bild1 bild2 bild3 bild4 bild5 bild5 bild10 bild11 bild6 bild6 bild6 bild6 bild6 bild6

Välkommen till
Kennel Agazzis
!

Jag heter Lena och tillsammans med min man Mikael planerar vi uppfödning av Staffordshire Bullterrier. Vi har två vuxna staffar idag och två valpar. Vi har själva importerat dem från England för att de har den vackra färgen "Blue".
Hanen kallas Mr. Blue och tiken kallas Diamond. Vi har två tre unghundar Kayla, Shoot och Blaze och två valpar Queen och Bentley (Bor hos en fodervärd). Vi bor i en villa med en stor tomt och skog runt omkring oss. Vi håller på med massor av uteaktiviteter. Vi går promenader varje dag, cykelturer och ibland drar vi en lätt kärra. Jag lägger all min tid på våra hundar.


Om tiken Diamond:

Namn: Diamond Vine
Reg. nr SKK: SE21263/2013
Född: 2012-08-31
UtställningsMeriter: 1 CK.
2013-07-06 Rasspecialen Gränna "Excellent".
2013-11-03 Växjö internationella
Juniorklass 2:a plats med CK, 3:e
plats i konkurrensklassen.

2013-12-07 Stockholm Internationella Dog Show 3:e plats i unghundsklass med "Excellent".

2014-04-05 MH- testad
2014-04-02 ögonlyst/patella Utan anmärkning.
DNA Testad:

L-2HGA Hereditarily Clear
HC-HSF4 Hereditarily Clear

HD B/B, AD O/O UA 2014-04-30
vaccineras enl. schema
Höjd: 38 cm
Vikt: 15 kg
Färg: Blå med ett litet vitt tecken på
bröstet.Avkommor: 2 tikar och 1 hane.

Klicka på bilden nedan, så öppnas ett nytt fönster där man kan Zooma, med ctrl+/-.

u


Diamond är en lugn och trevlig tik. Hon älskar att gå ut på promenader, cykla och dra kärra. Ute när hon får springa fritt, då är hon så otroligt lycklig. Det är det bästa hon vet. Jag har börjat klickerträna med henne och det tycker hon också är himla roligt. Vi håller på att träna rallylydnadsmoment och planen är att även tävla. Hon är en riktig mystjej. Älskar tv-tiden på kvällen och få ligga och gosa i soffan. Helst vill hon sova i sängen, men det får hon bara göra då och då. Jag brukar aldrig ha någon av mina valpar i sängen, men nu när de börjar bli vuxna tar jag upp dem då och då för att nu förstår de att de blir inbjudna. Det är ju även ännu roligare och mysigare för en själv när det är speciellt. Diamond är den som säger till de andra hundarna när de leker för tufft. Hon tycker att det ska vara lugn och ro. Hon tycker inte om när de stimmar för mycket. Själv tycker hon mycket om att leka och kampa, jaga boll. Det var himla kul att se på MH-testet vilka grejer som var positiva och negativa, för man lär sig mycket själv om hur man är och hur man uppfostrar sina hundar. Jag fick det ju verkligen slängt i näsan på mig att jag måste lämna mina hundar oftare ensamma och att få dem att bli mer självständiga. Diamond var sån mammagris! Nästa valpar som jag skaffar får jag träna på ett annat sätt. Hon är mycket matglad och äter upp sin mat fort. Hon är ju också en godisgris och det gör ju träningen enkel. Hon är så uppmärksam. Tidigare var det ofta att hon lyckades bita i ett finger när hon skulle ta den lilla godisbiten, men det har hon blivit mycket försiktigare med. Allra bäst kom hon till sin rätt och visade vilken fantastiskt underbar tik hon är när vi hämtade hem Kayla, Blaze, Joy, Shoot och Zorro från England. Vi kom hem med fem valpar och hon verkade tro att hon var deras mamma. Hon pysslade, fostrade dem och ville vara med dem hela tiden. Det var inga problem att dela med sig av alla leksaker att sova ihop med dem är ett måste. De får tyvärr göra alldeles för mycket på henne bita henne i ansiktet och öronen. I början var de ganska brutala, men hon har fått bort det mest av deras glädjebitande. Valparna är ju lite roliga, för de börjar med att slicka henne runt munnen och i hela ansiktet för att sedan ta sig några tuggor. Hade det gjort ont på henne eller varit jobbigt, så hade hon sagt till. Det kändes som helt självklart att hon var mogen för valpar. Hon kommer bli såå duktig mamma.
Diamond

 

MH-test Diamond 2014-04-05 Tranås Brukshundsklubb

mr Blue

MH resultat

Vår uppfattning om hur MH-testet gick i förhållande till hur hon är här hemma:
Först skulle vi träffa domaren och det gick ju bra att hälsa, gick med honom i kopplet gjorde hon också tills hon kom på att var tog min mamma vägen...Hemma är hon så glad i alla människor som kommer och hälsar på. Hon var inte riktigt lika glad i honom. Jag trodde hon skulle bli överlycklig att leka med oss, men lite samma sak där också hon ville helst leka med mig-mammagris. Sedan skulle vi upp till banan där vi kollar jaktintresset. Eftersom hon är så mammig kollade hon på mig båda gångerna när trasan for iväg framåt, så hon såg inte den. Jag tycker att hon har ett starkt jaktintresse hemma. Därefter skulle vi stå passiva och hon åt gräs hela tiden. Sedan var det figuranten som gick i en kappa som skulle locka henne att leka och visst såg det intressant ut, men hon hade nog bestämt sig för att han var inte lika rolig som undersökningen av resten av skogen och gräsplanen. Sedan kom vi till overallen. Den tyckte hon inte heller var så speciellt intressant när det fanns massa andra lukter att leta efter runtom i skogen. Hon kom fram till overallen när jag ropade på henne, men det var inte för att hon var rädd för den, så uppfattade inte jag det. Därefter var det dags för skrammlet, samma sak där hon reagerade, men fortsatte stigen framåt och undersökte stigen och omgivningen. När jag ropade på henne först då kom hon fram och hoppade upp på skrammellådan, så hon kom inte och undersökte den självmant eftersom det inte verkade intressant. Kräsen dam och går inte på vad som helst. Vid spökena skällde hon och gick bakom mig och åskådarna och tuggade gräs. Hon gjorde samma sak där när jag ropade på henne kom hon fram och luktade på figuranterna och hon blev överlycklig när hon fattade att det var människor. Vi avslutade med skottet och jag tyckte att det gick hyfsat. Hemma är hon inte den som reagerar speciellt på ljud. Fyrverkerier reagerar hon inte på hemma heller. Hon kan lugnt ligga i sin korg och är helt oberörd. Avslutningsvis kan vi väl säga att vi hade en rolig och trevlig dag med underbart väder och massor med spännande saker hände.

 

Film från MH testet:
kommer snart...

Diamond

 


Bild från HD-röntgen:

HD/AD 2014-04-30. Skk meddelade att HD plåten inte var godkänd för att knäna inte låg tillräckligt infällda och att HD röntgen ska tas om. Därför är resultatet inte inlagt på SKK. Både jag och veterinären tyckte att både AD/HD såg godkända ut. Jag fotade dock bara HD bilden och inte rakt ovanifrån, eftersom vi inte kunde lägga den ner då den inte var torr. Kanske lite dumt av mig att lita både på mig själv och veterinärens bedömning och att para henne före resultatet kommit. Jag parade henne två sista dagarna på löpet och det hade mycket med att göra att jag blev så imponerad av hennes mammainstinkter med de nya valparna att jag till slut ringde och kollade om veterinären hade tid att göra röntgen på en valborgsmässoafton. Inte trodde jag att plåten skulle bli underkänd, men det finns inte en dag som passerar utan att man lär sig något nytt. Vi kommer att ta om HD-röntgen i höst när hon hämtat sig efter valparna. Det finns ingen anledning att röntga en dräktig tik för att få ett resultat registrerat. Hon har inga höftledsproblem och HD-röntgen är en bedömningssak av alla inblandade parter, inte att jämföra med ett DNA-test. Jag kunde själv inte tugga mat på över två veckor efter att jag var med på hennes röntgen och höll i överkroppen. Röntgen strålarna satte igång nåt spökande i tänderna, så varje gång jag försökte tugga, svällde ena kinden upp. Innan jag förstod att detta berodde på röntgen...Jisses, då hade jag både läst, ringt vårdcentralen och tandläkaren. Informationen hittade jag till slut på nätet. Tandläkaren och vårdcentralen hade massor av diagnoser. Efter över två veckors soppdrickande och den stora lyckan med 6kg mindre fläsk, kunde jag äta igen. Nästa gång ska jag sätta skyddsdräkten över huvudet istället för kroppen, om nu veterinären kan hålla sig för garv!


Bildspelet nedan är blandade bilder från hennes valp och unghundstid:


1 14 24 25 26 27 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 15 16 17 18 19 20 21 23 29 30 32 33 35 36 37 38 31 39 28

 

mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue mr Blue

Föräldrarna:
Är registrerade i
The UK Kennel Club.
m.a.o Engelska kennelklubben

Fader: The Blue Boy
Moder: Midnight Sapphire Blue


 

Vi har själva hämtat och importerat alla fyra och träffat föräldrarna. De var mycket fina och trevliga hundar. Diamonds pappa är ett riktigt muskelpaket, vilket inte framgår på bilderna. Det är samma sak med Diamond hon ser bättre ut i verkligheten än på bild.

 


 Välkommen att maila mig!

Erbjudande just nu


 

 

 

Klicka på kartan, för att "Hitta", var Anneberg ligger!Mina Länkar:

Svenska Kennelklubben www.SKK.se

Svenska Staffordshire Bulltrrier Klubben www.SSBTK.se