W-Kullen

bild1 bild2 bild3 bild4 bild5 bild5 bild10 bild11 bild6 bild6 bild6 bild6 bild6

W-kullen Föddes 2018-04-30. Här på W-Kullens egna sida kommer du kunna följa hela valptiden. Två hanar och en tik föddes. De blir leverensklara till 2018-06-25.

Alla valpar är nu sålda.

agazzi


I Valplådan formar tiken och
den mänskliga kontakten valpen.
En trygg, varm, avskild plats, men
som ändå är centralt placerad i vårt hem.
Där valparna sakta kan vänjas vid ljud och intryck.


Nedanför kan du läsa och se bilder från valptiden.

Den efterlängtade kullen är nu född...
De föddes på dag 61. Vi väntade och väntade i flera dagar före, men hon gick och var så nöjd med sin mage. Strax efter kl.23:30 började det hela. Det gick inte lika lätt som vanligt, då de första två kom med rumpan först och de var ganska stora. Olympia var jätteduktig samt min dotter Jenny som var flink på att lirka ut de som kom med rumpan först. Här är det en fördel att ha små fingrar.
kl.02.03 med Blått band en Hane, 149 gram
kl.03.14 med Rött band en Tik, 129 gram
kl.04.05 med Grönt band en hane, 152 gram

VALPBILDER här kommer det fyllas på eftersom:

Under första veckan:
De är såå små och goa i den här kullen, men både mamma och pappa här är ganska små i storleken. Det är iaf full fart på dem och mamma mår bra. Det var lite turbulent när de skulle komma ut då alla utom en fick för sig att komma ut med rumpan först. De är inte alltid det lättaste. Jag ska försöka sätta på banden senare. Mamma tycker inte att de ska ha några gummiband tyvärr:):) Valparna bara sover och äter så det händer inte så mycket just nu.

 

 

 

 


Filmer första veckan:

fyra dagar

Under andra veckan:

Valparna sover mest hela tiden. och Olympia är en himla duktig mamma. Hon känns rätt nöjd att ligga där och sova med bebisarna. Hon ligger hos dem hela tiden och går ut på gården då och då i kortare stunder. Det är lite lättare att passa på att fota och filma då. I slutet på veckan har de öppnat sina ögon och då börjar de leta sig runt. Ögonen är alldeles grumliga i början, så man kan ju undra hur mycket de ser egentligen.Film andra veckan

fyra dagarfyra dagar

Under tredje veckan:
Tiden går såå fort och nu börjar de krypa omkring mer i lådan och även ta sig ur. De tar sig inte tillbaka däremot, så det är lite passande nu av och till. Annars sover de mest fortfarande och de tar sig ju inte fort fram på golvet. De är himla goa och mamma Olympia är duktig med dem. I slutet av veckan börjar de få små smakportioner och de gillar maten med en gång, Det tar bara några matningar och sedan äter de själva. I slutet av veckan får även pappa Felix komma in på besök. Tanken är att han ska få vara med hos dem nästa vecka. Han är en perfekt kille som älskar att vara runt valpar.

 

 


Filmer tredje veckan:

Första gångernaFörsta gångerna

Under fjärde veckan:

Nu är det fart på dem. De leker och busar än sålänge mest med varandra och med Mamma och Felix. Denna vecka fick de följa med upp på fotning i köket. De stannande länge bara på filten, men efter ett tag började de leta sig iväg därinne för att undersöka. De sover mest hela tiden. Dagarna går så fort och det är varmt ute och inne. De tycker nog att det är skönt med värmen. Mina dvärgpinschrar brukar gilla värme och solen. Mamma och Olympia är en himla duktig mch Felix är ute ganska mycket nu och valparna busar och grejar själva. De börjar leka lite med leksakerna i rummet. De har fått flytta nu och byta rum då vi har ett valprum som ska renoveras. Där de är nu är lite större och det är ju bra för då kan de springa omkring lite mer. Vi har en övervakningskamera och på den kan vi se att de både på dagarna och nätterna sover ihop som en familj alla valparna Olympia och Felix. Vi kan inte fånga det på bild för alla studsar upp i rummet så fort vi kommer in, men det verkar ha det så bra och mysigt. Tyvärr blev det bara en film den här veckan.

Film fjärde veckan


Under femte veckan:
Nu börjar de se ut som små miniatyrer av de stora. De äter på bra och gillar valpfodret och allt de får provsmaka. De tuttar fortfarande och det är ju bra. Kloklippningen fungerar bra och de gillar att gosa och mysa. Nu börjar dock den yttre världen bli såå intressant att de inte riktigt har ro att ligga kvar i knät. De ser hela tiden någonting intressant och ska bege sig dit.

 

 

 

 

 


Filmer femte veckan:

irriterande gummibandvi kan röra oss fortarenu undersöker vi

Under sjätte veckan:

De leker, busar och sover också ganska mycket emellanåt. De har roligt med pappa Felix och mamma Olympia. De kan leka med varandra och följa varandra. Det ser ju alltid roligare ut när någon annan leker med leksakerna. De kan äta riktigt fort. Maten tar slut på 30 sekunder. Det är skönt att de har sån god aptit. Hungriga hundar är alltid mycket mer lättränade. Det ska bli spännande att följa dessa valpar framåt. Det blev inte såå mycket bra foton denna veckan. De är snabba på golvet och rör sig mot kameran, vilket gör att det varken är lätt att fota eller filma. Det är mycket roligare att se dem i verkligheten.


Film sjätte veckan

mycket att undersökalekvi kan nog inte ha tråkigt

Under sjunde veckan:
De leker och busar inne och ute korta stunder. De växer på och förändras lite för varje dag. Ibland är den ena mer framåt, den andra busigare och den tredje lugnare. Allihop varvar mellan de olika faserna för att bli små härliga öket individer. Nu händer det saker med rasande fart, tiden börjar komma ikapp här och midsommarstöket är över. Nu är alla valparna bokade och det är snart dags för vaccinationer, chippning och besiktning. Nu är det bara några dagar kvar tills de åker. Jag har skickat in om namnen till svenska kennelklubben och väntar nu bara på stamtavlorna. I videon gav jag dem två ben för det spelar ingen roll hur många ben man ger de ska ändå ha samma ben. Felix hade iaf bestämt sig för att han skulle ha ett av dem och det såg ju såå roligt ut när han hade det att alla ville ha det. Felix ville ligga i lådan och äta benet och mamma Olympia bara sitter helt oberörd i lådan. Hon var inte så intresserad av benet. Till slut så tog jag benet och Felix fick äta sitt ifred.

Filmer sjunde veckan:

Felix letar efter benetvi kan röra oss fortare

Våra familjehundar får en bra välbalanserad kost. De har borstade tänder och skötta klor. De badas och duschas regelbundet för att vara fräscha och lukta gott, med det menar jag inte parfym. De äter 2-3 ggr/dag och motioneras 1 gång per dag och ytterligare korta promenader. De har fri tillgång till att vara ute eller inne som de själva vill. Våra barn sover i egna sängar och det gör våra hundar också! De har en egen sovplats som de dagtid kan gå till om de vill vara ifred och nattetid sover de där. Åker de bil eller tåg så har de bur. När vi åker kortare bussresor så sitter de med oss i knät eller på golvet. Jag försöker att alltid ha dem med mig. I och med det så är de vana vid mycket människor och hundar och katter. Vi hälsar dock inte på andra hundar som vi inte träffar regelbundet och som vi inte är kompisar med. Valparna hos oss bor med mamma i valprummet centralt i vårt hem. Valparna kommer även att få möjlighet att vara ute på gräsmattan (Vistelse där vid goda väderförhållanden). De kommer att vara vana vid ljud såsom dammsugare, elvisp, ljud från gräsklipparen, smälla ballonger och allt möjligt som hinner ske normalt i vårt hem under valptiden. Ingen av mina hundar är rädda för nyårsraketer eller reagerar på ballonger t.e.x trots att jag gör det själv. Jag har lagt upp ett eget socialiseringsprogram för att se till att vänja valparna vid de som de är mogna för vid en viss ålder. Ur de tidigare valpkullarna har utvecklingen under valptiden gått himla bra. Valparna blir färdiga att hämtas när de är 8 veckor. Mycket saker hinner hända hos oss på 8 veckor.

Om mamma och pappa till valparna:

Novas Angel's Felix och Agazzis Olympia är mamma och pappa till valparna. Felix har växt upp hos oss sedan han var 8v. Han är en härlig, rolig, liten och ståtlig hane. Inavelsgraden mellan dem är 0,0 %. Mor och far till valparna är friska mycket trevliga, mysiga och vackra. Båda är ögonlysta, patellaundersökta utan anmärkning och vaccinerade enligt schema.

AlvinQueen

Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid

Om Felix:

Namn: Novas Angel's Felix
Reg. nr SKK: SE52121/2015
Född: 2015-09-01
Utställningar:
Han är utställd nationellt JUNKK 3
Hans inavelsgrad: 0,0 %
Han är 2016-09-20:
Ögonlyst Utan anmärkning
Patella Utan anmärkning
Vaccinerad enl. schema
Höjd: C:a 28 cm min bedömning
Vikt: 3,9 kg
Färg: Black n'tan
Öron: ståendes
Svans: Sabel
Avkommor: Inga tidigare kullar

 

 


Här kommer du till Youtube där du kan se alla tidigare valpkullars filmer.

videoklipp

Om du är intresserad av att köpa en valp av mig ring eller maila mig berätta om:
*Dig själv eller familj
*Hur du/ni bor
*Vad Du/Ni arbetar med och hur länge om dagarna
*Varför du vill skaffa hund, dina förväntningar, vad du önskar m.m
*Ju mer du kan berätta om hur det är tänkt att en av mina underbara valpar kommer få det hos dig/Er desto gladare blir jag!


Välkommen att maila mig!

kontakt 

Klicka på kartan, för att "Hitta", var Anneberg ligger!

Alla mina hundar äter mat från Nordic färskfoder och Magnussons Petfood


www.hundmat.com

Alla mina hundar är försäkrade i Agria

Agria

Mina Valpar och kennlar med uppfödning inom Svenska kennelklubbens ramar och med Valpar som är registrerade finns på:

kopa hund

Mina Länkar:

Svenska Kennelklubben www.SKK.se

Svenska Schnauzer och Pinscherklubben www.SSPK.se

Dvärgpinscherklubben www.Dpklubben.se

Magnusson's www.hundmat.com