M-Kullen

bild1 bild2 bild3 bild4 bild5 bild5 bild10 bild11 bild6 bild6 bild6 bild6 bild6

M-kullen Föddes 2015-11-10. Här på M-Kullens egna sida kommer du kunna följa hela valptiden. Fyra underbara valpar föddes. Tre tikar och en hane.
Det finns en tik kvar att boka.


agazzi


I Valplådan formar tiken och
den mänskliga kontakten valpen.
En trygg, varm, avskild plats, men
som ändå är centralt placerad i vårt hem.
Där valparna sakta kan vänjas vid ljud och intryck.


Nedanför kan du läsa och se bilder från valptiden.

Den efterlängtade kullen är nu född.
Hon var så stor Ballerina fram till två dagar före valparna kom. Då hon minskade ner på maten för att slutligen samma dag valparna ville komma ut sluta äta helt. Då kändes hon inte lika stor som jag upplevde henne tidigare.
Det kändes verkligen väntat hela den dagen att till kvällen kommer valparna. Det känns tryggt att veta och att få känna sig förberedd. Allt gick egentligen rätt smidigt. Jag har inte varit med om att en moderkaka blir kvar efter sista valpen, men det hände denna gång. Jag fick vänta tre timmar extra innan den kom ut och jag kände att äntligen kan jag sova åtminstonde en timme. Jag satte klockan på larm en gång i timmen efter det för att jag var lite orolig, men det var ju helt i onödan. Såhär såg vikterna ut och i denna ordning kom valparna.
kl.20.43 med rosa band en tik, 204 gram
kl.20.45 med rött band en Tik, 179 gram
kl.21.26 med blått band en hane, 205 gram
kl.22.58 med orange band en tik, 209 gram

VALPBILDER här kommer det fyllas på eftersom:

Under första veckan:
Alla valparna mår bra och alla var ju pigga från början. Jag har aldrig haft någon slö valp. Alla har ätit inom tio minuter och de kravlar runt från början. Den här kullen kändes ganska stor för valpvikterna låg runt 200 gram var och då finns inget att bekymra sig över tror jag, men jag tog för skojs skull valpvikter på dag tre. Den valpuppgången ser ut såhär:
Rosa, Nu 270g-föddes 204g=21g
Rött, Nu 234g-föddes 179g=34g
Blå, Nu 270g-föddes 205g=43g
Orange, Nu 272g-föddes 209g=19g

Alla valpar och mamma mår bra och växer så det knakar. Ballerina är en så himla pysslig mamma. Hon fixar och trixar. Det jobbigaste är att hon nu i början ska hålla på att gräva ner valparna i filtarna. Jag oroar mig för att någon blir fast under filten och inte kan komma upp och tutta, men det där verkar hon ju lösa själv för alla har gått upp i vikt och ser feta och goa ut.

Filmer första veckan:

Mkullen dag 3Mkullen dag 3

Under andra veckan:
Vikt dag 7
Rosa, Nu 458g-föddes 204g=254g
Röd, Nu 345g-föddes 179g=166g
Blå, Nu 396g-föddes 205g=191g
Orange, Nu 428g-föddes 209g=219g. De är helt underbaraalla fyra. Just nu sover och äter de bara. De är fyra stabbiga valpar. Ballerinas mjölk är som raketbränsle. Hon skulle som sin mamma kunnat göda minst 8 valpar till på den mjölken hon producerar. Nu har jag bråda dagar att hinna renovera färdigt hemma innan valparna öppnar ögonen och vill ut ur lådan och busa. Jag håller på att bygga två nya hund/valprum i huset. Bilder kommer nästa vecka då jag planerar att vara färdig, efter det ska färgen bättras på i de gamla hund/valprummen, så då ska alla hundar och M-kullen flyttas in i de nya rummen och snart är det jul. Tiden går alldeles för fort och när jag inte renoverar passar jag på att mysa med valparna därför ligger jag efter med att lägga upp bilder och filmer.

Filmer andra veckan:

Ny lådaVilka sötingarunder vecka2


 

Under tredje veckan:
Lite mer liv och rörelse har det börjat bli och på dag fjorton hade de första öppnat ögonen och två hade ett öga kvar som inte var helt öppna än. Några dagar efter att de har öppnat ögonen brukar det ta innan de är intresserade av livet utanför lådan. Den första valpen att ta sig ut ur lådan var den rosa sista dagen i tredje veckan. De är för himla härliga. Det är inte lätt att slita sig och göra nytta. Det kan ju vara en av anledningarna att det tar sån tid att bli klar med ombyggnationen och renoveringen. Snart kommer julen krypande också. Hur ska man hinna allt?

Jag håller fortfarande på med min renovering, men snart är det klart. Här ligger bildspelet på det färdiga hund/valprummet som är lite större än 5,5 kvm. Det lilla blir 2,5 kvm. Nu har Scarlet, Ballerina, Harmony, Love och Felix fått flytta in där.

Filmer tredje veckan:

Första måltidenGolvet är såå halt

Under fjärde veckan:
De har inte tagit sig ut ur lådan igen, men de kryper omkring där, busar med varandra och de sover fortfarande mycket. Jag förväntar mig att i slutet av veckan kommer de börja ta sig ut allihop. När helgen kom fick vi valpbesök. Tiken med det röda bandet är nu bokad och i stamtavlan ska hon heta Agazzis Metallica. Vi tog upp valparna i köket för första gången och de gick runt på en filt och vi satt där och myste och när de blev trötta så fikade vi. Riktigt roligt och trevligt hade vi. Metallica är en kontaktsökande och tillgiven tik. Den rosa som vi ska behålla har vi inte kommit på namn till än. Jag hade skrivit lite namnförslag på en gul lapp som jag letat efter under dagen och jag sa till min dotter Jenny att vi får döpa henne till Miss Yellow, för lappen som jag skrev alla namnförslagen på var gul...Hi, hi. Hon måste kallas något som inte är på M, därför kommer hon heta Miss..........Hanen ska jag också behålla och honom har jag tänkt att kalla något på M och mina förslag är Mowgli, Mascot eller Magoo. Den här veckan har de också fått sin första måltid och det kommer snart bilder på det och filmerna kommer förhoppningsvis snart.

Filmer fjärde veckan:

Följer mammaomöjliga att filma

 


Under femte veckan:
Allt går ju strålande för dem. Nu tar de sig i och ur lådan utan problem. Mysigt och roligt har de med mamma. De är såå mysiga och goa. De har badat och nu börjar de även bli duktigare på att äta. De äter nu i slutet av veckan tre mål mat om dagen. De älskar att leka och sova i det lilla huset. Sin valplåda ligger de inte ofta i. De har börjat leka lite med sina leksaker, men mestadels busar de med varandra. Nu går det fort fram över golvet. De är tillbaka nu i sitt gamla valprum, då det också är renoverat nu. Den röda är den modigaste av dem fram till nya saker. Den gula var det mest bus i tidigare i vecka tre och fyra, men nu är hon gosigast. De börjar springa av sig hullet nu.


Denna veckan skickades registreringarna in till svenska kennelklubben med allas namn och såhär blev det:

Agazzis Mascot SE58426/2015-hanen med blått band.
Agazzis Morticia SE58427/2015-tiken med rosa band.
Agazzis Metallica SE58428/2015-tiken med rött band.
Agazzis Madicken SE58429/2015-tiken med gult band.

Filmer femte veckan:

bättre att filma nuMkullen v5Agazzis MadickenBus i husetvågar vi

Under sjätte veckan:

Julen är här och tur att hundarna slippar allt bestyr med detta. Det ska pyntas, lagas mat och de behöver bara leka, äta och busa omkring. De är för underbara att titta på. Alla växer och hullet försvinner. De hade mycket extra hull. Usch nu kommer de sista dagarna gå fort innan två av dem ska flytta. Vilken tur att jag får ha två godingar kvar. Det ska bli spännande att följa dem resten av livet. Den här veckan fick de in nya större leksaker och vad spännande det var. Den röda är fortfarande modigast och tur att hon finns som kan hjälpa de andra visa att nytt inte är farligt.


Filmer sjätte veckan

huset är bäst

 

 

Våra familjehundar får en bra välbalanserad kost. De har borstade tänder och skötta klor. De badas och duschas regelbundet för att vara fräscha och lukta gott, med det menar jag inte parfym. De äter 2-3 ggr/dag och motioneras 1 gång per dag och ytterligare korta promenader. De har fri tillgång till att vara ute eller inne som de själva vill. Våra barn sover i egna sängar och det gör våra hundar också! De har en egen sovplats som de dagtid kan gå till om de vill vara ifred och nattetid sover de där. Åker de bil eller tåg så har de bur. När vi åker kortare bussresor så sitter de med oss i knät eller på golvet. Jag försöker att alltid ha dem med mig. I och med det så är de vana vid mycket människor och hundar och katter. Vi hälsar dock inte på andra hundar som vi inte träffar regelbundet och som vi inte är kompisar med. Valparna hos oss bor med mamma i valprummet centralt i vårt hem. Valparna kommer även att få möjlighet att vara ute på gräsmattan (Vistelse där vid goda väderförhållanden). De kommer att vara vana vid ljud såsom dammsugare, elvisp, ljud från gräsklipparen, smälla ballonger och allt möjligt som hinner ske normalt i vårt hem under valptiden. Ingen av mina hundar är rädda för nyårsraketer eller reagerar på ballonger t.e.x trots att jag gör det själv. Jag har lagt upp ett eget socialiseringsprogram för att se till att vänja valparna vid de som de är mogna för vid en viss ålder. Ur de tidigare valpkullarna har utvecklingen under valptiden gått himla bra. Valparna blir färdiga att hämtas när de är 8 veckor. Mycket saker hinner hända hos oss på 8 veckor. Inte på någon annan Kennel kommer ni finna dess motstycke. Ni måste besöka oss för att uppleva detta.

Om mamma och pappa till valparna :

Agazzis Ballerina är parad med Katares's Mystery Moonsoon-Storm som kallas för "Sixten". Inavelsgraden mellan dem blir 0,8%. Han är en mycket härlig och trevlig kille. Han är lyhörd, mysig och en mycket fin, ståtlig och rastypisk dvärgpinscher.

Om Sixten pappa till M-kullen:
Namn:
Katares's Moonsoon-Storm
Reg. nr SKK: SE62378/2012
Född: 2012-11-17

BPH 2015-05-03: med skott 1
Utställningar:
Han är utställd nio gånger internationellt/nationellt och har erhållit fina placeringar Unghundsklass konkurrens 1:a fyra gånger, 2:a en gång, Öppenklass konkurrens 3:a två gånger.
ett C.A.C.I.B, ett R-C.A.C.I.B, ett BIR, ett BIM, 3 CERT, 3 CK:n.
Hans inavelsgrad: 1,2 %
Han är:
Ögonlyst och Patella undersökt Utan anmärkning 2015-08-19
Höjd: C:a 29 cm, min bedömning
Vikt: c:a 5kg, min bedömning
Färg: Black n'tan
Öron: ståendes
Svans: Sabel
Avkommor: Inga än
Klicka nedan för hans stamtavla.
Stamtavla

Här kommer du till Youtube där du kan se alla tidigare valpkullars filmer.

videoklipp

Om du är intresserad av att köpa en valp av mig ring eller maila mig berätta om:
*Dig själv eller familj
*Hur du/ni bor
*Vad Du/Ni arbetar med och hur länge om dagarna
*Varför du vill skaffa hund, dina förväntningar, vad du önskar m.m
*Ju mer du kan berätta om hur det är tänkt att en av mina underbara valpar kommer få det hos dig/Er desto gladare blir jag!


Välkommen att maila mig!

kontakt 

Klicka på kartan, för att "Hitta", var Anneberg ligger!

Alla mina hundar äter mat från Nordic färskfoder och Magnussons Petfood


www.hundmat.com

Alla mina hundar är försäkrade i Agria

Agria

Mina Valpar och kennlar med uppfödning inom Svenska kennelklubbens ramar och med Valpar som är registrerade finns på:

kopa hund

Mina Länkar:

Svenska Kennelklubben www.SKK.se

Svenska Schnauzer och Pinscherklubben www.SSPK.se

Dvärgpinscherklubben www.Dpklubben.se