Y-Kullen

bild1 bild2 bild3 bild4 bild5 bild5 bild10 bild11 bild6 bild6 bild6 bild6 bild6

De Föddes 2019-01-19. Här på Y-Kullens egna sida kommer du kunna följa hela valptiden. Två tikar och en hane föddes. Valparna blir lev. klara 16/3.


agazzi


I Valplådan formar tiken och
den mänskliga kontakten valpen.
En trygg, varm, avskild plats, men
som ändå är centralt placerad i vårt hem.
Där valparna sakta kan vänjas vid ljud och intryck.


Nedanför kan du läsa och se bilder från valptiden.

Den efterlängtade kullen är nu född...
De föddes på dag 60. De var inte så stora när de föddes. Valpningen gick snabbt. Alla tre var ute inom 45 min och allt gick bra. Tyvärr har den största tiken och hanen fått vit färg på bröstet, vilket inte är korrekt enligt rasstandarden när hundarna ska ha färgen blank n'tan. Det betyder att de på en utställning skulle få en anmärkning för det, annars är det inte mer med det. Varför det blir så enligt färggenetikens lagar är för att när valparna bildas i magen på tiken, så startar valparnas färgsättning på ryggen och går runt under magen och ner till fötterna. Färgen har alltså inte räckt till för att färgsätta hela hunden för den vita färgen är en felfärg och är alltså ingen färg. Därför kan valpar helt plötsligt bli utan färg på bröst och ibland på tassar. Det är första gången vi får det på några valpar ur våra kullar, men det är en första gång för allt. Skulle en hund med vitt på bröstet få valpar är det sedan stor chans att de valparna får likadant. Därför bör man inte använda en tik/hane med felfärg i vidare avel.
Första tiken vägde 118 gram och får rött band
Första hanen vägde 85 gram och får blått band, lite vitt på bröstet.
Andra tiken vägde 140 gram och får ett rosa band. lite mer vitt på bröstet

VALPBILDER här kommer det fyllas på eftersom:

Under första veckan:
Valparna mådde bra allihop när de föddes och började tutta efter en stund. Den valpen som är minst får vi hålla koll på så att han går upp i vikt den närmaste veckan.

Vi var lite bekymrade över den minsta valpen hanen, men han är en envis rackare och han ser minsann till att komma fram till tutten även om systrarna är större än han. Det finns flera tuttar och han är smart han vill ha de bakre där det finns mer mjölk. Tjejerna nöjer sig med de främre, men vi har fått sitta med vid matningar några gånger om dagen de första tre dagarna för att kolla hur det går. Vi vägde hanen dag två och då hade han gått upp till 96 gram och i normalfall brukar valparna kanske backa lite. Det är iaf normalt. På dag 3 vägde han 103 gram så det går stadigt uppåt. Veckan förlöper på bra. Harmony får lite mjölkstockning i två av tuttarna, så det har vi fått hjälpa henne med att mjölka ur, men när sista dagen på veckan kom så är allt bra.

Filmer första veckan:

inte tid att äta

Under andra veckan:
Valparna växer på bra.

Tik Nu 250g-föddes 118g=132g
Hane Vitt Nu 141g-föddes 85g=56g
Tik Vitt Nu 295g-föddes 140g=155g

Mer info och bilder och filmer kommer. Det är bara första dagen på andra veckan.

 

 

 

 

 

 

 


Film andra veckan

Vi låter litesmå och söta

Under tredje veckan:
Valparna växer på bra och har nu öppnat ögonen helt och kryper runt i lådan och ska snart börja äta, eller åtminstone börja med smakportioner. Det gick sådär att smaka mat. Andra gången gick det bättre, men vi går bara iväg från tallriken, men det kommer snart gå bättre. Nu är vi redo att ta emot besökare. Vi har även fått första avmaskningen. I slutet av veckan har vi blivit ganska runda allihop. Vi kryper framåt och piper rätt mycket för att kommunicera med varandra.

 

 

 

 


Filmer tredje veckan:

gosiga

Under fjärde veckan:
Valparna växer på bra.

Nu har hanen nästan växt ikapp med tikarna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Film fjärde veckan

Vi låter litesmå och söta

Under femte veckan:
Under fjärde veckan fick jag problem med min dator och har därför inte kunnat ändra eller lägga upp på hemsidan, men hittade äntligen ett annat sätt att ändra. Vi får därför se hur det går med bokstäverna Å, Ä, Ö.

 

 

 

 

 

 

 

 


Filmer femte veckan:

gosiga


Under Sjätte veckan:
Valparna leker och har det så roligt förutom om man kommer in för att fota eller filma. Vi har haft flera besökare och de har såå roligt och gillar att somna sedan när de busat färdigt i besökarnas knä. Hanen är nu såld och kvar finns de två tikarna. Just nu var intresset för hanar stort. Det varierar alltid. Oftast brukar det vara tvärtom upplever jag.

Nu har stamtavlorna kommit och såhär blev namnen på valparna

Agazzis Yogi Bear SE16509/2019
Agazzis Yazza SE16510/2019
Agazzis Yasmine SE16511/2019

 

 

 

 


Filmer Sjätte veckan

Vi låter litesmå och söta

Under sjunde veckan:
Nu går det fortare framåt och vi är vakna mycket längre stunder. Vi äter riktigt bra nu och mamma har avvänjt oss från att tutta. Tiden går fort och vi är redo att flytta. Vi kommer att vara veterinärbesiktigade, vaccinerade och redo måndagen den 18/3.

 

 

 

 

 

 

 

 


Filmer Sjunde veckan:

Vi låter litesmå och söta

Om mamma och pappa till valparna:

Novas Angels Felix SE52121/2015  och Agazzis Harmony SE50913/2014. är pappa och mamma till valparna. Felix är en hane som jag köpte när han var valp. Han är en lugn, glad, vänlig och mycket tillgiven hane. Mamma och pappa till valparna är friska mycket trevliga, pålitliga, lyhörda, vackra. Båda är ögonlysta, patellaundersökta utan anmärkning och vaccinerade enligt schema.

FelixHarmony

Här kommer ett bildspel med Felix som är pappa till Y-kullen. Inavelsgraden mellan honom och mamma Harmony blir 0,2 %. Båda är mycket trevliga familjehundar, så det kommer valparna också bli.

Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid

Om Felix:

Namn: Novas Angel's Felix
Reg. nr SKK: SE52121/2015
Född: 2015-09-01
Utställningar:
Han är utställd nationellt JUNKK 3
Hans inavelsgrad: 0,0 %
Han är 2016-09-20:
Ögonlyst Utan anmärkning
Patella Utan anmärkning
Vaccinerad enl. schema
Höjd: C:a 28 cm min bedömning
Vikt: 3,9 kg
Färg: Black n'tan
Öron: ståendes
Svans: Sabel
Avkommor: Pappa till P-kullen

 Våra familjehundar får en bra välbalanserad kost. De har borstade tänder och skötta klor. De badas och duschas regelbundet för att vara fräscha och lukta gott, med det menar jag inte parfym. De äter 2-3 ggr/dag och motioneras 1 gång per dag och ytterligare korta promenader. De har fri tillgång till att vara ute eller inne som de själva vill. Våra barn sover i egna sängar och det gör våra hundar också! De har en egen sovplats som de dagtid kan gå till om de vill vara ifred och nattetid sover de där. Åker de bil eller tåg så har de bur. När vi åker kortare bussresor så sitter de med oss i knät eller på golvet. Jag försöker att alltid ha dem med mig. I och med det så är de vana vid mycket människor och hundar och katter. Vi hälsar dock inte på andra hundar som vi inte träffar regelbundet och som vi inte är kompisar med. Valparna hos oss bor med mamma i valprummet centralt i vårt hem. Valparna kommer även att få möjlighet att vara ute på gräsmattan (Vistelse där vid goda väderförhållanden). De kommer att vara vana vid ljud såsom dammsugare, elvisp, ljud från gräsklipparen, smälla ballonger och allt möjligt som hinner ske normalt i vårt hem under valptiden. Ingen av mina hundar är rädda för nyårsraketer eller reagerar på ballonger t.e.x trots att jag gör det själv. Jag har lagt upp ett eget socialiseringsprogram för att se till att vänja valparna vid de som de är mogna för vid en viss ålder. Ur de tidigare valpkullarna har utvecklingen under valptiden gått himla bra. Valparna blir färdiga att hämtas när de är 8 veckor. Mycket saker hinner hända hos oss på 8 veckor. Inte på någon annan Kennel kommer ni finna dess motstycke. Ni måste besöka oss för att uppleva detta.

Här kommer du till Youtube där du kan se alla tidigare valpkullars filmer.

videoklipp

Om du är intresserad av att köpa en valp av mig ring eller maila mig berätta om:
*Dig själv eller familj
*Hur du/ni bor
*Vad Du/Ni arbetar med och hur länge om dagarna
*Varför du vill skaffa hund, dina förväntningar, vad du önskar m.m
*Ju mer du kan berätta om hur det är tänkt att en av mina underbara valpar kommer få det hos dig/Er desto gladare blir jag!


Välkommen att maila mig!

kontakt 

Klicka på kartan, för att "Hitta", var Anneberg ligger!

Alla mina hundar äter mat från Nordic färskfoder och Magnussons Petfood


www.hundmat.com

Alla mina hundar är försäkrade i Agria

Agria

Mina Valpar och kennlar med uppfödning inom Svenska kennelklubbens ramar och med Valpar som är registrerade finns på:

kopa hund

Mina Länkar:

Svenska Kennelklubben www.SKK.se

Svenska Schnauzer och Pinscherklubben www.SSPK.se

Dvärgpinscherklubben www.Dpklubben.se

Magnusson's www.hundmat.com