VALPAR
SENASTE NYTT 2019-11-15
Valpar väntas i mitten av Mars 2021 Det finns valpar kvar att boka ur kullen som anländer ring eller skicka mig ett mail och berätta om Er som familj. Se bilder och filmer ur tidigare kullar klicka längre ner på sidan för att komma till olika kullars sidor.
Här nedan kan du läsa allt om valpar till salu, kullar som planeras och klicka dig vidare till tidigare valpkullars egna sidor med all info och bilder från valptiden vecka för vecka!
SENASTE NYTT
Valparna som väntas blir leverensklara i mitten av maj då de blivit 8 veckor.
Jag erbjuder ett mycket förmånligt avtal om du är intresserad av att bli fodervärd
Läs mer om vad fodervärd är här: BLI FODERVÄRD
Klicka nedanför på bilden för att komma till A- eller B-kullens sidor:
Klicka nedanför på bilden för att komma till C- eller D-kullens sidor:
Klicka nedanför på bilderna för att komma till E-eller F-kullens sidor:
Klicka nedanför på bilderna för att komma till H eller I-kullens sida:
Klicka nedanför på bilderna för att komma till J eller K-kullens sida:
Klicka nedanför på bilderna för att komma till L-kullens och M-kullens sida:
Klicka nedanför på bilderna för att komma till O-kullens och P-kullens sida:
Klicka nedanför på bilderna för att komma till R-kullen och S-kullens sida:
Klicka nedanför på bilderna för att komma till T-kullen och U-kullens sida:
Klicka nedanför på bilderna för att komma till W-och X kullens sida:
Klicka nedanför på bilderna för att komma till Y-kullens sida:
I valplådan formar tiken och den mänskliga kontakten valpen. En trygg, varm avskild plats, men som ändå är centralt placerad i vårt hem. Där valparna sakta kan vänjas
vid ljud och intryck.
Var med redan från början och följ din valps utveckling!
Jag har en liten kennel där valparna växer upp i hjärtat av vårt hem. De blir väl socialiserade och kärleksfulla valpar som är vana vid barn, andra hundar, ljud och allt vanligt förekommande under valptiden. När valparna är tre, fyra veckor brukar jag introducera dem för de andra vuxna hundarna, givetvis under övervakning. Från sex veckors ålder brukar de dagtid vara med de andra vuxna hundarna hela tiden. De vuxna leker, sköter om och uppfostrar valparna, vilket inte är vanligt förekommande att det fungerar att ha andra vuxna tikar ihop med mamman och valparna. Det är väl inget som skall rekommenderas heller om inte alla de vuxna hundarna är mentalt stabila. Hade det varit så att mamman till valparna varit orolig och nervös kan det rentav även bli något som skulle vara negativt och motverka valparnas utveckling. Min grupp av hundar är mentalt stabila, välmående, glada och väl fungerande familjehundar. Valparna kommer även ha egentid och uppleva lugn och harmoni enskilt med mamman, med oss. Allt utefter behov. Allt sker så naturligt och för mig är det en självklarhet att det ska fungera. Valparna kommer även att vänjas vid att vara ut på gräsmattan (Vistelse där vid goda väderförhållanden). Valparna kommer att vara vana vid ljud såsom dammsugare, elvisp, ljud från gräsklipparen, smälla ballonger och allt möjligt som hinner ske i vårt hem under valptiden. Ingen av mina hundar är rädda för nyårsraketer eller reagerar på ballonger t.e.x trots att jag gör det själv. I och med att de blir vana vid att det både händer massor med saker här när alla är hemma och lugnet när jag och hundarna är själva, så får de ett bra temperament! Mycket saker hinner hända hos oss på 8 veckor.
Förutsättningarna för de kommande valparna är underbara. Jag tror på alla slags hundsporter såsom utställning, lydnadsträning, spår, agility för dessa valpar om Ni är intresserade av något sådant. Det är givetvis inget jag kräver av Er att fortsätta med eller att ställa ut din hund, men det är bra och roligt för hunden att fungera väl i en familj. Jag kommer alltid ställa upp som uppfödare åt mina valpar, dag som natt! Jag är mån om att valparna hamnar i bra, kärleksfulla hem därför ser vi gärna att Ni besöker oss! Det går att besöka oss när som helst! Valparna är redo att träffa Er vid tre veckors ålder. De första veckorna skall de ha lugn och harmoni i valplådan med mamma. Du kommer kunna följa valpkullens utveckling på den här sidan. Du kan läsa om tidigare valpkullars utveckling om du klickar på A-till E-kullen i bilderna ovan! När valpen är 8 veckor är den leverensklar!
Mina familjehundar får en bra välbalanserad kost från Magnusson petfood och periodvis även olika tillskott för att ha den otroligt glansiga och fina pälsen som de har. Mina hundar tål all slags mat. Med det menar jag det som en hund är avsedd för att äta= Protein! Kött, kyckling (isf ger jag dem endast filéen) o.s.v. Jag ger dem även fisk, men då går jag igenom fisken som jag skulle göra till ett litet barn-kontrollerar med fingrarna att det inte finns ett enda ben. Jag ger dem aldrig kryddad mat, kakor eller annat än hundgodis. Huvuddelen av kosten består av mat från Magnusson's och Nordics färskfoder egentligen behöver de inget annat. Jag borstar tänderna på alla mina hundar och klipper deras klor regelbundet. Våra hundar badas och duschas regelbundet för att vara fräscha och lukta gott. De äter 2-3 ggr/dag och motioneras 1 gång per dag och ytterligare korta promenader. De har fri tillgång till att vara ute eller inne som de själva vill. Våra barn sover i egna sängar och det gör våra hundar också! Jag gör undantag som jag bestämmer. En dräktig tik får sova hos mig för att jag inte vill och vågar lämna dem ensamma. De har en egen sovplats som de dagtid kan gå till om de vill vara ifred och nattetid sover de där. Åker de bil eller tåg så har de bur. När vi åker kortare bussresor så sitter de med oss i knät eller på golvet. Jag försöker att alltid ha dem med mig. I och med det så är de vana vid mycket människor och andra hundar. Vi hälsar dock inte på andra hundar som vi inte träffar regelbundet och som vi inte är kompisar med.
Hur går det till för att köpa en valp:
Vanligtvis besöker du oss antingen före valparna fötts eller som tidigast när de är tre veckor gamla. När du bokar en valp kan du själv välja vilken du vill ha eller om du har svårt att välja kan jag välja ut den valpen som jag tror kommer överensstämma med det Ni önskar. Bokar du före valpen blivit fyra veckor kan du själv välja namn, i stamtavlan kommer valpen heta Agazzis...och hela kullen börjar på samma bokstav men efter bokstaven får du välja själv. I slutet av fjärde veckan skickas registreringen på hela valpkullen in och är någon av valparna inte bokade då, väljer jag ett fint passande namn i stamtavlan. Du kan alltid kalla din valp för det namn du vill. De flesta brukar inte använda stamtavlenamnet som de namnet när man kallar på sin hund. Det är nog bara jag som gör så! När du bokar din valp betalar du en handpenning på 15%. Läs nedan om hur betalning sker. Då får du ett stort kompedium innehållande alla mina erfarenheter med att ha en och flera dvärgpinschrar. Tips om hur du förbereder allt hemma för valpen. Hur du löser alla vardagliga situationer med hund för att det ska bli så bra som möjligt. Tips på aktiveringar för din valp. Kompendiet innehåller hur mycket som helst. Allt för att du ska lyckas med att få en helt underbar hund som du kan ta med dig överallt.
Jag ger dig och din valp en god start och jag finns alltid
till hands för mina Valpköpare!
Allt detta följer med när du köper valp:
VALPBOX
Med mat & godis
som innehåller:
Valparna har ätit Magnussons Meat n'biscuit junior som bas här. De har även provsmakat annat. Det medföljer 1 kg foder till valpen när du hämtar den.
VALPMAPP
För alla valpens papper.
STAMTAVLA
SKK:s registreringsbevis
VETERINÄRINTYG
Vaccinationer
BESIKTNINGSBLANKETT
Från veterinärbesiktningen,
ej äldre än 7 dagar.
VÄLKOMMEN VALP
SKK:S Informationshäfte för dig som införskaffat valp. Tidigare medföljde även en DVD som nu rationaliserats bort av SKK.
KÖPEAVTAL
Jag följer SKK:s grundregler och i och med att alla valpar registreras används SKK:s köpevatal.
JORDBRUKSVERKET
VI fyller i jordbruksverkets registrering av hund.
CD-SKIVA
Med alla mina bilder från valptiden. Mycket fler bilder än de som hamnar på kullens sida.
KOMPENDIUM(Nyhet) Har utökats från fjorton till nitton sidor. Det får du när du bokat valp. Mitt egna 19-sidiga kompendium fullmatad med information och erfarenheter med just dvärgpinschern.
KENNELSIDAN och FACEBOOKGRUPPEN
När du bokat valp får du inloggningsuppgifter till Kennel Agazzis sida som är till för alla mina valpköpare. Där står allt om våra kennelträffar och vilka träningsmoment vi gjort, träningstips, samt att de själva kan maila mig innehåll som de vill dela med sig som till alla andra valpköpare. Kennel Agazzis facebookgrupp är en sluten grupp. Ingen kan ansluta sig till den utan att jag lägger in personen där. Det är bara valpköpare och min familj och mina hjälpredor där. Där delas dagliga funderingar och aktiviteter som gjorts med alla underbara hundar. Vi ställer frågor till varandra m.m.
CHECKLISTA
Med goda råd för den första tiden! En kort lista med sammanställningar av valpens mat, tider, vaccinationer, att tänka på den närmaste tiden.
VALPFILT
En filt från valplådan som luktar mamma och kullsyskon. Även en tygbit som luktar mig och alla andra i flocken.
VALPKOPPEL
Ett mjukt ställbart halsband med tillhörande koppel som passar att använda den första tiden.
KLOTÅNG
Den här passar perfekt för den lilla dvärgpinschervalpen och sedan även som vuxen.
VALPBEN o GODIS
Du får med hundgodis och ben av samma sort som den fått här.
PRESENTKIT som blir en trevlig överraskning från AGRIA försäkring
Det är två mycket bra och en av dem är det mest användbara, men ej uppenbara till din nya valp.
När du hämtar VALPEN är den:
Minst 8 veckor
Registrerad i Svenska Kennelklubben (SKK)
ID märkt med chip.
Veterinärbesiktigad med ett intyg som inte är äldre än 7 dagar.
Vaccinerad mot valpsjuka, HCC, Parvovirus och Paravirus.
Försäkrad för dolda fel i 3 år.
Vi går noggrannt igenom alla papper. Jag berättar hur du enkelt sköter om valpen. Jag finns alltid till hands för rådfrågning även efter du köpt valp av mig!
Jag lämnar inga garantier. Det kan man aldrig göra på en valp som är
8 veckor gammal. Jag kräver heller inget av Er, än att Ni ska ta väl hand
om Er valp. Vill Ni ställa ut hunden på utställning eller aktivera den med
lydnad, agility eller något annat, så skulle jag bli mycket glad. Hunden
kommer bli ännu lyckligare!
En valp från mig kostar 19000:-
varav 15 % i handpenning vid bokning av valp.
När du betalat handpenningen fyller vi i svenska kennelklubbens köpeavtal. Handpenningen återbetalas självklart om det visar sig att det finns en anmärkning på din valp vid veterinärbesiktningen inför leverens av den valp du har bokat, om du därav ångrar dig. Beroende på anmärkningens art följer vi Svenska kennelklubbens rekommendationer för prisjustering vid sådana fel om du ändå skulle vilja ha valpen. Vi kommer alltid överens om datum för när du ska hämta din valp och veterinärbesiktingsintyget är aldrig äldre än sju dagar. Skulle det vara så att du bokar valp vilket du kan göra före kullen har fötts och om du bokat en tik eller hane som inte kan leveraras p.g.a det inte fötts tillräckligt många valpar återbetalas självklart också handpenningen. Turordningen för att välja valp är i den ordning handpenningen har betalts. Handpenning återbetalas inte om du ångrar dig angående införskaffandet av valp. Det går självklart även att ställa sig på intresselistan för en valp, då kontaktar jag dig i turordning när du vill bli kontaktad för en kommande valpkull. Tidigare har det funnits möjlighet till avbetalning av valp, vilket ej är möjligt längre. Det avtal som tidgare fanns har utgått p.g.a det varit ofördelakigt och osäkert för både köpare och säljare. I väntan på att ett nytt avtal presenteras som passar båda parter kan därför inte avbetalning göras. Svenska Kennelklubben har aldrig haft något avtal för avbetalning och det är nog inte troligt att det kommer. Jag får då och då förfrågningar om jag söker fodervärdar. Jag har inga tikar ute på foder än, men söker den absolut rätta. Jag har höga krav på dig som skulle vilja bli fodervärd. Kraven är i och för sig inte komplicerade. Jag vill att du läser på om rasen dvärgpinscher. Jag har himla mycket information att dela med mig. Att du sköter om hunden väl. Jag kommer vilja ställa ut hunden vid ett flertal tillfällen m.m. Läs mer här om att bli fodervärd här. Jag har tidigare inte varit intresserad av några fodervärdar, för jag vill känna mina hundar bäst själv för att ge dig som köpare av valp en mentalt stabil mamma till valparna som jag vet allt om. Därför kommer det krävas en tight och nära kontakt till dig som blir min fodervärd.
Jag har tidigare inte varit intresserad av någon fodervärd, men i och med att kenneln har vuxit och jag har sån stor del av unghundar fem av åtta och de kräver mycket tid och träning. Jag anser att det är varje hunds rätt att få egentid med mig eller då dig som blir fodervärd.
Dvärgpinschern-världens bästa hundras!
Normalpris på en renrasig dvärgpinscher med stamtavla black n´tan färgad valp ligger mellan 16 och 22 tusen. Du har antagligen hittat en seriös uppfödare då föräldradjuren är ögonlysta, patellaundersökta, utställda eller tränade i någon hundsport. Svenska kennelklubben har inte krav på detta, men det visar att uppfödaren bryr sig om föräldradjuren genom att göra mer än det som krävs, att man är aktiv med sina hundar och att man tar dem till veterinären. Bland det viktigaste är att du kan känna att du vill ha en fortsatt kontakt med uppfödaren, så att du kan fråga om råd när du känner att du behöver det. Ofta dyker det upp frågor vartefter. Kommer du ihåg från texten ovan att "Tiken och den mänskliga kontakten formar valparna i valplådan".
Med temperamentet menas: Hur den beteer sig i olika situationer. Tikens temperament kan vara viktigt att observera och fråga om. En hunds temperament definieras som "graden av livlighet i uppträdande, graden av snabbhet i uppfattning samt viktigaste av allt - anpassningsförmågan till nya situationer och miljöer". Hundar med hög aktivitetsnivå eller ett högt temperament är generellt sett mer reaktionsbenägna. Det kan på extremt livliga hundar göra att de kan ge ett splittrat intryck. Hundar med ett bra temperament men med goda nerver kan dock alltid dämpas ner så att hundens koncentrationsförmåga inte blir lidande. Generellt för hundar kan temperament variera mellan ren slöhet, apati till överdriven livlighet. Båda dessa ytterligheter han vara lika jobbiga. Dvärgpinscherns temperament enligt rasstandarden skall vara livlig, tempermentsfull, självsäker och balanserad. Man skulle kunna säga att en dvärgpinscher inte gör saker halvdant utan dom går in för det de gör. Detta gör att en motiverad dvärgpinscher funkar utomordentligt på lydnadsplanen eller agilitybanan. Det är lättlärda hundar som är otroligt roliga att jobba med. Att de är lättlärda innebär dock att de är lika snabba på att lära sig hyss. Jag tycker att det är det som är rasens charm. Många gånger tycker jag att det känns som att jag blivit överlistad av mina finurliga små hundar. Gentemot andra hundraser brukar den lilla dvärgpinschern oftast bli den dominanta. Ett exempel: Min tik Scarlet äger alla ben! När vi hade en dobermann på besök skulle hon ha alla ben. Dobermannen gav till slut upp, för har en dvärgpinscher bestämt sig är det DET som gäller. Scarlet är ändå vänlig och kan dela med sig, men hon bestämmer vem som ska få ett ben. Däremot tycker jag att visst är de bestämmande, men min dotter som nu är sex år har alltid kunnat hålla på med hundarna. Hon har i timmar kunnat leka med de som dockor, köra dem i barnvagnen bädda ner och pyssla med dem. De tappar aldrig intresset sålänge det händer grejer. De följer henne med blicken och kollar vad hon gör. De kan ligga i hennes rum och kolla på allt hon leker med. Hon är i och för sig mycket hundvan och mycket varsam och försiktig med hundarna. Det är viktigt att lära barn hur man handskas med djur, så att de inte blir osäkra.
En dvärgpinscher väljer sin flock. Den är otroligt vänlig och kärleksfull mot de som tillhör flocken men kan vara omutligt vaksamma mot främlingar. De har mycket vakt. De tar gärna över styret över flocken, så man måste vara vänlig men bestämd och aldrig tumma en milimeter på vem som bestämmer. En dvärgpinscher ser det gärna som sitt eget ansvar att hålla alla inkräktare borta så därför måste man se till att vara flockledare och ta ifrån dem det ansvaret annars har man en hund som vaktar otroligt mycket. Läs gärna min sida om rasen dvärgpinschern om du inte är bekant med rasen.
I det stora hela är det en otroligt rolig ras, men man får inte bli lurad av deras lilla och söta uppseende, det är en tuff ras som kräver sin förare.
Mentalt stabil är ett uttryck som används ofta i hundannonser. Vad menas egentligen med det??? Är det en hund som har fyra ben? Ibland kan man undra. Med en hunds mentalitet menas karaktären. Lekfull, nyfiken, rädd, intresserad av dig som kommer på besök? Viktigt att titta på är hur pappan och mamman beteer sig? Har man inte haft hund tidigare kan ju sånt vara svårt att se och uppfatta. Är man inte hundvan kan det vara svårt att skilja på en hund som är exhalterad av att det kommer besök och skäller, men svansen går av och an som en trumpinne för att den är så glad. För hunden kan det verkligen vara så tvetydigt. Instinkten är att vakta, så den skäller och när personen väl kommit innanför dörren vill den helst bara rusa fram för att lukta vem du är var du kommer ifrån o.s.v. Mina hundar älskar ju även andra hundar och har du andra djur hemma katter t.e.x. Är du ju intressantare att lukta på än den som inte har andra djur hemma. Hunden uppfattar världen genom sitt luktsinne.
Enligt Lars Fält, mycket välkänd inom beteendevetenskapen hos hundar beskriver han god mentalitet hos hund såhär: En hund som fungerar i familjen, som kan umgås med andra hundar och är självsäker i sociala och fysiska miljöer.
Det är en mosaik av saker som spelar in i vad som blir slutresultat till din hunds mentalitet. Du själv har en mycket viktig inverkan, hundens uppfödare har en stor betydelse, miljö, förväntan, hantering.
Vad Svenska Kennelklubben säger om Mentaliten för en Dvärgpinscher...
Dvärgpinschern är en glad och aktiv hund som gärna vill vara i centrum. Den är plikttrogen sin familj och kan varna när det kommer främmande. Dvärgpinschern är också hund som vill vara i sin ägares närhet.
Inte på någon annan Kennel kommer ni finna dess motstycke. Ni måste besöka mig för att uppleva detta!
Du är välkommen att maila mig!
Klicka på kartan, för att "Hitta", var Anneberg ligger!
Alla mina hundar äter mat Magnusson's
www.hundmat.com
Alla mina hundar är försäkrade i Agria
Mina Valpar och kennlar med uppfödning inom Svenska kennelklubbens ramar
och med valpar som är registrerade finns på:
Mina Länkar:
Svenska Kennelklubben www.SKK.se
Svenska Schnauzer och Pinscherklubben www.SSPK.se
Dvärgpinscherklubben www.Dpklubben.se