bild1 bild2 bild3 bild4 bild5 bild5 bild10 bild11 bild6 bild6 bild6 bild6 bild6 bild6

Kennel Agazzis
Ab-kullen


Nu har äntligen den efterlängtade Ab-kullen anlänt. De föddes 2022-12-29. Det föddes två valpar hemma och efter det , vilket jag tyckte sedan att det tog lång tid, den tredje fastnade i utloppet och fosterblåsan gick till slut sönder. Vi blev tvugna att åka till djursjukhuset i Göteborg mitt i natten och när vi kom dit konstaterade de att resterande därinne mådde bra. Först träffade vi en veterinär som inte kunde lirka ut den valpen som satt i utloppet och hon konstaterade att kejsarsnitt måste göras. Därefter kom kirurgen som var mycket flink och sa att den här valpen kan jag lirka ut utan problem. Han var fantastiskt duktig vilket Queen också var. Hon förstod att han försökte hjälpa henne och han var så försiktig. Kirurgen satte dropp på henne och hoppades att valpningen skulle kunna fortsätta normalt. Vi väntade och väntade. Det fungerade inte och till slut beslutade de sig för att snitta och då hade de resterande valparna hunnit dö därinne. Vi åkte sorgligt nog hem bara med de valparna vi kom dit med till djursjukhuset. Klart vi var glada för de som vi hade, men tragiskt att vi fick vänta så länge att det inte gick att rädda resten.

De två valparna har mått bra sedan de föddes och mamma Queen är såå duktig med valparna och pysslar om dem hela tiden. Då Queen blev snittad, blev det lite extra pyssel med det, men hon återhämtade sig också. Vi har låtit henne och valparna vara mycket ifred och inte stökat och bökat med de så mycket. Då hon har mycket mjölk så finns det ingen anledning att väga valparna för att se att de går upp i vikt som de ska och att alla får mjölk. Det syns klart och tydligt att hon producerar för mycket mat:):) Valparna växer så det knakar. Vi har samlat ihop bilder och filmer från de första tre veckorna, då det varit mycket att göra. Allt har gått som det ska. På dag 12 började de öppna ögonen och nu när tredje veckan gått och det är dags för att ge första avmaskningen så är vikterna
Tik 1 med vitt spräckligt bröst väger: 428 gram
Tik 2 med vit strimma upp på huvudet väger: 394 gram
Valparna har även gett små skall ifrån sig och börjar tugga på varandra och röra sig runt i lådan. Först att i princip trilla ut ur lådan var tiken med en vit strimma på huvudet på dag 14. De rör sig ju runt lite i lådan, så därför satte vi upp galler på dag 16, så nu är valphagen färdig.En mamma som känner att valparna inte behöver mera mat brukar försöka ligga utanför lådan då och då samt gå ut och socialisera med oss och det tycker jag att Queen är duktig på. Hon känner sig trygg med att valparna har det bra även om hon lämnar rummet. Ibland lämnar tiken inte valparna de första dagarna utan bara ligger hos valparna, men Queen har inte haft något problem med att känna att hon kan lugnt gå ut och göra sina behov.VALPBILDER här fylls det på under veckorna:

Fram till fjärde veckan:
Det kommer fler bilder och filmer. Jag har omstrukturerat sidor och rekonstruerat, så även fler bilder och filmer kommer in här under v.1-v3.

Alla valparna mår bra och det gjorde de från första stund också. Samtliga valpar var pigga och tuttade inom tio minuter. Skönt att Diamond nu mår bra och jag vet att det är värmen från filtarna och valparna som är svår för henne. Hon pysslar och myser med dem, så härligt att se. De kan nu både ställa sig upp och gå runt i lådan. Det roliga är att de stannar kvar i lådan. Jag har nog inte haft bara två valpar tidigare. De har alltid varit flera och de har de lockat ut varandra. Valphagen är ju färdigbyggd och allt, men de bara stannar i lådan. Jag kanske får göra så sedan att jag sätter ihop valparna från Ac kullen påi motionsstunder i en av valphagarna. För de behöver ju springa, lära sig att leka och socialt samspel.

Filmer fram till vecka Fyra:

 

Tungt huvudVecka2Var är kylskåpet


Jag ger dig och din valp en god start och jag finns alltid
till hands för mina Valpköpare!

Allt detta följer med när du köper valp:

Hinken mapp Stamtavla Veterinärintyg Besikningsblankettkopeavtal jord CD kompendium Checklista Fleece koppelGodis

VALPBOX
Med mat & godis:
Valparna har ätit Magnussons Meat n'biscuit junior här som bas. De har även ätit Nordics färskfoder och provat på alla möjliga sorters proteinkällor.
VALPMAPP
För alla valpens papper.
STAMTAVLA
SKK:s registreringsbevis
VETERINÄRINTYG
Vaccinationer
BESIKTNINGSBLANKETT
Från veterinärbesiktningen.
VÄLKOMMEN VALP
SKK:S Informationshäfte och DVD:n har tyvärr utgått och följer inte längre med.

KÖPEAVTAL
Jag följer SKK:s grundregler och i och med att alla valpar registreras används SKK:s köpevatal.

JORDBRUKSVERKET
VI fyller i jordbruksverkets registrering av hund.

CD-SKIVA
Med alla bilder från valptiden. Mycket fler bilder än de som hamnar på kullens sida.
KOMPENDIUMDet får du när du bokat valp. Än sålänge har jag inget eget kompendium för Staffen. Det är under konstruktion, men jag jobbar på det. Mitt egna kompendium som är färdig är fullmatat med information och
erfarenheter med just dvärgpinschern. Fram tills det nya kompendiumet är färdigt finns jag ju ändå här att ringa.

KENNELSIDAN och FACEBOOKGRUPPEN
När du bokat valp får du inloggningsuppgifter till Kennel Agazzis sida som är till för alla mina valpköpare. Där står allt om våra kennelträffar och vilka träningsmoment vi gjort, träningstips, samt att de själva kan maila mig innehåll som de vill dela med sig som till alla andra valpköpare. Kennel Agazzis facebookgrupp är en sluten grupp. Ingen kan ansluta sig till den utan att jag lägger in personen där. Det är bara valpköpare och min familj och mina hjälpredor där. Där delas dagliga funderingar och aktiviteter som gjorts med alla underbara hundar. Vi ställer frågor till varandra m.m.
CHECKLISTA
Med goda råd för den första tiden! En kort lista med sammanställningar av valpens mat, tider som den haft här, vaccinationer, att tänka på den närmaste tiden.
VALPFILT
En filt från valplådan som luktar mamma och kullsyskon. Även en tygbit som luktar mig och alla andra i flocken.
VALPKOPPEL
Ett mjukt ställbart halsband med tillhörande koppel som passar att använda den första tiden.

När du hämtar VALPEN är den:

Minst 8 veckor
Registrerad i Svenska Kennelklubben (SKK)
ID märkt med chip.
Veterinärbesiktigad.
Kopia på föräldrarnas gen cleared test för L2HGA och HC, HSF4
Vaccinerad mot valpsjuka, HCC, Parvovirus och Paravirus.
Dolda felförsäkrad i Agria.
Vi går noggrannt igenom alla papper. Jag berättar hur du enkelt sköter om valpen.
Jag lämnar inga garantier. Det kan man aldrig göra på en liten valp. Jag kräver inte av Er att ni ska ställa ut eller tävla med hunden eller att den ska HD/AD röntgas. Vill Ni ställa ut hunden på utställning eller aktivera den med lydnad, agility eller något annat, så skulle jag bli mycket glad. Hunden kommer bli ännu lyckligare! Jag kommer alltid finnas till hands för dig som köpt hund av mig för rådfrågning. Har Ni möjlighet att komma till mig är ni alltid välkomna hit för handledning i utställningsträning.

Välkommen att maila mig!

Erbjudande just nu
Klicka på kartan, för att "Hitta", var Anneberg ligger!

Mina Länkar:

Svenska Kennelklubben www.SKK.se

Svenska Staffordshire Bulltrrier Klubben www.SSBTK.se