill hela tiden upptäcka nytt. De har i princip varit utanför valphagen hela dagarna. Antingen har de varit i köket eller så har de varit ute på gården. De har åkt buss, tåg och bil den här veckan. De har åkt i hundbur och i hundväska, så det var bra träning det med. De har gått i koppel flera gånger tillsammans med de vuxna hundarna. Det är lätt när man har de andra hundarna med för ingen vill ju hamna på efterkälken. Vi åkte buss och tåg och hälsade på Kennel Ronelkas valpar som är halvsyskon. Valparna hade jättekul ihop. Den här veckan har de varit så intresserade av att utforska allt nytt att de inte alltid hör när man ropar att de ska komma och eftersom de haft mycket större område att röra sig på har de ibland kissat där de varit och inte kunnat orientera sig till tidningen. Efter vecka 8 kommer de valpar som inte än fått något nytt trevligt hem att komma till än att få:
VALPTIDEN efter 8 veckor:

Valpen som haft vitt band "Acchito" fick vid veterinärbesiktningen vid 8 veckors ålder en anmärkning för ljumskbråck. Bråcket var litet men växte inte bort därför behöll jag honom för att kastrera honom i förebyggande syfte, för att skulle han ha fått besvär av detta krävs akut operation vilket kan bli dyrt och om det inte hinner åtgärdas i tid även kosta honom livet. Det krävdes endast ett extra stygn för att åtgärda det. Enligt de veterinärer och det jag har läst angående bråck är att man inte ska avla på en hund med bråck därför kastrerades han. Kastrering av hund ska man inte göra förrän han är könsmogen och har uppnått en mental mognad, vilket jag bedömde att han gjort vid 6 mån ålder. En kastrerad hane i rätt mognadsålder när kastreringen görs bör bli en underbarare familjehund än hanar som inte är kastrerade.

Jag hade själv velat behålla honom för att han har alla kvalifikationer att bli en bra avelshund, men p.g.a ljumskbråcket kunde jag inte det. Mitt syfte med hundarna är att bedriva seriös avel. Jag vill kunna ge alla mina hundar den uppmärksamhet som de behöver och han har en potential som underbar familjehund och jag ville att han skulle hamna i en kärleksfull familj som kan ge honom all den tid han behöver. Acchito var annars en frisk, glad och pigg kille. Under tiden som han bodde här tränades han att gå i koppel, men oftast gick han lös. Han klarar av att gå i trafiken med mig lös eftersom han lyssnar så bra och vill vara nära mig, men ändå springa själv. Han tyckte om att tugga, så han behöver hållas under uppsikt och läras att inte tugga på fel saker. Han behövde ha ben att tugga på vilket han hade svårt för här eftersom hans mamma alltid ska ha alla ben. Det är det enda som jag tyckte att han inte lärt sig än (alla valpar är ju tuggiga), men det bör lösa sig själv i en ny familj. Han har fått mycket miljöträning att åka buss, bil, följa med till dagis, promenader, sprungit kopplad bredvid cykeln mycket kort sträcka, för att man ska inte cykla med en valp förrän tidigast när de är ett år. Jag vill bara att han ska ha fattat var man springer.
Före han flyttade kunde han följande kommandon:

*Acchito-Sitt namn
*
Nudda- En utsträckt hand
*Nej-Han avbryter det han håller på med och tittar på mig
*Kom-Han kommer mot mig, används när han går lös ute.
*Kom hit-Han kommer ända fram till mig

*Sitt-Han sitter
*Ligg-Han lägger sig ner
*Stanna-Han ligger eller sitter kvar när jag går några meter bort.

*Puss-Han lugnar ner sig i knät och slickar på munnen
*Ska ni ha mat?-Han förstår att han ska få mat
*Kissa-På kommando tycker jag är bra om man t.ex åker bil, att man kan stanna och få det gjort med en gång och precis före han ska lägga sig.
*Sova-Han förstår att det är sovdags för natten och springer till korgen.
Han var otroligt lättlärd. Jag tror på lydnadsträning och på utställning som en bra aktivitet för den här killen. Han har vid kastreringen fått det intyg som krävs för att kunna ställa ut en kastrerad hund. Han är en urmysig kille som både kan leka i full fart och tar man upp honom i knät kan han lugna ner sig och bara lägga sig ner och mysa och sova. Han vill aktiveras mentalt för det är det som gör honom glad. Han ser ut som en kopia av sin pappa utseendemässigt. Hans pappa har på utställningar fått fina omdömen.

Acchito hittade en underbar barnfamilj som han flyttade till två veckor efter operationen. Jag saknar honom men vet att han har det bra!

Bilder nedan på valparna som mailats till mig från deras nya familjer. M a o uppdateras vartefter...

v4Alla mina valpköpare är alltid välkomna med frågor när som helst på dygnet, hellre ringa en gång för mycket, än en gång för lite!

 
Välkommen att maila mig!

kontakt 

Klicka på kartan, för att "Hitta", var Anneberg ligger!

Klicka på bilderna nedan för att se förstoring!

v2v1

Alla mina hundar äter mat från Nordic färskfoder och Magnussons

Alla mina hundar är försäkrade i Agria

Agria

Mina Valpar och kennlar med uppfödning inom Svenska kennelklubbens ramar och med Valpar som är registrerade finns på:

kopa hund

Mina Länkar:

Svenska Kennelklubben www.SKK.se

Svenska Schnauzer och Pinscherklubben www.SSPK.se

Dvärgpinscherklubben www.Dpklubben.se

www.hundmat.com

www.exigors.se

www.geordanis.se