U-Kullen

bild1 bild2 bild3 bild4 bild5 bild5 bild10 bild11 bild6 bild6 bild6 bild6 bild6

De Föddes 2017-12-23. Här på U-Kullens egna sida kommer du kunna följa hela valptiden. Tre tikar och två hanar föddes. Valparna blir lev. klara 17/2.

agazzi


I Valplådan formar tiken och
den mänskliga kontakten valpen.
En trygg, varm, avskild plats, men
som ändå är centralt placerad i vårt hem.
Där valparna sakta kan vänjas vid ljud och intryck.


Nedanför kan du läsa och se bilder från valptiden.

Den efterlängtade kullen är nu född...
De föddes på dag 60.

VALPBILDER här kommer det fyllas på eftersom:

Under första veckan:
Det kommer snart bilder och information. Detta skrivs under tiden som vi väntar på om det kommer några fler valpar.

Tre tikar föddes
Kl. 19.10 Tik 183 gram
Kl. 20.15 Hane 185 gram
Kl. 21.05 Tik 188 gram
Kl. 23:15 Tik 175 gram
Kl. 01:25 Hane 189 gram

Valparna mådde bra allihop när de föddes och började tutta direkt. Alla valparna var jämnstora så det känns himla bra för då har de samma förutsättningar att ta sig fram och dia.

Veckan förlöpte lugnt och valparna diar och sover nästan hela tiden. Ballerina är en sån duktig och pysslig mamma.

 

Under andra veckan:
Valparna växer på bra. De vägde lika när de föddes och det fortsätter så. De sover ofta på sidan och på ryggen. Det är ett tecken på att de är såå välmående och mätta. Mamma Ballerina har ju alltid haft mycket mjölk och himla nöjda valpar. Det känns skönt att de har det bra. I slutet av veckan hade alla öppnat ögonen. De började på dag 12 att öppnas på allihop och sedan gick det fort. Valparna sover mest hela tiden. De är inte vakna speciellt länge än.

 

 
Film andra veckan


Under tredje veckan:
De sover fortfarande mycket och äter ofta. Det är inte så mycket vakentid än. Valparna håller sig mestadels i lådan. Det är en och samma hane som tar sig ur nästan hela tiden i slutet av veckan. Han vill tydligen ut och upptäcka världen. Väl utanför blir han efter en stund olycklig och så får man gå och lyfta in honom igen.

 

 

 

 

Film tredje veckan


Under fjärde veckan:
Nu börjar valparna ta sig i och ur lådan, men det är ofta de får hjälp tillbaka in i lådan igen. Av någon anledning är det lättare att ta sig ur, men att gå tillbaka in är svårare. Nu är de så busiga, mysiga och roliga. De vill gärna ligga i knät och bli gosade med. Valparna har haft besök och det tyckte de var roligt, men trötta blev de efteråt. Den här veckan fick de smakportioner av mat och det tyckte de var gott.

 

 

 

 

 

Film fjärde veckan

nu rör vi oss lite mer

Under femte veckan:
Valparna busar mycket med varandra. Nu tar de sig in och ut ur valplådan med enkelhet. I slutet av veckan så var det ännu lite mera fart på dem. De äter bättre och bättre, så jag hoppas att de ska bli redo tills de är åtta veckor. Ballerinas valpar brukar inte vara lika sugna på mat för hon har såå himla bra mjölk verkar det som och den gillar de mer än uppblött torrfoder tydligen.

De har såå skojigt och busar med varandra och med mamma Ballerina.

 

 
Film femte veckan:

nu rör vi oss lite mer


Under sjätte veckan:
De har så roligt och leker och busar nu leker de inte bara med varandra längre.

Det är såå svårt med namn på bokstaven U. Vet att jag hade problem med någon annan bokstav tidigare, men letar man på U så hittar man inte så mycket intressant.

Jag har inte bestämt mig än vad de ska få heta, men här är lite idéer:
Agazzis Undercover Agent
Agazzis Unique Girl
Agazzis Universal Beauty
Agazzis Uncle's favorite
Agazzis Ultimate Attraction

 

 

 

 

 

Film sjätte veckan

Leker


Under sjunde veckan:
Valparna busar mycket och har så roligt tillsammans.Valparna äter på bra och växer. De gillar godis. De har såå roligt under dagarna och sover bra på nätterna. De är himla söta och gosiga. De har varit och sprungit i köket och där var det mycket som behövde utforskas. Ballerina är en sån härlig mamma som leker och pysslar om dem fortfarande. I slutet av denna vecka blev det vaccinationer och valpbesiktningar och alla i kullen blev utan anmärkning. Alla stamtavlorna har också kommit. Nu är de redo att flytta.

 

Efter 8 veckor

Valparna har inte hittat nya hem än tyvärr. En del har nu flyttat, men här är bilder från tiden efter åtta veckor. Tidigare har jag haft bokade valpar ibland även före de varit födda. För mig spelar det ingen roll om de stannar längre det är bara mysigt och roligt. Jag tycker att det är såå viktigt att de hittar bra hem med mycket kärlek där de får det bra och har ett roligt liv, precis som alla mina tidigare valpar. Det är värt att vänta på.

 


 

 

 

 

 

 

  

 


Om mamma och pappa till valparna:

Agazzis O'boy och Agazzis Ballerina är mamma och pappa till valparna. Båda föräldrarna är födda här och har växt upp hos oss med alla de andra hundarna. O'Boy är en sprallig, glad, vänlig och mycket tillgiven hane. Hans mamma är ju Scarlet som är lugnet själv. Mamma och pappa till valparna är friska mycket trevliga, pålitliga, lyhörda, vackra. Båda är ögonlysta, patellaundersökta utan anmärkning och vaccinerade enligt schema. O'Boy är inte utställd än. Han har haft av en liten bit på sitt öra en dag när vi var i skogen och busade. Han fastnade mellan två grenar och innan jag hann fram så hade en liten tunn flik slitits bort. Det går att ställa ut honom ändå, men vi har inte gjort det än.

O'boyBallerina

Här kommer ett bildspel med O'boy som är pappa till R-kullen. Inavelsgraden mellan honom och mamma Ballerina blir 0,2 %. Båda är mycket trevliga familjehundar, så det kommer valparna också bli.

O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy

Om O'boy:

Namn: Agazzis O'boy
Reg. nr SKK: SE26557/2016
Född: 2016-03-17
Utställningar:
Han är inte utställd än.
Hans inavelsgrad: 0,0 %
Han är: 2017-07-06
Ögonlyst Utan anmärkning
Patella Utan anmärkning
Vaccinerad enl. schema
Höjd: C:a 29 cm
Vikt: 5,4 kg
Färg: Black n'tan
Öron: ståendes
Svans: Sabel
Avkommor: Inga tidigare kullar

Mer finns att läsa om O'boy på hans sida.

 


Våra familjehundar får en bra välbalanserad kost. De har borstade tänder och skötta klor. De badas och duschas regelbundet för att vara fräscha och lukta gott, med det menar jag inte parfym. De äter 2-3 ggr/dag och motioneras 1 gång per dag och ytterligare korta promenader. De har fri tillgång till att vara ute eller inne som de själva vill. Våra barn sover i egna sängar och det gör våra hundar också! De har en egen sovplats som de dagtid kan gå till om de vill vara ifred och nattetid sover de där. Åker de bil eller tåg så har de bur. När vi åker kortare bussresor så sitter de med oss i knät eller på golvet. Jag försöker att alltid ha dem med mig. I och med det så är de vana vid mycket människor och hundar och katter. Vi hälsar dock inte på andra hundar som vi inte träffar regelbundet och som vi inte är kompisar med. Valparna hos oss bor med mamma i valprummet centralt i vårt hem. Valparna kommer även att få möjlighet att vara ute på gräsmattan (Vistelse där vid goda väderförhållanden). De kommer att vara vana vid ljud såsom dammsugare, elvisp, ljud från gräsklipparen, smälla ballonger och allt möjligt som hinner ske normalt i vårt hem under valptiden. Ingen av mina hundar är rädda för nyårsraketer eller reagerar på ballonger t.e.x trots att jag gör det själv. Jag har lagt upp ett eget socialiseringsprogram för att se till att vänja valparna vid de som de är mogna för vid en viss ålder. Ur de tidigare valpkullarna har utvecklingen under valptiden gått himla bra. Valparna blir färdiga att hämtas när de är 8 veckor. Mycket saker hinner hända hos oss på 8 veckor. Inte på någon annan Kennel kommer ni finna dess motstycke. Ni måste besöka oss för att uppleva detta.

Här kommer du till Youtube där du kan se alla tidigare valpkullars filmer.

videoklipp

Om du är intresserad av att köpa en valp av mig ring eller maila mig berätta om:
*Dig själv eller familj
*Hur du/ni bor
*Vad Du/Ni arbetar med och hur länge om dagarna
*Varför du vill skaffa hund, dina förväntningar, vad du önskar m.m
*Ju mer du kan berätta om hur det är tänkt att en av mina underbara valpar kommer få det hos dig/Er desto gladare blir jag!


Välkommen att maila mig!

kontakt 

Klicka på kartan, för att "Hitta", var Anneberg ligger!

Alla mina hundar äter mat från Nordic färskfoder och Magnussons Petfood


www.hundmat.com

Alla mina hundar är försäkrade i Agria

Agria

Mina Valpar och kennlar med uppfödning inom Svenska kennelklubbens ramar och med Valpar som är registrerade finns på:

kopa hund

Mina Länkar:

Svenska Kennelklubben www.SKK.se

Svenska Schnauzer och Pinscherklubben www.SSPK.se

Dvärgpinscherklubben www.Dpklubben.se

Magnusson's www.hundmat.com