bild1 bild2 bild3 bild4 bild5 bild5 bild10 bild11 bild6 bild6 bild6 bild6 bild6 bild6

Välkommen till
Kennel Agazzis
!

Jag heter Lena och tillsammans med min man Mikael planerar vi uppfödning av Staffordshire Bullterrier. Vi har två staffar idag och två valpar. Vi har själva importerat dem från England för att de har den vackra färgen "Blue".
Hanen kallas Mr. Blue och tiken kallas Diamond. Valparna kallas Blaze och Kayla. Vi bor i en villa med en stor tomt och skog runt omkring oss. Vi håller på med massor av uteaktiviteter. Vi går promenader varje dag, cykelturer och ibland drar vi en lätt kärra. Jag lägger all min tid på våra hundar.

mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue

Om hanen Mr Blue:

Namn: The Blue Legend
Reg. nr SKK: SE57989/2012
Född: 2012-06-17
UtställningsMeriter: 2 CK, 1 CERT, 1 C.A.C.I.B, 1 BIM.
Rasspecialen Gränna 2013-07-06 "Excellent" 3:a juniorklass.
2013-07-20 Int. Köping "Excellent".
2013-11-03 Växjö Int. Unghundsklass 1:a plats med CK,
Konkurrensklass 1:a plats med CERT+C.A.C.I.B.+BIM.

2013-12-07 Stockholm Dog Show, Öppenklass "Excellent".
2014-03-23 Malmö Internationella 2:a plac i Öppen Klass med CK. 3:e plac i konkurrens.

Han är ögonlyst/patellaundersökt
2013-06-19 Utan anmärkning.
DNA Testad:

L-2HGA Hereditarily Clear
HC-HSF4 Hereditarily Clear

HD: C/C AD: Ua 0/0
2014-04-05 MH testad
vaccineras enl. schema
Höjd: 40 cm
Vikt: 17 kg
Färg: Blå med vit teckning på bröstet och som strumpor på frambenen.
Avkommor: Två tikar och en hane.


Klicka på bilden nedan, så öppnas ett nytt fönster där man kan Zooma, med ctrl+/-.


Min man Mikael står som ägare av Mr. Blue som han kallas och han har från början uppfostrat honom själv och nu när han inte längre har samma tid att lägga på honom, så ska jag överta hans träning. Mr Blue är en cool kille som älskar att vara ute och ingen trots eller slyngelålder har han haft, åtminstone inte vad vi har upptäckt. Han är alltid lydig och kommer direkt när man ropar. Han älskar att vara ute, för honom spelar inte vädret någon roll. Han promenerar gärna i både regn, snö och kyla. Vi promenerar mycket själva och ibland med andra hundar och det fungerar himla bra. Han fungerar ypperligt med små barn, hade två barn till låns i nästan en vecka som var 8 mån resp 3 år och han är himla försiktig. När vi hämtade hem valpar så tycker han att de är roliga och mysiga att vara med. Det fungerar att de leker med hans leksaker, ligger i hans kort och biter och hänger i honom. På sommaren älskar han att ligga ute och sola sig på altanen. Han tycker att kvällen framför TV:n är en höjdare för då kan han knalla runt och mysa hos alla en liten stund. Han har mycket tjock päls och blir däremot varm ganska fort, så han kan inte ligga för tätt emot en hela tiden. Den som säger att färgen blå skulle ge tunn och dålig päls har ju inte sett våra staffar. Vet ingen som har så tät och tjock päls på sina staffar som våra två oavsett färg. Jag brukar aldrig ha mina hundar i sängen förrän de har blivit vuxna, så nu har de fått sova i sängen några gånger och de fullkomligt älskar det båda två. De kan ju inte sova under täcket som min väninnas staffe kan göra. Då skulle de avlida av hettan.
BlueBlue

 


MH-test The Blue Legend 2014-04-05 Tranås Brukshundsklubb

 

mr Blue

MH resultat

Vår uppfattning om hur MH-testet gick i förhållande till hur han är här hemma:
Först skulle vi träffa domaren och det gick mycket bra att hälsa, gick med honom i kopplet gjorde han också. Till vår förvåning tyckte han att kampleksaken var rolig. Han är inte den som är så förtjust i och kampa hemma. Sedan skulle vi upp till banan där vi kollar jaktintresset. Han såg direkt den lilla vita ulliga saken och stack iväg efter. Hemma tycker jag inte att det är han som har det största jaktintresset, men han är alltid mycket alert och ser allt roligt som är på gång. Därefter skulle vi stå passiva och han var lugn och åt lite gräs och bara stod. Sedan var det figuranten som gick i en kappa som skulle locka honom att leka och visst såg det intressant ut, han tog en extra lov ner till mig och sedan kutade han upp och hälsade på figuranten. Sedan kom vi till overallen. Han hajade till när den kom upp, men kom sedan fram och luktade. Därefter var det dags för skrammlet, samma sak där han reagerade, men gick tillbaka och kollade in vad det var för något. Det var inga problem att gå förbi där eller vid overallen sedan. Vid spökena skällde han några gånger, men stod kvar vid Micke och han blev så glad sedan när han såg att spökena var människor. Nästa var skottet och han reagerade det gjorde han, men inte på det sättet ansåg vi som domarna gjorde. Han stannade upp och försökte lokalisera var det kom ifrån och sedan gick han åt andra hållet för att kolla om det var därifrån det kom. Domarna tyckte inte att vi skulle köra flera skott med honom för att de ansåg att han skulle bli skrämd för livet!!! Vi pratade med dem och kom överens om att vi skulle hem och träna skott och avbryta, men de skrev inte att vi avbröt i papprena. Han fick en 5:a på skott. Tur vi har det på film, för två vänner som jag pratade med efteråt i telefonen frågade båda två om han rymde till bilen typ eftersom vi fick en 5:a? Filmen kommer upp, så snart jag fått ordning på html-koderna. Avslutningsvis kan vi väl säga att vi hade en rolig och trevlig dag med underbart väder och massor med spännande saker hände.

 

Filmer från MH testet:

videoklipp videoklipp videoklipp videoklipp videoklipp videoklipp videoklipp videoklipp videoklipp


Bild från HD-röntgen:

HD/AD 2013-12-09. Jag fotade dock bara HD bilden. Han fick resultatet HD C/C. Han har än inga höftledsproblem och HD-röntgen är en bedömningssak av alla inblandade parter, inte att jämföra med ett DNA-test. Höftledsröntgen är inte gjort för en staffe och mätpunktern s.k Norbergs vinkel utgår från en schäferhund som mall. Det finns ingen mall som är speciellt framtagen för några andra hundraser utan alla bedöms efter schäferhunden. Hundens tyngd när den går ligger ju på armbågarna, så därför är vi glada att resultatet blev AD 0/0. Hunden får större problem om resultatet där är fel än på Höftlederna. I och med att vi har röntgat kan man undvika träning där höfterna belastas, därför tycker jag att det är bra att kolla hunden, så att man inte kör agility eller annan träning med snabba vändningar, vilket isf kan skapa pålagringar.

 

 

Diamond


Bildspelet nedan är blandade bilder från hans valp och unghundstid:


1 14 24 25 26 27 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 15 16 17 18 19 20 21 23 29 30 32 33 35 36 37 38 31 39 28

 

mr Bluemr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue

Föräldrarna:
Är registrerade i
The UK Kennel Club.
m.a.o Engelska kennelklubben

Fader: CH Valglo Jeff's choice
Moder: Unus Kaltrina


 

Vi har själva hämtat och importerat alla fyra och träffat föräldrarna. Alla utom Blues pappa som bor på en annan kennel. De var mycket fina och trevliga hundar.

 


 Välkommen att maila mig!

Erbjudande just nu


 

 

Klicka på kartan, för att "Hitta", var Anneberg ligger!Mina Länkar:

Svenska Kennelklubben www.SKK.se

Svenska Staffordshire Bulltrrier Klubben www.SSBTK.se