bild1 bild2 bild3 bild4 bild5 bild5 bild10 bild11 bild6 bild6 bild6 bild6 bild6 bild6

Kennel Agazzis
Ac-kullen


Nu har äntligen den efterlängtade Ac-kullen anlänt. Det tog lång tid redan från början och vi åkte in till Djursjukhuset. Det visade sig att det inte skulle gå utan att göra ett snitt, så oturligt nog blev det så. Det var tre valpar, men det var bara två som klarade sig. Två mycket fina, en tik och en hane. Det kruxiga är ju när inga valpar kommit ut och det är första gången tiken får valpar och plötsligt vaknar upp med valpar. Zoey tog det bra, hon tittade på dem, slickade lite och de hade svårt att hitta tutten och hon undrade ju lite vad de gjorde, så vi fick hålla på och hjälpa till lite i början. Efter några timmar gick det bra för dem själva. Zoey är lite vildare av sig i lådan och inte lika försiktig. Hon är typ lite klumpigare. När man är i närheten blir hela hon glad och exalterad för att man är där. När man öppnar dörren in till hennes rum får man springa fram för att hon inte ska hoppa runt i lådan och trampa på någon valp. Zoey ville inte gå ut de tre första dagarna. Hon ville bara ligga där hos valparna. Hon är himla duktig med dem. Trots att det nu gått tre veckor, vill hon inte gärna lämna dem, man får fortfarande lyfta ut henne och hon gör sina behov direkt och sedan vill hon in igen. Hon är såå nöjd och glad verkar det som. Det här var hennes grej.

På dag 13 började de öppna ögonen och i den här valplådan händer det grejer. Det ser hanen till här ska det busas med mamma och med den andra tiken. Han biter dem lite och ruskar och är bara allmänt busig. De här två kryper omkring mycket mer än de i den andra valplådan där de bara ligger och myser och sover. Tikar är lugnare. Det räcker med en hane för att det ska bli livat. De här låter även. De morrar ger lite skall då och då. Det har varit himla mycket att göra och det viktigaste att hinna med har varit att ta hand om valparna. Jag tyckte att jag hade förberett så mycket för att snabbt kunna få upp valpsidorna, men så var det ju inte. Haft massor med olika saker att greja med för att få upp allt. Det blev tyvärr så att jag slog ihop de första veckorna.


VALPBILDER här fylls det på under veckorna:

Fram till fjärde veckan:
Det kommer fler bilder och filmer. Jag har omstrukturerat sidor och rekonstruerat, så även fler bilder och filmer kommer in här under v.1-v3.

Alla valparna mår bra och det gjorde de från första stund också. Samtliga valpar var pigga och tuttade inom tio minuter. Skönt att Zoey mår bra efter snitt och allt har fungerat bra med mat och så. Zoey pysslar och myser med dem, så härligt att se. Valparna kan nu både ställa sig upp och gå runt i lådan. Det roliga är att de stannar kvar i lådan. Jag har nog inte haft bara två valpar tidigare. De har alltid varit flera och de har de lockat ut varandra. Valphagen är ju färdigbyggd och allt, men de bara stannar i lådan. Jag kanske får göra så sedan att jag sätter ihop valparna från Ac kullen påi motionsstunder i en av valphagarna. För de behöver ju springa, lära sig att leka och socialt samspel.
Filmer fram till vecka Fyra:

Bökar runt mycketNöjda sover på ryggSover lugnt ibland


Jag ger dig och din valp en god start och jag finns alltid
till hands för mina Valpköpare!

Allt detta följer med när du köper valp:

Hinken mapp Stamtavla Veterinärintyg Besikningsblankettkopeavtal jord CD kompendium Checklista Fleece koppelGodis

VALPBOX
Med mat & godis:
Valparna har ätit Magnussons Meat n'biscuit junior här som bas. De har även ätit Nordics färskfoder och provat på alla möjliga sorters proteinkällor.
VALPMAPP
För alla valpens papper.
STAMTAVLA
SKK:s registreringsbevis
VETERINÄRINTYG
Vaccinationer
BESIKTNINGSBLANKETT
Från veterinärbesiktningen.
VÄLKOMMEN VALP
SKK:S Informationshäfte och DVD:n har tyvärr utgått och följer inte längre med.

KÖPEAVTAL
Jag följer SKK:s grundregler och i och med att alla valpar registreras används SKK:s köpevatal.

JORDBRUKSVERKET
VI fyller i jordbruksverkets registrering av hund.

CD-SKIVA
Med alla bilder från valptiden. Mycket fler bilder än de som hamnar på kullens sida.
KOMPENDIUMDet får du när du bokat valp. Än sålänge har jag inget eget kompendium för Staffen. Det är under konstruktion, men jag jobbar på det. Mitt egna kompendium som är färdig är fullmatat med information och
erfarenheter med just dvärgpinschern. Fram tills det nya kompendiumet är färdigt finns jag ju ändå här att ringa.

KENNELSIDAN och FACEBOOKGRUPPEN
När du bokat valp får du inloggningsuppgifter till Kennel Agazzis sida som är till för alla mina valpköpare. Där står allt om våra kennelträffar och vilka träningsmoment vi gjort, träningstips, samt att de själva kan maila mig innehåll som de vill dela med sig som till alla andra valpköpare. Kennel Agazzis facebookgrupp är en sluten grupp. Ingen kan ansluta sig till den utan att jag lägger in personen där. Det är bara valpköpare och min familj och mina hjälpredor där. Där delas dagliga funderingar och aktiviteter som gjorts med alla underbara hundar. Vi ställer frågor till varandra m.m.
CHECKLISTA
Med goda råd för den första tiden! En kort lista med sammanställningar av valpens mat, tider som den haft här, vaccinationer, att tänka på den närmaste tiden.
VALPFILT
En filt från valplådan som luktar mamma och kullsyskon. Även en tygbit som luktar mig och alla andra i flocken.
VALPKOPPEL
Ett mjukt ställbart halsband med tillhörande koppel som passar att använda den första tiden.

När du hämtar VALPEN är den:

Minst 8 veckor
Registrerad i Svenska Kennelklubben (SKK)
ID märkt med chip.
Veterinärbesiktigad.
Kopia på föräldrarnas gen cleared test för L2HGA och HC, HSF4
Vaccinerad mot valpsjuka, HCC, Parvovirus och Paravirus.
Dolda felförsäkrad i Agria.
Vi går noggrannt igenom alla papper. Jag berättar hur du enkelt sköter om valpen.
Jag lämnar inga garantier. Det kan man aldrig göra på en liten valp. Jag kräver inte av Er att ni ska ställa ut eller tävla med hunden eller att den ska HD/AD röntgas. Vill Ni ställa ut hunden på utställning eller aktivera den med lydnad, agility eller något annat, så skulle jag bli mycket glad. Hunden kommer bli ännu lyckligare! Jag kommer alltid finnas till hands för dig som köpt hund av mig för rådfrågning. Har Ni möjlighet att komma till mig är ni alltid välkomna hit för handledning i utställningsträning.

Välkommen att maila mig!

Erbjudande just nu
Klicka på kartan, för att "Hitta", var Anneberg ligger!

Mina Länkar:

Svenska Kennelklubben www.SKK.se

Svenska Staffordshire Bulltrrier Klubben www.SSBTK.se