R-Kullen

bild1 bild2 bild3 bild4 bild5 bild5 bild10 bild11 bild6 bild6 bild6 bild6 bild6

De Föddes 2017-08-23. Här på R-Kullens egna sida kommer du kunna följa hela valptiden. Fem valpar föddes fyra hanar och en tik.Valparna blir lev. klara 18/10.


agazzi


I Valplådan formar tiken och
den mänskliga kontakten valpen.
En trygg, varm, avskild plats, men
som ändå är centralt placerad i vårt hem.
Där valparna sakta kan vänjas vid ljud och intryck.


Nedanför kan du läsa och se bilder från valptiden.

Den efterlängtade kullen är nu född...
De föddes på dag 56. De kom tidigare än beräknat och de var mycket små, men de var pigga och Love är en himla duktig mamma. Jag satte band på fyra av dem, men Love tyckte inte att de skulle ha band, så de tog hon bort. Det gick som vanligt lätt och smidigt med valpningen.
kl.08.10 med brunt band en hane, 114 gram
kl.08.43 en Tik, 89 gram
kl.09.25 med Grönt band en hane, 147 gram
kl.10.05 med Blått band en hane, 183 gram
kl.10.45 med orange band en hane, 100 gram

VALPBILDER här kommer det fyllas på eftersom:

Under första veckan:
Alla valparna mår bra och alla var ju pigga från början. De minsta hade svårare att tutta. Jag åkte in till stan och köpte mjölkersättning för säkerhets skull. Jag gav de tre mindre valparna två mål med mjölkersättning och därefter såg jag att de tuttade ordentligt. Dag två vägde jag de minsta och alla hade gått upp i vikt. Jag gjorde iordning mjölkersättning på morgonen, men ingen av de tre små valparna ville ha. Jag la alla en efter en vid tutten och det var de så nöjda med. Jag kan tänka mig att mjölkersättningen var äcklig jämför med Loves mjölk. Efter det har jag inte försökt ge någon ersättning och såhär ser vikterna ut på dag fyra:

Brun, Nu 171g-föddes 114g=57g
Tiken, Nu 122g-föddes 89g=33g
Grön, Nu 209g-föddes 147g=62g
Blå, Nu 255g-föddes 183g=72g
Orange, Nu 145g-föddes 100=45g
Jag känner mig nöjd med att ingen av de tappat i vikt någon dag och gått bakåt. Normalt är att valpar annars kan sjunka i vikt de första dagarna. Det är det ingen av mina valpar som gjort då jag passar de mycket de första dagarna och ser att alla kommer fram och får möjlighet att tutta. De större valparna brukar knuffa bort de mindre. Viktigast är det i början att ingen halkar efter.

Filmer första veckan:

piper och krypermysigtmätta och nöjda

Under andra veckan:
Valparna växer på bra. De börjar närma sig varandra i storlek. De har inte ännu öppnat ögonen i början av veckan. De sover så gott och så nöjda på sidan eller på rygg. De sover mest hela tiden. På dag 12 kunde man skymta att det var dags för ögonen att öppnas snart och på dag 14 hade alla öppnat ögonen. Nu går vi snart in i tredje veckan och det ska bli så spännande nu när de kommer börja vara vakna mer och krypa omkring. Vi har fortfarande inte satt på banden igen utan väntar med det. Här är vikterna på dag 14:

Brun, Nu 403g-föddes 114g=289g
Tiken, Nu 301g-föddes 89g=212g
Grön, Nu 446g-föddes 147g=299g
Blå, Nu 483g-föddes 183g=300g
Orange, Nu 320g-föddes 100=220g

Det ser ut som att de går upp ungefär lika mycket i vikt. De ser ganska jämnstora ut nu.


Filmer andra veckan

gillar att sovatanken var att filmamamma äter mycket


Under tredje veckan:
Dagen före de blev tre veckor tog jag nya vikter och avmaskade valpar och mamma såhär ser vikterna ut nu:
Brun, Nu 590g-föddes 114g=289g
Tiken, Nu 419g-föddes 89g=212g
Grön, Nu 581g-föddes 147g=299g
Blå, Nu 532g-föddes 183g=300g
Orange, Nu 522g-föddes 100=220g

Valparna busar mycket med varandra i lådan då de inte sover för det gör de fortfarande mycket. I slutet av veckan så var det lite mera fart och de fick smakportion av uppblött valpfoder. De tyckte att det var sådär.


Tyvärr blev det inga filmer den här veckan. Jag råkade ta bort dem av misstag.Under fjärde veckan:
Här kommer bilder och filmer från slutet av vecka 4. Nu springer de på fort. Jag har bytt rum, så de kan springa omkring lite mer nu när de blivit större. Valparna och mamma har fått sällskap av en gosig hane Agazzis Mascot. Han gillar att leka med valparna och gosa med dem. Han ligger och sover i lådan med de då och då. Har inte lyckats få med de på film och bild än för att varenda gång jag kommer dit blir de så lyckliga och vill komma till mig, så det är svårt. Valparna växer på ordentligt och nu äter de två mål mat om dagen och maten tar slut ganska fort nu. Låter mycket gör de också, inte så högt men någorlunda.

I slutet av veckan skickade jag in valpregistreringen till SKK. Valparna ska få heta:
Agazzis Rascal
Agazzis Rambo
Agazzis Rocky
Agazzis Rocket
Agazzis Roxie


Filmer fjärde veckan

trivs i ladan


Under femte veckan:
Nu har de så roligt. De busar med varandra med leksakerna och med mamma och hanen Mascot som också bor hos dem. Nu äter vi tre mål riktig mat om dagen och springer, hoppar och sover inte alls lika mycket. Nu har vi blivit registrerade i Svenska kennelklubben och såhär heter vi:
SE50193/2017 Agazzis Rascal
SE50194/2017 Agazzis Rambo
SE50195/2017 Agazzis Rocky
SE50196/2017 Agazzis Rocket
SE50197/2017 Agazzis Roxie

Vi har haft mycket besökare både vuxna och barn och det är roligt och mysigt att bli ompysslade. Kloklippning och sånt fungerar också bra.

Filmer femte veckan

Huset är kulHuset är kul

Under sjätte veckan:
Nu går det fort fram på golvet. De busar och leker med varandra. I slutet av veckan leker de även med leksakerna. De gillar tunneln och huset. En kväll kom jag in och trodde att de rymt från rummet, då låg de och sov inuti det lilla gula huset som jag gjort av en kartong. Kloklippningen fungerar bra och de fick bada också den här veckan. Det tyckte de var mindre roligt med vattnet. Det blev ingen längre badstund. Det gäller att öva många gånger så kanske de tycker lika mycket om att bada som mormor Scarlet gör. Hon brukade sitta direkt under kranen och få ryggmassage av strålen. Äter gör de nu två gånger om dagen och fort går det. Maten tar slut på under en minut, så har de ätit upp alltihop. De har även mycket roligt med hanen Mascot som fick bo med dem efter tredje veckan. Han och mamma Love går himla bra ihop. De ligger i korgarna tillsammans med valparna och sover. Det verkar som att Mascot är den som sover mest med valparna, för nästan varenda gång man kommer till valprummet så rusar han och valparna fram och de kommer från samma valplåda.

Filmer sjätte veckan

i tunneln


Under sjunde veckan:
Vi försökte oss på fotografering enskilt den här veckan. Det var inte lätt att få till. Duktigast var valpen med grönt band han kunde stå still någorlunda. Den bruna och den oranga var svårast. De skulle hela tiden springa mot kameran. Vi fotade lite nere på golvet också. De springer ju gärna efter benen, så de sista veckorna är det inte lätt att fota, för det går ju på någon sekund och sedan har de sprungit fram och står nedanför fötterna.

Nu är det snart dags för vaccinationer, besiktning och chippning.

Det finns tre hanar kvar och en tik ur denna kull till salu.

Filmer sjunde veckanOm mamma och pappa till valparna:

Agazzis O'boy och Agazzis Love är mamma och pappa till valparna. O'boy är född här och har växt upp hos oss med alla de andra hundarna. Han är en sprallig, glad, vänlig och mycket tillgiven hane. Hans mamma är ju Scarlet som är lugnet själv. Inavelsgraden mellan dem är 0,2 %. Mamma och pappa till valparna är friska mycket trevliga, pålitliga, lyhörda, vackra. Båda är ögonlysta, patellaundersökta utan anmärkning och vaccinerade enligt schema.

O'boyLove

Här kommer ett bildspel med O'boy som är pappa till R-kullen. Inavelsgraden mellan honom och mamma Love blir 0,2%. Båda är mycket trevliga familjehundar, så det kommer valparna också bli.

O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy

 

Om O'boy:

Namn: Agazzis O'boy
Reg. nr SKK: SE26557/2016
Född: 2016-03-17
Utställningar:
Han är inte utställd än.
Hans inavelsgrad: 0,0 %
Han är: 2017-07-06
Ögonlyst Utan anmärkning
Patella Utan anmärkning
Vaccinerad enl. schema
Höjd: C:a 29 cm
Vikt: 5,4 kg
Färg: Black n'tan
Öron: ståendes
Svans: Sabel
Avkommor: Inga tidigare kullar

Mer finns att läsa om O'boy på hans sida.


Våra familjehundar får en bra välbalanserad kost. De har borstade tänder och skötta klor. De badas och duschas regelbundet för att vara fräscha och lukta gott, med det menar jag inte parfym. De äter 2-3 ggr/dag och motioneras 1 gång per dag och ytterligare korta promenader. De har fri tillgång till att vara ute eller inne som de själva vill. Våra barn sover i egna sängar och det gör våra hundar också! De har en egen sovplats som de dagtid kan gå till om de vill vara ifred och nattetid sover de där. Åker de bil eller tåg så har de bur. När vi åker kortare bussresor så sitter de med oss i knät eller på golvet. Jag försöker att alltid ha dem med mig. I och med det så är de vana vid mycket människor och hundar och katter. Vi hälsar dock inte på andra hundar som vi inte träffar regelbundet och som vi inte är kompisar med. Valparna hos oss bor med mamma i valprummet centralt i vårt hem. Valparna kommer även att få möjlighet att vara ute på gräsmattan (Vistelse där vid goda väderförhållanden). De kommer att vara vana vid ljud såsom dammsugare, elvisp, ljud från gräsklipparen, smälla ballonger och allt möjligt som hinner ske normalt i vårt hem under valptiden. Ingen av mina hundar är rädda för nyårsraketer eller reagerar på ballonger t.e.x trots att jag gör det själv. Jag har lagt upp ett eget socialiseringsprogram för att se till att vänja valparna vid de som de är mogna för vid en viss ålder. Ur de tidigare valpkullarna har utvecklingen under valptiden gått himla bra. Valparna blir färdiga att hämtas när de är 8 veckor. Mycket saker hinner hända hos oss på 8 veckor. Inte på någon annan Kennel kommer ni finna dess motstycke. Ni måste besöka oss för att uppleva detta.

Här kommer du till Youtube där du kan se alla tidigare valpkullars filmer.

videoklipp

Om du är intresserad av att köpa en valp av mig ring eller maila mig berätta om:
*Dig själv eller familj
*Hur du/ni bor
*Vad Du/Ni arbetar med och hur länge om dagarna
*Varför du vill skaffa hund, dina förväntningar, vad du önskar m.m
*Ju mer du kan berätta om hur det är tänkt att en av mina underbara valpar kommer få det hos dig/Er desto gladare blir jag!


Välkommen att maila mig!

kontakt 

Klicka på kartan, för att "Hitta", var Anneberg ligger!

Alla mina hundar äter mat från Nordic färskfoder och Magnussons Petfood


www.hundmat.com

Alla mina hundar är försäkrade i Agria

Agria

Mina Valpar och kennlar med uppfödning inom Svenska kennelklubbens ramar och med Valpar som är registrerade finns på:

kopa hund

Mina Länkar:

Svenska Kennelklubben www.SKK.se

Svenska Schnauzer och Pinscherklubben www.SSPK.se

Dvärgpinscherklubben www.Dpklubben.se

Magnusson's www.hundmat.com