O-Kullen

bild1 bild2 bild3 bild4 bild5 bild5 bild10 bild11 bild6 bild6 bild6 bild6 bild6

O-kullen Föddes 2016-03-17. Här på O-Kullens egna sida kommer du kunna följa hela valptiden. Sex underbara valpar föddes. Två tikar och fyra hanar.

Alla valpar är nu sålda.

agazzi


I Valplådan formar tiken och
den mänskliga kontakten valpen.
En trygg, varm, avskild plats, men
som ändå är centralt placerad i vårt hem.
Där valparna sakta kan vänjas vid ljud och intryck.


Nedanför kan du läsa och se bilder från valptiden.

Den efterlängtade kullen är nu född...
De föddes på dag 61. Vi väntade och väntade i flera dagar före, men hon gick och var så nöjd med sin mage. Strax efter tolv började det hela och det var ju tur att jag inte hade hunnit somna. Det gick som vanligt lätt och smidigt med valpningen. De här vägde några gram mindre än hennes tidigare valpar i genomsnitt.
kl.01.45 med Rosa band en Tik, 160 gram
kl.02.18 med blått band en Hane, 185 gram
kl.02.55 med Grönt band en Hane, 187 gram
kl.03.59 med Vitt band en Tik, 175 gram
kl.05.20 med Orange band en hane, 159 gram
kl.07.06 med Brunt band en Hane, 195 gram

VALPBILDER här kommer det fyllas på eftersom:

Under första veckan:
Alla valparna mår bra och alla var ju pigga från början. Scarlet är lika duktig mamma som vanligt och pysslar med dem små hela tiden. På sjunde dagen såg viktuppgången ut såhär:
Rosa, Nu 256g-föddes 160g=96g
Blå, Nu 323g-föddes 185g=138g
Grön, Nu 359g-föddes 187g=172g
Vit, Nu 309-föddes 175g=134g
Orange, Nu 300g-föddes 159g=141g
Brun, Nu 293g-föddes 195g=98g.

 

 


Vuxit har de gjort sedan de föddes. Nu är de runda och goa. Bra mjölk har hon Scarlet. Jag har matat på henne lite mindre den här gången efter valpningen, så därför har väl inte viktuppgången varit så explosionsartat. Alla valparna mår bra och kravlar runt i lådan. De äter och sover egentligen hela tiden, så det är inte så mycket som händer just nu.

Filmer första veckan:

tre dagaren vecka

Under andra veckan:

Äntligen har jag lyckats få ut filmerna ur min telefon, så att jag kan ladda upp igen. Teknik....jag säger bara det att det kan vara så krångligt med systemförändringar. Valparna är det inget krångel med de äter och växer så det knakar. Alla mår bra och växer. De började öppna ögonen i slutet av vecka två och det är såå mysiga och goa. Tyvärr får man ju inte plocka upp de ur lådan förrän de blivit tre veckor annat än just för att byta filtar och städa. Det går iaf att lägga ner huvudet i lådan och stoppa fram ansiktet så de får lkta på en. Det är ju helt fantastiskt vad mysigt det kan vara.


Filmer andra veckan

Äter och sover mest

 


Under tredje veckan:
Helt underbara är de och Scarlet är en sån duktig mamma och pysslar och grejar med valparna. I början av veckan var de ganska lugna fortfarande, men ju bättre synen blir, i början är ögonen grumliga och de kan inte se så bra. Det tar bara tre fyra dagar och sedan blir det sån förändring. Först ut ur lådan var hanen med orange band. Dagen efter var den rosa ute ur lådan och nu i slutet av veckan är alla ute ur lådan och springer runt. De piper och låter och springer redan runt i valprummet. När det väl sätter fart går allt så fort. Nu är de som roligast. I slutet av veckan fick de sin första smakportion med mat. Egentligen var det mest den blåa valpen som var intresserad, men redan andra dagen var alla mer eller mindre intresserade.
Filmer tredje veckan:

Såå sötanyfiknakortute på golveti lådan

Under fjärde veckan:

Valparna springer omkring och busar med varandra och de börjar leka med leksakerna. De är såå små och söta, rummet är stort och de gör att de ser mycket mindre ut också. Nästa vecka skickar jag in registreringen på valparna. Klurar lite på namn får se vad det blir. De äter bättre nu också. Nu får de mat två ggr/dag i slutet av veckan. Några av dem är riktigt runda och de gör ju att det blir lättare att ta sig fram till matskålen och skuffa undan de andra också. I början av veckan sov de mer än i slutet av veckan när det är mycket mera bus. De är så lugna och gosiga. Scarlet är en mycket lugn och stabil mamma. Nu har jag börjat rodda i när kennelträffen ska vara för i år och det blir 18/6. Det ska bli roligt att träffa alla valpar och valpköpare.


Filmer fjärde veckan

går i matennu har vi fått tänder

 


Under femte veckan:
Nu leker de mer med leksakerna och springer ännu fortare fram och tillbaka i valprummet. De kan fortfarande ligga eller stå någorlunda still när man fotar. Det blir värre nästa vecka. Valpbesök har vi haft och de stannade länge och valparna tyckte det var kul att klättra upp i knät och ner på andra sidan. Roliga är de att titta på och himla gosiga när man tar upp de i famnen. I slutet av veckan ökar vi till tre mål mat om dagen. Nu hittar man de nästan aldrig sovandes när man kommer in i rummet de är alltid igång när man kommer. Nu har vi klurat ut vad de ska heta och det blir:
Agazzis Obelix
Agazzis Ozzy
Agazzis Oxygen
Agazzis O'boy
Agazzis Olympia
Agazzis Octavia


Filmer femte veckan:

busar med filtennyfiknafem veckor

Våra familjehundar får en bra välbalanserad kost. De har borstade tänder och skötta klor. De badas och duschas regelbundet för att vara fräscha och lukta gott, med det menar jag inte parfym. De äter 2-3 ggr/dag och motioneras 1 gång per dag och ytterligare korta promenader. De har fri tillgång till att vara ute eller inne som de själva vill. Våra barn sover i egna sängar och det gör våra hundar också! De har en egen sovplats som de dagtid kan gå till om de vill vara ifred och nattetid sover de där. Åker de bil eller tåg så har de bur. När vi åker kortare bussresor så sitter de med oss i knät eller på golvet. Jag försöker att alltid ha dem med mig. I och med det så är de vana vid mycket människor och hundar och katter. Vi hälsar dock inte på andra hundar som vi inte träffar regelbundet och som vi inte är kompisar med. Valparna hos oss bor med mamma i valprummet centralt i vårt hem. Valparna kommer även att få möjlighet att vara ute på gräsmattan (Vistelse där vid goda väderförhållanden). De kommer att vara vana vid ljud såsom dammsugare, elvisp, ljud från gräsklipparen, smälla ballonger och allt möjligt som hinner ske normalt i vårt hem under valptiden. Ingen av mina hundar är rädda för nyårsraketer eller reagerar på ballonger t.e.x trots att jag gör det själv. Jag har lagt upp ett eget socialiseringsprogram för att se till att vänja valparna vid de som de är mogna för vid en viss ålder. Ur de tidigare valpkullarna har utvecklingen under valptiden gått himla bra. Valparna blir färdiga att hämtas när de är 8 veckor. Mycket saker hinner hända hos oss på 8 veckor. Inte på någon annan Kennel kommer ni finna dess motstycke. Ni måste besöka oss för att uppleva detta.


Om mamma och pappa till valparna:

Lucky Lolif's Fireproof "Alvin"och Exigor's Black Scarlet. Inavelsgraden mellan dem är 0,0 %. Mor och far till valparna är friska mycket trevliga, pålitliga, lyhörda, vackra som erhållit fina omdömen och bra placeringar på utställningar. Båda är ögonlysta, patellaundersökta utan anmärkning och vaccinerade enligt schema.

AlvinQueen

Sid Sid Sid Sid Sid Sid

Om Alvin:

Namn: Lucky Loif's Fireproof
Reg. nr SKK: S15408/2015
Född: 2014-09-13
Utställningar:
Han är utställd nationellt JUNKK 3 och internationellt.
Hans inavelsgrad: 2,0 %
Han är 2015-12-01:
Ögonlyst Utan anmärkning
Patella Utan anmärkning
Vaccinerad enl. schema
Höjd: C:a 29-30 cm min bedömning
Vikt: under 6 kg min bedömning
Färg: Black n'tan
Öron: ståendes
Svans: Sabel
Avkommor: Fem tidigare kullar

 


Här kommer du till Youtube där du kan se alla tidigare valpkullars filmer.

videoklipp

Om du är intresserad av att köpa en valp av mig ring eller maila mig berätta om:
*Dig själv eller familj
*Hur du/ni bor
*Vad Du/Ni arbetar med och hur länge om dagarna
*Varför du vill skaffa hund, dina förväntningar, vad du önskar m.m
*Ju mer du kan berätta om hur det är tänkt att en av mina underbara valpar kommer få det hos dig/Er desto gladare blir jag!


Välkommen att maila mig!

kontakt 

Klicka på kartan, för att "Hitta", var Anneberg ligger!

Alla mina hundar äter mat från Nordic färskfoder och Magnussons Petfood


www.hundmat.com

Alla mina hundar är försäkrade i Agria

Agria

Mina Valpar och kennlar med uppfödning inom Svenska kennelklubbens ramar och med Valpar som är registrerade finns på:

kopa hund

Mina Länkar:

Svenska Kennelklubben www.SKK.se

Svenska Schnauzer och Pinscherklubben www.SSPK.se

Dvärgpinscherklubben www.Dpklubben.se

Magnusson's www.hundmat.com