S-Kullen

bild1 bild2 bild3 bild4 bild5 bild5 bild10 bild11 bild6 bild6 bild6 bild6 bild6

De Föddes 2017-09-04. Här på S-Kullens egna sida kommer du kunna följa hela valptiden. Fem valpar föddes fyra tikar och en hane.Valparna blir lev.klara 30/10.

Det finns valpar kvar till salu ur denna kull. De är nu vaccinerade, besiktigade, chippade och registrerade i Svenska Kennelklubben.

agazzi


I Valplådan formar tiken och
den mänskliga kontakten valpen.
En trygg, varm, avskild plats, men
som ändå är centralt placerad i vårt hem.
Där valparna sakta kan vänjas vid ljud och intryck.


Nedanför kan du läsa och se bilder från valptiden.

Den efterlängtade kullen är nu född...
De föddes på dag 59. De här valparna var rejäla allihop och ungefär samma vikter. Valpningen startade precis före kl. 12 och första valpen kom klockan 13.01. Allt gick fort och bra och valparna kom med ungeför lika lång tid mellan varandra. Jag tempade henne i flera dagar och på morgonen dagen när valparna kom, men inga riktiga indikationer på att de skulle komma redan till lunchtid. Det gick som vanligt lätt och smidigt med valpningen. Mamma Enigma är så försiktig med valparna och tittar varje gång hon flyttar sina tassar, så hon inte sätter ner tassen på en valp. Jag har inte satt några band på valparna än. Enigmas fodervärd som hon bor hos i vanliga fall ville gärna vara med på valpningen och allt gick egentligen så pass fort att hon inte hann hit förrän till sista valpen kom. Hon kom precis efter att den fjärde kom.
kl.13.01 en tik, 214 gram
kl.13.25 en Tik, 191 gram
kl.13.45 en hane, 204 gram
kl.14.01 en tik, 188 gram
kl.10.45 en tik, 198 gram

VALPBILDER här kommer det fyllas på eftersom:

Under första veckan:
Alla valparna mår bra och alla var ju pigga från början. Vikterna var så lika från början och de har redan gått upp nu på andra dagen. Tänkte ta nya vikter på tredje dagen för det är egentligen efter den dagen som man säger att valparna bör börja gå upp i vikt och alla valpar jag har haft har redan gått upp i vikt då. Alla brukar öka redan första dagen. Det skulle annars kunna vara en indikation på att något inte är rätt. Mamma och valparna mår bra och de kravlar runt bra i lådan.

 

 

 


Filmer första veckan:Under andra veckan:
Valparna växer på bra. De vägde ganska lika när de föddes så de följer varandra bra i vikt. De sover mest hela tiden. På dag 12 kunde man skymta att det var dags för ögonen att öppnas snart och på dag 14 hade alla öppnat ögonen. Nu går vi snart in i tredje veckan och det ska bli så spännande nu när de kommer börja vara vakna mer och krypa omkring. Här är vikterna på dag 14:

Tik Nu 378g-föddes 214g=164g
Tik Nu 327g-föddes 191g=136g
Hane Nu 302g-föddes 204g=98g
Tik Nu 334g-föddes 188g=146g
Tik Nu 313g-föddes 198=115g


Filmer andra veckan

nu rör vi oss lite mer

Under tredje veckan:
Dagen före de blev tre veckor tog jag nya vikter och avmaskade valpar och mamma såhär ser vikterna ut nu:
Röd, Nu 624g-föddes 191g=433g
Rosa, Nu 708g-föddes 214g=494g
Blå, Nu 641g-föddes 204g=437g
Lila Nu 609g-föddes 198g=411g
Gul, Nu 620g-föddes 188=432g

Valparna busar mycket med varandra i lådan då de inte sover för det gör de fortfarande mycket. I slutet av veckan så var det lite mera fart och de fick smakportion av uppblött valpfoder. De tyckte att det var sådär.


Filmer tredje veckan:

gillar att sovatanken var att filmamamma äter mycket


Under fjärde veckan:
Nu börjar valparna bli lite roligare och är vaknare lite längre. De leker med varandra och tar sig i och ur lådan.

Tik Nu 378g-föddes 214g=164g
Tik Nu 327g-föddes 191g=136g
Hane Nu 302g-föddes 204g=98g
Tik Nu 334g-föddes 188g=146g
Tik Nu 313g-föddes 198=115g

Filmer kommer på valparna

Filmer fjärde veckan:

sover och leker


Under femte veckan:
Valparna busar mycket med varandra. Nu tar de sig in och ut ur valplådan med enkelhet. I slutet av veckan så var det ännu lite mera fart på dem. De äter bra och nu är vi uppe i två mål mat om dagen. De avslutar måltiderna med att tutta för det är fortfarande mest intressant. De har haft lite besök och de tycker att det är himla roligt och sover därefter som stockar. Det tar på krafterna med nya intryck.
Filmer kommer på valparna


 

 


Filmer femte veckan:

pysslar


Under sjätte veckan:
Nu leker de inte bara med varandra och med mamma. Nu börjar de leka lite med leksakerna också. Veckorna går fort och det lär sig nya saker hela tiden. Det är så roligt bara att sitta och titta på dem.
De springer i tunneln och leker i huset och energin verkar oändlig, men den är inte så långvarig. Efter en stund blir det tyst och lugnt och så sover de en stund. På nätterna sover de hela tiden, inget bus då utan det är på dagarna när vi är uppe som de leker, vill ha mys och går man förbi piper de och vill att man kommer in.

Denna vecka skickades registreringen in till Svenska kennelklubben så nu väntar vi bara på att stamtavlorna ska komma.Filmer sjätte veckan:

nu är vi tuffa


Under sjunde veckan:
Valparna busar nu mycket med varnadra. De leker i tunneln och det lilla huset. De har såå roligt i valprummet. Nu äter de tre mål mat om dagen och i slutet av veckan tuttade de inte mycket längre.
Valparna är nu reg. i SKK och heter:
Agazzis Stefi SE5300/2017
Agazzis Serena SE5301/2017
Agazzis Sunshine SE5302/2017
Agazzis Saffran SE53103/2017
Agazzis Scooby SE53104/2017

Vi gjorde valpbesiktningar och vaccinationer dagen före de blev åtta veckor och de chippades även då. De var så duktiga hos veterinären. Nu är de redo att flytta till sina nya hem.

Det finns två tikar och hane kvar som inte är bokade ur denna kull.

Filmer sjunde veckan:Om mamma och pappa till valparna:

Agazzis O'boy och Agazzis Enigma kallas (Iza) är mamma och pappa till valparna. O'boy är född här och har växt upp hos oss med alla de andra hundarna. Han är en sprallig, glad, vänlig och mycket tillgiven hane. Hans mamma är ju Scarlet som är lugnet själv. Inavelsgraden mellan dem är 0,2 %. Mamma och pappa till valparna är friska mycket trevliga, pålitliga, lyhörda, vackra. Båda är ögonlysta, patellaundersökta utan anmärkning och vaccinerade enligt schema.

O'boyLove

Här kommer ett bildspel med O'boy som är pappa till S-kullen. Inavelsgraden mellan honom och mamma Enigma blir 0,2%. Båda är mycket trevliga familjehundar, så det kommer valparna också bli.

O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy

 

Om O'boy:

Namn: Agazzis O'boy
Reg. nr SKK: SE26557/2016
Född: 2016-03-17
Utställningar:
Han är inte utställd än.
Hans inavelsgrad: 0,0 %
Han är: 2017-07-06
Ögonlyst Utan anmärkning
Patella Utan anmärkning
Vaccinerad enl. schema
Höjd: C:a 29 cm
Vikt: 5,4 kg
Färg: Black n'tan
Öron: ståendes
Svans: Sabel
Avkommor: Inga tidigare kullar

Mer finns att läsa om O'boy på hans sida.

 

Våra familjehundar får en bra välbalanserad kost. De har borstade tänder och skötta klor. De badas och duschas regelbundet för att vara fräscha och lukta gott, med det menar jag inte parfym. De äter 2-3 ggr/dag och motioneras 1 gång per dag och ytterligare korta promenader. De har fri tillgång till att vara ute eller inne som de själva vill. Våra barn sover i egna sängar och det gör våra hundar också! De har en egen sovplats som de dagtid kan gå till om de vill vara ifred och nattetid sover de där. Åker de bil eller tåg så har de bur. När vi åker kortare bussresor så sitter de med oss i knät eller på golvet. Jag försöker att alltid ha dem med mig. I och med det så är de vana vid mycket människor och hundar och katter. Vi hälsar dock inte på andra hundar som vi inte träffar regelbundet och som vi inte är kompisar med. Valparna hos oss bor med mamma i valprummet centralt i vårt hem. Valparna kommer även att få möjlighet att vara ute på gräsmattan (Vistelse där vid goda väderförhållanden). De kommer att vara vana vid ljud såsom dammsugare, elvisp, ljud från gräsklipparen, smälla ballonger och allt möjligt som hinner ske normalt i vårt hem under valptiden. Ingen av mina hundar är rädda för nyårsraketer eller reagerar på ballonger t.e.x trots att jag gör det själv. Jag har lagt upp ett eget socialiseringsprogram för att se till att vänja valparna vid de som de är mogna för vid en viss ålder. Ur de tidigare valpkullarna har utvecklingen under valptiden gått himla bra. Valparna blir färdiga att hämtas när de är 8 veckor. Mycket saker hinner hända hos oss på 8 veckor. Inte på någon annan Kennel kommer ni finna dess motstycke. Ni måste besöka oss för att uppleva detta.

Här kommer du till Youtube där du kan se alla tidigare valpkullars filmer.

videoklipp

Om du är intresserad av att köpa en valp av mig ring eller maila mig berätta om:
*Dig själv eller familj
*Hur du/ni bor
*Vad Du/Ni arbetar med och hur länge om dagarna
*Varför du vill skaffa hund, dina förväntningar, vad du önskar m.m
*Ju mer du kan berätta om hur det är tänkt att en av mina underbara valpar kommer få det hos dig/Er desto gladare blir jag!


Välkommen att maila mig!

kontakt 

Klicka på kartan, för att "Hitta", var Anneberg ligger!

Alla mina hundar äter mat från Nordic färskfoder och Magnussons Petfood


www.hundmat.com

Alla mina hundar är försäkrade i Agria

Agria

Mina Valpar och kennlar med uppfödning inom Svenska kennelklubbens ramar och med Valpar som är registrerade finns på:

kopa hund

Mina Länkar:

Svenska Kennelklubben www.SKK.se

Svenska Schnauzer och Pinscherklubben www.SSPK.se

Dvärgpinscherklubben www.Dpklubben.se

Magnusson's www.hundmat.com