X-Kullen

bild1 bild2 bild3 bild4 bild5 bild5 bild10 bild11 bild6 bild6 bild6 bild6 bild6

De Föddes 2018-06-30. Här på X-Kullens egna sida kommer du kunna följa hela valptiden. Tre tikar föddes. Valparna blir lev. klara 25/8. Det finns tikar kvar att boka.


agazzi


I Valplådan formar tiken och
den mänskliga kontakten valpen.
En trygg, varm, avskild plats, men
som ändå är centralt placerad i vårt hem.
Där valparna sakta kan vänjas vid ljud och intryck.


Nedanför kan du läsa och se bilder från valptiden.

Den efterlängtade kullen är nu född...
De föddes på dag 61. Det gick som vanligt lätt och smidigt med valpningen. Ingenting märktes att det var på gång utan vi satt lugnt och fikade och hade hundbesök. När de hade gått två timmar senare, så fanns där tre underbara valpar och den sista hade precis kommit ut. Tre tikar blev det.
En tik vägde 102 gram, en vägde 108 gram och den sista vägde 121 gram.

VALPBILDER här kommer det fyllas på eftersom:

Under första veckan:
Alla valparna mår bra och växer på fort. De hade gått upp i vikt redan andra dagen. Mamma Love är en mycket duktig mamma. Hon pysslar och grejar med dem och valparna sover mest och äter. Varmt har vi. Det är såå varmt, för valparna är det ju bra att det är varmt för som nyfödda har de svårt att hålla värmen. Tikarna måste känna det för Love hon låter dem ligga på filten och gör inte som de flesta andra försöker få filten över dem. Hon känner nog att det är lagom varmt. Det blev en härlig film när de låg och drömde allihop. En låg såå nöjt på rygg och sov och en annan låg på sidan.

 

 


Filmer första veckan:

hur ska vi sovarör sig lite småttdrömmer

Under andra veckan:

De fortsätter att sova och sova. De drömmer mycket och det är varmt ute, vilket på sätt och vis är bra, men det är bekymmersamt så har fått flytta ner dem i källaren. Mamma Lover är så duktig med valparna. Hon ligger hos dem hela tiden och går ut på gården då och då i kortare stunder. Det är lite lättare att passa på att fota och filma då, för mamma är så glad och hoppig och jag är orolig att hon hoppar på valparna om man inte klappar på henne samtidigt som man fotar och filmar och det är lite krångligt. I mitten på veckan har de börjat öppnat sina ögon. I slutet av vecka två var de helt öppna. De letar sig runt efter varandra genom ljud och ser inte så mycket än för i början är ögonen grumliga. Vi väntar med spänning på nästa vecka då de brukar börja gå omkring mer i lådan.

Film andra veckan

Vi sover mestögonen börjar öppna sigögonen har öppnat sig lite tillUnder tredje veckan:
Valparna växer och nu både ser de och hör. I början av veckan kravlar de mest omkring i lådan och i slutet av veckan knallar de omkring i hela valprummet. De leker mest med varandra hela tiden. Nästa vecka blir det dags att lägga in lite leksaker. De är såå gosiga och mysiga. De gillar när man kommer in i rummet. De sover fortfarande rätt mycket. Mamma love har spenderat lite mer tid ute nu, men det är såå varmt så det går inte några längre stunder. De har fått varva lite de senaste dagarna att vara i källaren och uppe när det har varit lite svalare. Alla valparna avmaskades i slutet av veckan och de har gått upp fint i vikt och väger nästan lika mycket alla tre.

 


Filmer tredje veckan:

Går runt i lådanbusar med varandraVi låter lite

Under fjärde veckan:

Nu rör vi oss omkring och hoppar in och ut ur lådan. Springer fram och tillbaka i rummet och vi har bara kommit till halva veckan än. Värmen fortsätter, men det gäller att njuta så länge det går. Det kommer fler bilder och filmer senare.


Film fjärde veckan

nu springer vitre busar


Under femte veckan:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Filmer femte veckan:

Går runt i lådanbusar med varandraVi låter lite

Under sjätte veckan:


Film fjärde veckan

nu springer vitre busar


Under sjunde veckan:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Filmer femte veckan:

Går runt i lådanbusar med varandraVi låter lite


Om mamma och pappa till valparna:

Agazzis O'boy och Agazzis Love är mamma och pappa till valparna. O'boy är född här och har växt upp hos oss med alla de andra hundarna. Han är en sprallig, glad, vänlig och mycket tillgiven hane. Hans mamma är ju Scarlet som är lugnet själv. Inavelsgraden mellan dem är 0,2 %. Mamma och pappa till valparna är friska mycket trevliga, pålitliga, lyhörda, vackra. Båda är ögonlysta, patellaundersökta utan anmärkning och vaccinerade enligt schema.

O'boyLove

Här kommer ett bildspel med O'boy som är pappa till R-kullen. Inavelsgraden mellan honom och mamma Love blir 0,2%. Båda är mycket trevliga familjehundar, så det kommer valparna också bli.

O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy

 

Om O'boy:

Namn: Agazzis O'boy
Reg. nr SKK: SE26557/2016
Född: 2016-03-17
Utställningar:
Han är inte utställd än.
Hans inavelsgrad: 0,0 %
Han är: 2017-07-06
Ögonlyst Utan anmärkning
Patella Utan anmärkning
Vaccinerad enl. schema
Höjd: C:a 29 cm
Vikt: 5,4 kg
Färg: Black n'tan
Öron: ståendes
Svans: Sabel
Avkommor: Inga tidigare kullar

Mer finns att läsa om O'boy på hans sida.


Våra familjehundar får en bra välbalanserad kost. De har borstade tänder och skötta klor. De badas och duschas regelbundet för att vara fräscha och lukta gott, med det menar jag inte parfym. De äter 2-3 ggr/dag och motioneras 1 gång per dag och ytterligare korta promenader. De har fri tillgång till att vara ute eller inne som de själva vill. Våra barn sover i egna sängar och det gör våra hundar också! De har en egen sovplats som de dagtid kan gå till om de vill vara ifred och nattetid sover de där. Åker de bil eller tåg så har de bur. När vi åker kortare bussresor så sitter de med oss i knät eller på golvet. Jag försöker att alltid ha dem med mig. I och med det så är de vana vid mycket människor och hundar och katter. Vi hälsar dock inte på andra hundar som vi inte träffar regelbundet och som vi inte är kompisar med. Valparna hos oss bor med mamma i valprummet centralt i vårt hem. Valparna kommer även att få möjlighet att vara ute på gräsmattan (Vistelse där vid goda väderförhållanden). De kommer att vara vana vid ljud såsom dammsugare, elvisp, ljud från gräsklipparen, smälla ballonger och allt möjligt som hinner ske normalt i vårt hem under valptiden. Ingen av mina hundar är rädda för nyårsraketer eller reagerar på ballonger t.e.x trots att jag gör det själv. Jag har lagt upp ett eget socialiseringsprogram för att se till att vänja valparna vid de som de är mogna för vid en viss ålder. Ur de tidigare valpkullarna har utvecklingen under valptiden gått himla bra. Valparna blir färdiga att hämtas när de är 8 veckor. Mycket saker hinner hända hos oss på 8 veckor. Inte på någon annan Kennel kommer ni finna dess motstycke. Ni måste besöka oss för att uppleva detta.

Här kommer du till Youtube där du kan se alla tidigare valpkullars filmer.

videoklipp

Om du är intresserad av att köpa en valp av mig ring eller maila mig berätta om:
*Dig själv eller familj
*Hur du/ni bor
*Vad Du/Ni arbetar med och hur länge om dagarna
*Varför du vill skaffa hund, dina förväntningar, vad du önskar m.m
*Ju mer du kan berätta om hur det är tänkt att en av mina underbara valpar kommer få det hos dig/Er desto gladare blir jag!


Välkommen att maila mig!

kontakt 

Klicka på kartan, för att "Hitta", var Anneberg ligger!

Alla mina hundar äter mat från Nordic färskfoder och Magnussons Petfood


www.hundmat.com

Alla mina hundar är försäkrade i Agria

Agria

Mina Valpar och kennlar med uppfödning inom Svenska kennelklubbens ramar och med Valpar som är registrerade finns på:

kopa hund

Mina Länkar:

Svenska Kennelklubben www.SKK.se

Svenska Schnauzer och Pinscherklubben www.SSPK.se

Dvärgpinscherklubben www.Dpklubben.se

Magnusson's www.hundmat.com