P-Kullen

bild1 bild2 bild3 bild4 bild5 bild5 bild10 bild11 bild6 bild6 bild6 bild6 bild6

P-kullen Föddes 2016-11-18. Här på P-Kullens egna sida kommer du kunna följa hela valptiden. Treunderbara princessor och en prins föddes.

Det finns en tik kvar
som jag söker fodervärd till ur P-kullen, här kan du läsa mer:
BLI FODERVÄRD

agazzi


I Valplådan formar tiken och
den mänskliga kontakten valpen.
En trygg, varm, avskild plats, men
som ändå är centralt placerad i vårt hem.
Där valparna sakta kan vänjas vid ljud och intryck.


Nedanför kan du läsa och se bilder från valptiden.

Den efterlängtade kullen är nu född...
De föddes på dag 59. Vi väntade och väntade i flera dagar före, men hon gick och var så nöjd med sin mage. Strax efter kl.17 började det hela när vi satt och åt middag så hörde vi ett valppip. Skyndade dit och den första princessan var född. Det gick som vanligt lätt och smidigt med valpningen.
kl.17.25 med Rosa band en Tik, 195 gram
kl.17.35 med Rött band en Tik, 190 gram
kl.18.15 med Gult band en Tik, 193 gram
kl.19.05 med Blått band en hane, 207 gram

VALPBILDER här kommer det fyllas på eftersom:

Under första veckan:
Alla valparna mår bra och alla var ju pigga från början. Alla började tutta efter 15 min ungefär. Vi hade lite olika gissningar på antalet det skulle bli 4,5, eller 6 stycken, men när den fjärde kommit förstod vi att det inte var fler. Ballerina är en sån duktig mamma. Det första dygnet är hon lite orolig för att man ska ta dem, eftersom jag brukar ta och väga, märka och torka dem lite torrare. Jag vill väga för att se att alla är okej för om de kan tillgodogöra sig maten, så behöver jag inte vara orolig och hon kan få vara mer ifred. På femte dagen såg viktuppgången ut såhär:
Rosa, Nu 311g-föddes 195g=116g
Röd, Nu 342g-föddes 190g=152g
Gul, Nu 320g-föddes 193g=127g
Blå, Nu 315-föddes 207g=108g

 


Vuxit har de gjort. Nu är de riktigt runda och goa. Bra mjölk har hon Ballerina. Alla valparna mår bra och kravlar runt i lådan. De äter och sover egentligen hela tiden, så det är inte så mycket som händer just nu. Filmerna första veckan blev inget vidare. Dottern och hennes kompis filmade och de rörde för mycket på kameran. Nästa veckas blir bättre.

Filmer första veckan:

tre dagar


Under andra veckan:

Valparna växer på bra. De har inte ännu öppnat ögonen i början av veckan. De sover så gott och så nöjda på sidan eller på rygg. I början av veckan sov de mest och på dag 10 började de öppna ögonen och sista dagen då bytte jag valplådan till en som de kunde gå ut och in ur själva utan att behöva kravla sig över för det var ju det de började göra sista dagen under veckan. Då blev det enklare för de att börja gå omkring på de stapplande benen och på det hala golvet.


Filmer andra veckan

Äter och sover mestv2slutet v2

 


Under tredje veckan:
Mycket julstök har vi haft härhemma. Därför har all uppdatering osv tagit sån tid. Vår bergsvärmepanna gick söner och vi har haft ett fullt sjå här för installation av en ny. I några dagar gick pannan för fullt, så vi hade tropisk värme inne och det passade ju valparna bra precis när de övar på att gå. I slutet av veckan började vi med att ge smakportioner och det var de mindre förjusta i. Snart är julen här och vi tog upp valparna och fotade dem i hallen vid tomten. De var försiktiga och vågade knappt lämna filten som de kände till. De luktade lite runt, men härliga bilder blev det. Nu börjar de bli snabba på att gå och varje gång man kommer dit, så springer de fram till benen.Filmer tredje veckan:

ut o undersökvi låterta det lugnt tjejer

Under fjärde veckan:

Mycket händer nu i valparnas utveckling. De har fått smakportioner med mat flera gånger och det går bättre och bättre. Intresset för mammas matskål är dock större. Valparna leker mycket med varandra och busar. Valparna växer på bra. Valparna har haft besök flera gånger och de tycker att det är så roligt. De söker verkligen kontakt nu. De är fortfarande rätt lugna när man tar upp de i famnen, så kan de ligga lugnt och bara lukta. Värre blir det framåt vecka 6 och 7 när de vill upp i famnen, men sedan har så mycket spring i benen att de nästan vill hoppa ur famnen. Kloklippningen går bra och de har duschat flera gånger. De tycker att torkningen är det bästa självfallet.


Filmer fjärde veckan

intressantare att äta ur mammas skål

 


Under femte veckan:
Den här veckan inleds med den 23:e dec och valparna har fått mycket mys och socialisering med människor. Jag hann ju självklart inte fota under familjens besök under julen, men hoppas på att kunna få lite bilder att lägga in här framåt. Valparna busar och busar med varandra och mamma. Ballerina tycker om att leka med dem. Hon är nog en av de tikarna hittills som gärna fortsätter att leka med valparna långt framåt. Hon gillar att leka och busa. I slutet av veckan skickade jag in valpregistreringen till SKK. Valparna ska få heta:
Agazzis Princess Peach SE10061/2017
Agazzis Precious SE10063/2017
Agazzis Paris SE10062/2017
Agazzis Picasso (hanen) SE10064/2017
Nu har jag fyllt i registreringsnumren, för nu är de registrerade och stamtavlorna kommer nog hem vilken dag som helst. Jag hoppas på att kunna lägga in fler filmer från den här veckan också.

Filmer femte veckan:Under sjätte veckan:

Mycket händer nu i valparnas utveckling. Nu är nya miljöer inte ett problem. Nu vill de gärna undersöka och kolla in allt. De springer, hoppar runt, klänger obehindrat. På bilderna leker de med Jenny som fotomagnet i köket. De gillar att bita och smaka på hennes hår och vill gärna till ansiktet. Nu äter de riktigt bra av torrfodret och växer. De är fortfarande knubbiga. Hanen är den som är lugnast i gänget just nu. Han kan sätta sig ner och chilla lite, medan tjejerna springer omkring. Nyår gick ju bra såklart också. Alla hundarna sov genom raketer och fyrverkerier. Alla var helt oberörda. Skönt att vi tränat hundarna tidigare år för de överför på resterande att det inte är något att bry sig om. Det viktigaste och bästa med fyrverkerier är att hundarna kan bli tränade inför åska och blixt. Den dagen när det åskar och blixtrar kanske man inte är hemma. Jag tycker synd om alla hundar som inte har den förmånen att de tränas under fyrverkeriveckan som är perfekt träningstillfälle. Fyrverkerier är fortfarande tillåtet och då får vi anpassa oss till det och hjälpa våra hundar att visa att det inte är farligt.

Filmer sjätte veckan

vi är starkaSkoj vi har

 

Våra familjehundar får en bra välbalanserad kost. De har borstade tänder och skötta klor. De badas och duschas regelbundet för att vara fräscha och lukta gott, med det menar jag inte parfym. De äter 2-3 ggr/dag och motioneras 1 gång per dag och ytterligare korta promenader. De har fri tillgång till att vara ute eller inne som de själva vill. Våra barn sover i egna sängar och det gör våra hundar också! De har en egen sovplats som de dagtid kan gå till om de vill vara ifred och nattetid sover de där. Åker de bil eller tåg så har de bur. När vi åker kortare bussresor så sitter de med oss i knät eller på golvet. Jag försöker att alltid ha dem med mig. I och med det så är de vana vid mycket människor och hundar och katter. Vi hälsar dock inte på andra hundar som vi inte träffar regelbundet och som vi inte är kompisar med. Valparna hos oss bor med mamma i valprummet centralt i vårt hem. Valparna kommer även att få möjlighet att vara ute på gräsmattan (Vistelse där vid goda väderförhållanden). De kommer att vara vana vid ljud såsom dammsugare, elvisp, ljud från gräsklipparen, smälla ballonger och allt möjligt som hinner ske normalt i vårt hem under valptiden. Ingen av mina hundar är rädda för nyårsraketer eller reagerar på ballonger t.e.x trots att jag gör det själv. Jag har lagt upp ett eget socialiseringsprogram för att se till att vänja valparna vid de som de är mogna för vid en viss ålder. Ur de tidigare valpkullarna har utvecklingen under valptiden gått himla bra. Valparna blir färdiga att hämtas när de är 8 veckor. Mycket saker hinner hända hos oss på 8 veckor. Inte på någon annan Kennel kommer ni finna dess motstycke. Ni måste besöka oss för att uppleva detta.


Om mamma och pappa till valparna:

Novas Angel's Felix och Agazzis Ballerina är mamma och pappa till valparna. Felix har växt upp hos oss sedan han var 8v. Han är en härlig, rolig, liten och ståtlig hane. Inavelsgraden mellan dem är 0,0 %. Mor och far till valparna är friska mycket trevliga, pålitliga, lyhörda, vackra som erhållit fina omdömen och bra placeringar på utställningar. Båda är ögonlysta, patellaundersökta utan anmärkning och vaccinerade enligt schema.

AlvinQueen

Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid

Om Felix:

Namn: Novas Angel's Felix
Reg. nr SKK: SE52121/2015
Född: 2015-09-01
Utställningar:
Han är utställd nationellt JUNKK 3
Hans inavelsgrad: 0,0 %
Han är 2016-09-20:
Ögonlyst Utan anmärkning
Patella Utan anmärkning
Vaccinerad enl. schema
Höjd: C:a 28 cm min bedömning
Vikt: 3,9 kg
Färg: Black n'tan
Öron: ståendes
Svans: Sabel
Avkommor: Inga tidigare kullar

 


Här kommer du till Youtube där du kan se alla tidigare valpkullars filmer.

videoklipp

Om du är intresserad av att köpa en valp av mig ring eller maila mig berätta om:
*Dig själv eller familj
*Hur du/ni bor
*Vad Du/Ni arbetar med och hur länge om dagarna
*Varför du vill skaffa hund, dina förväntningar, vad du önskar m.m
*Ju mer du kan berätta om hur det är tänkt att en av mina underbara valpar kommer få det hos dig/Er desto gladare blir jag!


Välkommen att maila mig!

kontakt 

Klicka på kartan, för att "Hitta", var Anneberg ligger!

Alla mina hundar äter mat från Nordic färskfoder och Magnussons Petfood


www.hundmat.com

Alla mina hundar är försäkrade i Agria

Agria

Mina Valpar och kennlar med uppfödning inom Svenska kennelklubbens ramar och med Valpar som är registrerade finns på:

kopa hund

Mina Länkar:

Svenska Kennelklubben www.SKK.se

Svenska Schnauzer och Pinscherklubben www.SSPK.se

Dvärgpinscherklubben www.Dpklubben.se

Magnusson's www.hundmat.com