B-Kullen

bild1 bild2 bild3 bild4 bild5 bild5bild10 bild11bild6

Här är B-Kullens egna sida. Här kan du läsa och se bildspel från valptiden.

Nästa valpkull med den här kombinationen
Agazzi och Queen
(D-kullen) planeras 2013.

 

agazzi

I Valplådan formar tiken och
den mänskliga kontakten valpen.
En trygg, varm, avskild plats, men
som ändå är centralt placerad i vårt hem.
Där valparna sakta kan vänjas vid ljud och intryck.


Våra familjehundar får en bra välbalanserad kost och även olika tillskott för att ha den otroligt glansiga och fina pälsen som de har. De har borstade tänder och skötta klor. Trampdynorna är mjuka som på valpar. Våra hundar badas och duschas regelbundet för att vara fräscha och lukta gott. De äter 2-3 ggr/dag och motioneras 1 gång per dag och ytterligare korta promenader. De har fri tillgång till att vara ute eller inne som de själva vill. Våra barn sover i egna sängar och det gör våra hundar också! De har en egen sovplats som de dagtid kan gå till om de vill vara ifred och nattetid sover de där. Åker de bil eller tåg så har de bur. När vi åker kortare bussresor så sitter de med oss i knät eller på golvet. Jag försöker att alltid ha dem med mig. I och med det så är de vana vid mycket människor och hundar och katter. Vi hälsar dock inte på andra hundar som vi inte träffar regelbundet och som vi inte är kompisar med. Valparna hos oss bor med mamma i valphagen centralt i vårt hem. Valphage kommer även att finnas ute på gräsmattan (Vistelse där vid goda väderförhållanden). Valparna kommer att vara vana vid ljud såsom dammsugare, elvisp, ljud från gräsklipparen, smälla ballonger och allt möjligt som hinner ske normalt i vårt hem under valptiden. Ingen av mina hundar är rädda för nyårsraketer eller reagerar på ballonger t.e.x trots att jag gör det själv. Mycket saker hinner hända hos oss på 8 veckor.

Inte på någon annan Kennel kommer ni finna dess motstycke. Ni måste besöka oss för att uppleva detta.


Nedanför kan du läsa och se bilder från valptiden.


Om mamma och pappa till B-Kullen:
Mor: Queen Cindrella  Bibbi: Internationella Utställnings Meriter:
R-C.A.C.I.B+CK+R-CK. Ögonlyst och patellaundersökt Utan anmärkning. Hon har fått en tidigare kull med 4 friska, fina valpar. De är inte födda här hos mig, för att jag köpte henne från den tidigare ägaren 2011-04-01. Hon behövde omplaceras och jag är så glad att jag fann henne.
Far: Geordani’s Agazzi. Internationella Utställnings Meriter: C.A.C.I.B+ R-C.A.C.I.B + CK+CK. Ögonlyst och patellaundersökt Utan anmärkning.

De efterlängtade valparna är nu födda...
Första valpen anlände baklänges, en hane på 205 gram kl.18.28 med grönt gummiband.
Alla andra kom med huvudet först. Kl. 19.10 kom en tik på 170 gram med rött band.
Nästa hane kom kl.20.00 vägde 223 gram med blått band. Sist kom en tik som vägde 188 gram och som har fått rosa band. Valpningen gick bra, alla valparna var pigga och friska. Queen är så duktig och pysslig med dem. Nu på morgonen efter har de diat hela natten och de har redan hunnit bli lite runda om magen. Det är så härligt att se på dem och lyssna på dem när de diar. Här kommer första bilderna ur valplådan...

queens valpar

Om mamma och pappa till valparna:

Geordani's Agazzi och Queen Cindrella Bibbi:s inavelsgrad 0,4%.
Mor och far till valparna är friska mycket trevliga, pålitliga, lyhörda, exteriört vackra med rastypiskt utseende som erhållit fina omdömen och bra placeringar på utställningar. Båda är vaccinerade enligt schema.

Mor: Queen Cindrella  Bibbi: Internationella Utställnings Meriter:
R-C.A.C.I.B+CK+R-CK. Ögonlyst och patellaundersökt Utan anmärkning. Mankhöjd 29 cm. Hon har fått en tidigare kull med 4 friska, fina valpar. De är inte födda här hos mig, för att jag köpte henne från den tidigare ägaren 2011-04-01. Hon behövde omplaceras och jag är så glad att jag fann henne.
Far: Geordani’s Agazzi. Internationella Utställnings Meriter: C.A.C.I.B+ R-C.A.C.I.B + CK+CK. Ögonlyst och patellaundersökt Utan anmärkning. Mankhöjd 30 cm.

AgazziQueen

VALPBILDER här fylls det på när valparna blivit en vecka:

 

Under första veckan:

Har de ätit och sovit. De är så söta. Jag tycker att de är mycket livliga ändå och kryper omkring i valplådan. Vuxit har de gjort:
Färg födelsev. vikt 23/1. ökning
Grön 205 g - 438 g=+233 gram
Blå 223 g - 479 g=+256 gram
Rosa 188 g - 390 g=+202 gram
Röd 170 g - 375 g=+205 gram
Mamma Queen är så duktig med valparna. Hon känner sig lugn och trygg. Hela familjen får komma dit och sitta titta och röra valparna, Förutsatt att man smeker Queen också. I slutet av veckan sprang hon fram och tillbaka till köket där Agazzi och Scarlet är. Det var som att hon ville att de skulle följa med in till valparna. Till slut tog jag med dem in en och en fick de sitta i mitt knä och titta in i valplådan. Scarlet har suttit i köket och gnällt lite då och då för hon känner väl igen valplukten. Hon tyckte det var himla intressant att få ta sig en närmare lukt och titt på valparna. Agazzi han älskar att titta på valparna, men han är faktiskt rädd för dem när de är så små. Han skulle kunna ligga hur länge som helst och bara titta eller vakta vad det nu är han gör. Han känner inte att han behövde komma närmare valplådan än att han ser dem. Scarlet ville ju gärna komma närmare.

Under andra veckan Valparna har bara fortsatt att äta och sova även den här veckan. De har ökat mycket i vikt.
Färg vikt 23/1. Vikt 30/1ökning
Grön 438 g - 735 g=+297 gram
Blå 479 g - 770 g=+291 gram
Rosa 390 g - 641 g=+251 gram
Röd 375 g - 611 g=+236 gram
Nu ser de jämnstora ut både hanarna och tikarna. Skillnaderna har blivit mindre. Vi har inte namngett dem och har egentligen inte tänkt att göra det. Jag vill att du som köper valp får bestämma namnet själv, jag har förslag som passar kennelnamnet. Jag har fått döpa mina valpar själv och det får valpköpare hos mig också göra.
Det är bara att fundera på ett namn på B???

Alla kommer i Stamtavlan heta AGAZZIS.......någonting...Mina förslag på namn är:
Tikar:
Belezza-Betyder "Skönhet, fägring, vacker"
Brilliante-"Briljant"
Bilione-"Miljard"
Ballerina-Precis som den godaste kakan man kan köpa.
Hanar:
Bacetto-"Liten kyss"
Bronzo-"Bronsfärgad"
Brezza-"frisk vind"
Ena hanen ska heta Agazzis Brålle. Den gröna valpen öppnade ögonen på dag 14. Fortsättning följer nästa vecka.

Under tredje veckan:
Början av veckan har förlutit som tidigare med mycket sovande. Den stora händelsen i början av veckan var ju att den blåa öppnade ögonen på måndagen och på onsdagen hade alla öppnat ögonen. I slutet av veckan har jag tagit ut dem en kort stund och haft dem på en filt på golvet och suttit och legat på golvet och nu syns pupillerna. Jag tror att de kommer mot mitt ansikte för att de ser mig eller så är det så att de luktar sig till mig. På söndagen såg jag första inviterna till lek. Det ser lite kul ut för i början är det som en kroppslig reaktion för de gör inviten för sig själva utan att ha någon annan framför sig. Inatt och på måndagsmorgonen när jag bytte filtar i valplådan satte den blåa framförallt och sträckte på halsen som om den ville bli upplyft och satte tassarna på handen när jag höll den på lådkanten. När man tar upp dem till halsen är de så mysiga och slickar och luktar på halsen och i ansiktet. På lördagen hade vi valpköparbesök här. Det var mycket roligt och trevligt. Viktökningen börjar avta lite. Det känns bra, för tyckte att den var lite för bra. A-kullens klor klippte jag första gången när de var 18 dagar och i den här kullen klippte jag klorna första gången när de var elva dagar och nu är det dags igen på dag 21. Jag har inte tänkt skriva mer om viktökningarna här på sidan för nästa vecka kommer det säkert finnas så mycket annat att skriva om. Alla valparna mår ju så bra och har byggt på sig en bra grund att utvecklas på.
Färg vikt 30/1. vikt 6/2 ökning
Grön 735 g - 1043 g=+308 gram
Blå 770 g - 1085 g=+315 gram
Rosa 641 g - 872 g=+231 gram
Röd 611 g - 912 g=+301 gram.

Under fjärde veckan Nu har det verkligen börjat hända grejer. Valparna är vakna mycket längre både efter och före de har ätit. Lektuggar lite på varandra och ligger och tittar en stund innan de somnar igen. De går riktigt bra nu, inte bara på fleccefiltarna utan även direkt på golvet så börjar de få koll på bakbenen att ha dem under kroppen för att det inte ska bli som "Bambi" på hal is. Första smakmåltiden var den 8/2 helt uppblött valpfoder från Oliver's De tyckte att det var så gott. De stod i matskålen, hade mat i hela ansiktet och på huvudet. Åt och slickade på varandra för de förstod inte var allt det goda kom ifrån. Fantastiskt roligt att se. Det gick ju att mumsa en bra stund på varandra efter att jag hade tagit bort matskålen.Den 9/2 kom den gröna valpens blivande ägare på besök. De hade med sig fyra tuggknutar i rep till alla valparna som de ville att de skulle få med sig till de nya hemmen när de flyttar. De ska få ha dem att leka med sedan när de börjar leka med leksaker, så får de med ytterligare något som de känner igen och som luktar från syskonen. De hade också med sig riktiga tuggben till de vuxna hundarna och det var mycket uppskattat. Jag blev himla glad för detta initiativ. Jag har bara introducerat en leksak att tugga på och det var när jag den 9/2 upptäckte att under natten har tänderna nästan börjat komma fram. Jag känner nu tänderna när de smaktuggar fingrar, näsa och mina kinder. Den grejen jag tog fram var en dinousaurie som är mjuk och god för små valpars tänder att tugga på. Den är perfekt mjuk, men går inte att tugga sönder. Under helgen har valparna fått åka bil till sthlm och tillbaka. Det var roligt att hälsa på hos mattes mamma, men nu är vi hemma igen. Åka bil var inga problem det. Det var bara bökigt att se till att de höll värmen de två minuterna in och ut ur bilen och alla grejer som behövdes ta med. Det var många bilder denna vecka samt att vi var bortresta, därför dröjde det med att få ut allt för fjärde veckans händelser. Nu står valparnas namn i den färgen som de fått, så att Ni som läser och följer någon valp lätt kan fortsätta följa Er favoritvalp.
Grön ska heta Agazzis "Bellix
"
Blå Agazzis "Brålle"
Rosa Agazzis "Ballerina"
Röda Agazzis "Brilliante"

Under femte veckan:
Nu är de så himla roliga. Hoppar, skuttar och leker för sig själva och med varandra. Minst två gånger om dagen vistas de i köket med mamma och de andra vuxna hundarna. Det verkar som att det är så intresseant. Där kan de springa runt och busa. Mamma Queen verkar också ha roligast med dem när de är i köket. Hon känner sig nog lite som ett kylskåp i valplådan. Tikarna uppfostrar och leker med dem och Agazzi som är försiktigast med valparna slickar, gör de rena och fina. Han är speciellt noggrann med öronen. Det stället som jag skulle tycka behöver minst rengöring. Det är väl som en själv. Det man själv tycker bäst om, det gör man på andra. Under senare delen av veckan när valparna började känna sig mer hemma i köket har de varit mer intresserade av att utforska större delen av köket och kommit fram till mig, kollat att jag finns där och gått iväg för att leka igen. Tidigare ville de gärna stanna hos mig i knät och ligga och titta på allt. De har blivit tryggare i sig själva. Mamma Queen är också lugnare med de andra hundarnas intresse för valparna. Hon går gärna in i en korg och vilar eller tuggar på ett ben. På söndagen fick vi besök av en tjej som gärna vill ha en hanvalp ur C-kullen som planeras. Hon hade kartläsaren, chauffören och en till med sig. Alla hundar blev överlyckliga över att bli ompysslade och gosade med. De fyra stora stod på rad när de skulle åka. De hade gärna velat att de stannade. Stamtavlorna har nu kommit ska hämta ut dem idag på posten. Det börjar närma sig. Jag har börjat filma valparna. Tycker inte riktigt att bilder gör valparna full rättvisa nu. Tidigare när de inte rörde sig så mycket blir det ju bra. Nu vill man gärna lyckas fånga alla de roliga ögonblicken. Om jag inte lyckas med att få upp filmer på hemsidan till den här kullen, borde jag hinna och lyckas med att få med dem tillsammans med bilderna som man får vid leverensen av valparna. Valparna äter nu valpfoder på nätterna och diar på dagarna efter att de har ätit valpfoder eller något annat. Nästa vecka ska tiken vara sinad och de äta helt själva. Nu är det mycket jobb och koll för att lyckas med det. Bada fötterna och benen fick de göra i badkaret den här veckan för att de hade allihopa klivit i matskålen och hade matrester kvar under fötterna. Det gick ju bra att bada fötterna, de tyckte att det var intressant. Efter badet var det så mysigt att ligga i den varma filten när man blivit torkad.

Under sjätte veckan Valparna började med att vara med de vuxna hundarna i köket de första dagarna under veckan stundtals dagtid och alla trivdes så bra och hade så roligt att vi beslutade att de skulle få flytta ut i köket. Det är hjärtat i vårt hem. De har så roligt med de vuxna hundarna och trivs så bra att sova i de två korgar som jag har ställt dit. Nattetid har jag tagit bort de andra vuxna hundarna från köket förutom Queen för att de vuxna ska få sova ifred. Framför korgarna har jag placerat tidningen som jag tänkt att de ska kissa på och det går faktiskt ganska bra. Mest imponerad blir jag förstås när de springer från andra ändan av köket till tidningen och kissar. Det är helt fantastiskt att se alla ihop. De vuxna var i början intresserade, men lite förskräckta när valparna bet på dem för att leka och studtals även letade efter om de också hade tuttar med mjölk. Nu kan man hitta en valp sovandes med dem och lekande i de vuxnas korgar. De vuxna har fattat att valparna somnar var som helst och att det bara är att anpassa sig. Stamtavlorna har kommit och avmaskning har gjorts den här veckan. Mamma Queen har börjat vänja av valparna från att dia. Efter det när hon började säga till dem själv har valparna ätit de uppblötta valpfodret med större entusiasm. De diar fortfarande lite. Det känns bra överhuvudtaget som att allt kommer hinna ordna sig innan de flyttar. Igår kändes det som våren hade kommit i luften. Jag väntade hela dagen på att det skulle bli strålande sol och vindstilla för valparna skulle nog tycka det vore roligt att gå ut. Idag blåser det ännu mer, men med lite tur så kanske vi hinner med det också innan de flyttar. Det är så himla roligt att vara runt valparna att det känns som att jag inte får något annat gjort.

Under sjunde veckan:
Valparna blir bara roligare och roligare att se på! Att se dem med de vuxna hundarna är också kul. Valparna tycker ju om att bita på framförallt tikarna när de står still och valparna bara hänger i dem. Scarlet har upptäckt att de biter oftast ändå så varsamt att hon verkar njuta precis som när man använder naglarna för att klia henne. Hon ställer sig så att de tuggar och smakar bak i nacken. Agazzi har inte kommit underfund med detta att kunna bli masserad och kliad. Valparna går inte på honom och gör så heller. Ett exempel på något som han har signalerat till dem var gränsen går och något som jag inte har kunnat se att han har visat. När alla ska äta sitter de vuxna fint och väntar på "Varsågod" och valparna springer runt och vill ta sig fram till deras matskålar och äta, trots att de fått sin egen skål. De stora markerar ingenting mot valparna förrän de fått sitt varsågod, då markerar de mot valparna att "Det här är min mat! Stick!". Under veckan har valparna även fått vara ute en stund själva C:a 10 min åt gången med mig och känt på gräset. De har varit med mig och de andra vuxna på altanen. Första dagen på altanen jagade Brålle Charm rakt fram mot poolen och jag såg framför mig precis vad som skulle ske. Charm stannade och Brålle fortsatte rakt framåt och landade som tur var på isen! När valparna är själva med mig ute är de mer försiktiga än när de vuxna är med. Då försvinner de in i leken och det är klart att de tror att där de vuxna kan vara kan vi också vara. När jag skulle slänga mig fram över poolkanten och lyfta upp Brålle. Detta skulle ha filmats! Jag tackar vädergudarna att de varit på min sida att det varit så kallt att isen inte hade smält, för då hade han gått igenom. Nu var det bara en blöt hinna ovanpå. Han blev mycket förvånad och ville efter att ha fått vattnet avtorkat ville han bara ligga på min axel och gosa in sig i halsen. Därefter gick jag ut och satte upp de kompostgaller som jag använde förra året till valparna, så att de inte skulle kunna ta sig fram till poolen. Att man trots att man vet ändå glömmer? Viktigt är att aldrig lämna de ensamma i ett rum eller ute där man inte funderat på alla möjligheter som de kan tänkas hitta på. Jag försöker att använda deras namn när de kommer emot mig eller när de tittar på mig och när jag säger deras namn, så kommer de. Tur att de är så glada i mig att det inte är något proglem att lyckas. När jag försöker ropa på dem att komma och jag inte har kontakt med någon speciell ropar jag "bebisarna"för det använde jag förut när de tittade på mig. Det var före namnen var bestämda. Även om de är uppe i leken är det alltid någon som reagerar och spinger mot mig. Då följer alla andra efter. Brilliante är fäst vid Charm och leker och leker med henne. Brålle, Bellix och Ballerina turas om att vara med Queen och Scarlet. Agazzi leker med alla. Jag har tidigare haft en tidning på golvet i köket. Den låg aldrig kvar på samma plats, så jag åkte och köpte mig en kattsandlåda med grundare kanter, så att de skulle kunna se tidningen när de springer runt i köket. Funkar bättre än när jag provade det på en av mina egna hundar när de var valpar. Om jag inte hinner ta bort mellan kissningarna i lådan, så har de varit duktiga i omgångar att ändå gå dit. Det kommer antagligen funka bättre när de inte är fyra valpar om samma låda. När de snart flyttar. De äter valpfodret bra och är i fin form tycker jag, diar ibland, men Queen har ju lyckats att nästan sina. Hittar till vattenskålen gör de utan problem allihop också. Nu är det en vecka kvar innan första valpen flyttar.

Under åttonde veckan
En underbar vecka lider nu mot sitt slut. Nu är det fart i köket på valparna. De vuxna hundarna är både roade av att se på när de far omkring och tycker det är skönt när valparna slocknar. De vuxna tål mycket bitande från valparna och nu har både Agazzi och Charm upptäckt att det är som att bli kliad när de biter försiktigt och tuggar på halsen. Sista kvällen med alla valparna la jag fram en gosig filt på golvet. Scarlet tog tillfället i akt och passade på att tvätta och sköta om alla valparna. Det är bara mamman Queen som vågar lägga sig ner med valparna i en trång korg, men på filten gick det bra tyckte Scarlet. Det är ju perfekt med extramammor. Det skulle man ha haft fler av till ens barn också. 12/3 var det dags för veterinärbesiktning och vaccination. Vädret var helt underbart! vi var tidiga till veterinären, så valparna lekte i veterinärens trädgård. När vi sedan gick in cket lugnare. De som varit så duktiga och åkt bil ända till Stockholm för några veckor sedan hade en sångkör i transportburen på vägen dit. Alla valparna besiktigades och det var utan anmärkning. Däremot fick de beröm för att tanduppsättningarna var så fina. Tänderna satt så fint placerade i munnen. Veterinären var mycket imponerad. Blir de inte ballerinor, frisörer, operasångerskor eller cirkusartister så kan de göra tandkrämsreklam. Efter vaccination och chippning kom de en och en upp och la sig för att mysa vid min hals. Min dotter Jenny var med och hon satte sig på min jacka på golvet och därefter fick de komma till henne en efter en och nu var de så utmattade efter alla nya intryck att de somnade med en gång hos henne. Därefter gick bilfärden hem utan sångkör i lugnets tecken. Väl hemma kom Bellix ägare för a tt hämta honom. Det vackra varma vädret fortsatte så under tiden som vi gick igenom alla papper lekte alla hundarna ute och inne. När Bellix hade åkt var det sovdags. Bellix åkte ända till skåne och sov i mattes famn hela vägen. Valparna hade dagen till ära även varit ute på vår bakgård och lärt sig att gå upp och ner för trappstegen ut till gräsmattan. Imorgon flyttar Brilliante till Göteborg och på fredag ska Brålle åka ända till Karlstad. Ballerinas tänkta ägare fick oplanerat ändrade familjeförhållanden, så därför beslutade jag att hon ska få vara kvar här och växa upp. Det ska bli mycket spännande att få nöjet att lära henne "allt jag kan" och att hela vägen ha fått föda upp min egna hund. Jag hade ju i A-kullen nöjet att få ha Acchito kvar i sex månader ur A-kullen, finns att läsa om på A-kullens sida. Detta medför ju även lite problem att ha sin pappa i huset för det får inte bli någon tjuvparning där inte! Därför söker jag nu ett avlastningshem i närheten av där jag bor till min stjärna Agazzi där han skulle kunna få vara när tikarna löper. Nu är de ju så många och minst en gång om året när de löper ska de ju inte paras. Det är synd om en hane när tikarna löper, tidigare var det lättare att aktivera honom och ta med honom bort under tiden de löpte. De kommer väl så småningom att löpa ganska samtidigt precis som kvinnor som bor ihop gör om jag inte har fel. Det kommer bli ett sista bildspel för denna kull nästa vecka och som därefter ska fyllas på med nyheter och förhoppningsvis bilder som valparnas ägare vidarebefodrar till mig. Ballerina ska få sin egna sida.


Hämtningsveckan:
Bellix hämtades först av valparna. Sedan hämtades Brilliante och Brålle. Jag haqr haft kontakt med alla och hemresorna gick bra för dem. Omställningen till att vara själva blev kännbar, men efter ett par dagar vande de sig. Även Ballerina som är kvar här upplevde sig ensam och hade svårt att äta de första dagarna. Bellix fick två katter som sällskap och visade direkt vem de är som kommer bestämma i sitt nya hem. Vi har en kattlucka i väggen så att hundarna kan gå ut och in som de vill, efter att den introducerades efter vinter lyckas Ballerina oftast med att göra sina behov ute på gräsmattan. Det är svårt när ytan inne är stor att ta sig åt rätt håll och de blir kvickt nödiga. Precis som små barn, klockan i huvudet har ringt tre gånger, men leken är så rolig att plötsligt går det bara inte. Det finns ingen tid. Mitt bästa tios är att vara på sin vakt med kissningen precis när de vaknar och att kanske vara ute efter att de har ätit, så löser det sig av sig själv. De får de in vanan. Det kan hända olyckor ett tag framåt inne när man är mitt uppe i leken. Det tar lite längre tid tror jag med dvärgpinschern dels p.g.a. den höga aktivitetsgraden och den lilla blåsan. Det är ju en liten hund så blåsan kan ju inte vara så stor? Jag saknar dem allihopa, Bellix, Brilliante och Brålle. Helt underbara är de, men önskar dem lycka till och hoppas på att kunna vidarebefodra roliga händelser med lite bilder.

Vidarebefodrade bilder
Här kommer det fyllas på vartefter med bilder som valpköparna har mailat till mig.

Alla mina valpköpare är alltid välkomna med frågor när som helst på dygnet, hellre ringa en gång för mycket, än en gång för lite!

 


Välkommen att maila mig!

kontakt 

Klicka på kartan, för att "Hitta", var Anneberg ligger!

Klicka på bilderna nedan för att se förstoring!

Alla mina hundar äter mat från Nordic färskfoder och Magnussons petfood se mer på:

www.hundmat.com

Alla mina hundar är försäkrade i Agria

Agria

Mina Valpar och kennlar med uppfödning inom Svenska kennelklubbens ramar och med Valpar som är registrerade finns på:

kopa hund

Mina Länkar:

Svenska Kennelklubben www.SKK.se

Svenska Schnauzer och Pinscherklubben www.SSPK.se

Dvärgpinscherklubben www.Dpklubben.se

www.olivers-petfood.se

www.exigors.se

www.geordanis.se