K-Kullen

bild1 bild2 bild3 bild4 bild5 bild5 bild10 bild11 bild6 bild6 bild6 bild6 bild6

K-kullen Föddes 2015-07-29. Här på K-Kullens egna sida kommer du kunna följa hela valptiden. Fem underbara valpar föddes. Tre hanar och två tikar. Mamma till kullen är Queen och pappan heter Rock'n barks Depeche Mode som kallas för Dexter. Bildspel och information om honom finns längst ner på sidan här.

Alla valpar är nu sålda.

agazzi


I Valplådan formar tiken och
den mänskliga kontakten valpen.
En trygg, varm, avskild plats, men
som ändå är centralt placerad i vårt hem.
Där valparna sakta kan vänjas vid ljud och intryck.


Nedanför kan du läsa och se bilder från valptiden.

Den efterlängtade kullen är nu född...
De föddes på dag 59 och det var inget vi väntade oss, eftersom jag tempat flera dagar innan och den inte gått ner. Vi tog med henne och valplådan till sängen när vi skulle gå och lägga oss på kvällen. Hon började böka och greja i lådan. Jag trodde bara hon höll på att bädda och fixa för att hon inte var nöjd på det sättet hon låg för magen var ju enorm. Efter en stund när hon fortfarande höll på och greja i lådan kollade jag ner och såg att det har nog satt igång. Dottern och Joline (har hanen Cosmo ur C-kullen) som var på besök hann inte in och se den första valpen komma. Vilket bara var en minut senare och de hade gått och lagt sig i rummet bredvid. Valpningen gick som vanligt himla smidigt och alla valpar mår bra och var pigga när de föddes och började tutta inom tio minuter. Vi somnade allihop i sängen runt valplådan jag, dottern Jenny och Joline.
kl.22.45 med blått band en hane, 141 gram
kl.23.30 med rosa band en Tik, 168 gram
kl.23.54 med lila band nu 155 gram en tik, ska bytas till rött band för det syns bättre när man fotar
kl.00.51 med brunt band en hane, 202 gram
kl.01.13 med orange band en hane, 149 gram

VALPBILDER här kommer det fyllas på eftersom:

Under första veckan:
Alla valparna och mamma mår bra. Den lilla blå har haft det lite tufft i konkurrensen mot de andra och gick ner lite i vikt den första dagen, men nu är alla på väg uppåt. Den blå ligger efter, så den blir lätt bortputtad av de andra som nu på femte dagen väger nästan dubbelt så mycket som den. De äter på ordentligt. Kravlar runt och har det mysigt i valplådan. Queen är som vanligt en duktig mamma och pysslar om dem. Det här är dock första kullen som Queen har vågat lämna redan första dagen för att gå ut och kissa. Tidigare kullar har hon hållt sig i två dagar innan hon har gått ut.

 

 


Filmer första veckan:

JkullenJkullenJkullenJkullen

Under andra veckan:
Vikt dag 7
Blå, Nu 173g-föddes 141g=32g
Rosa, Nu 350g-föddes 168g=182g
Röd, Nu 308g-föddes 155g=153g
Brun, Nu 411g-föddes 202g=209g
Orange, Nu 354g-föddes 149g=205g
Den blå valpen är den första valp jag haft som gått ner i vikt till dag två. Då vägde han 114 g- Han går sedan dess stadigt uppåt, så från den vikten har han gått upp 59 gram. De andra valparna har en enorm viktuppgång istället. De är som runda klot. Alla valparna är pigga och kravlar runt i lådan. Den blåa valpen är ju nu bara hälften så stor, så han måste kollas att han får möjlighet att komma fram och äta så han inte blir bortskuffad. Han har inga problem att ta sig fram för att äta mat trots att han är mindre, så det går så bra så. På dag elva öppnade den oranga valpen ögonen, därefter så var det den blåa, den röda och den bruna och sist var den rosa valpen.

Filmer andra veckan

morkostadiga benQueen gårdenLåta litebra med mamma

 

Under tredje veckan:
De växer mycket valparna och alla har ju öppnat ögonen och börjar röra på sig mer och mer i lådan på andra dagen in i trejde veckan så hade den röda valpen tagit sig ur lådan på kvällen och dagen efter var den rosa ute ur lådan också. Nu blir det till att kolla till ofta för de kommer ur, men de förstår inte än att de ska ta sig tillbaka in i lådan. Nu ligger det även en filt utanför lådan för den brukar de alltid hitta till. De börjar nu lyfta på magen när de går så snart blir det nog fart på dem. I slutet av veckan har alla öppnat ögonen och lyckats ta sig ut ur lådan också.

Vikter under tredje veckan:
Brun nu 830g-202g=628g
Röd nu 611g-155g=456g
Blå nu 355g-141g=214g
Rosa nu 696g-168g=528g
Orange nu 733g-149g=584g
Viktuppgången är bra. Den blåa går också upp i vikt om än inte så fort.

Filmer tredje veckan:

öppna ögonsovdagsöppna ögon

Under fjärde veckan:
Nu kravlar vi in och ut ur lådan och tar oss runt på golvet i valprummet. Vi busar lite med varandra och har roligt. Vi låter och har börjat äta uppblött valpfoder. Det tycker vi är gott. Vi tuttar fortfarande på mamma. De är för härliga och gosiga och blir lyckliga av att man kommer in och sitter hos dem. De börjar busa mycket med varandra nu. De ligger fortfarande i en hög och sover. De gillar att sova ihop.


Filmer fjärde veckan:

4 veckormatning fortbörjar leka

Under femte veckan:Nu börjar det bli fart på de små valparna. I slutet av vecka 5, ska jag ta nya vikter på valparna. Den blå har inte samma viktuppgång som de andra valparna, men han äter bra och med god aptit, så vi får hoppas och se hur det går framåt. Den här veckan har mamma Queens dotter "Ballerina" fått vara med inne i valprummet. Hon är vår bästa lekmamma och hon har så roligt med valparna. De första dagarna trodde hon nog att hon var mamma till de små. Hon pysslar och tvättar dem. Hon ställer sig på golvet och förväntar sig att de ska tutta, men hon har ju ingen mjölk nu. Valparna blir också lite förvånade över att det inte går. Ballerina fick komma in till valparna för att de ska socialiseras med andra hundar och för att Ballerina börjat löpa och inte kan vara med hanen Jasper som jag har hemma. Nu har jag dock bytt och tagit in Jasper till valparna istället för att Harmony som är Ballerinas dotter också började löpa och då var det enklare att Ballerina fick gå tillbaka till gruppen med Harmony och Scarlet. Jasper kommer bli en bra lekkompis han också. Det är mycket lek i honom som snart är 9 mån.
Vikter 2015-09-05:
Brun nu 1146g-202g=944g
Röd nu 923g-155g=768g
Blå nu 484g-141g=343g
Rosa nu 1030g-168g=862g
Orange nu 1193g-149g=1044g
Alla valpar är nu registrerade i Svenska Kennel klubben och heter i stamtavlan och reg. nr:
Agazzis Kauko SE45388/2015
Agazzis Kompis SE45389/2015
Agazzis King SE45390/2015
Agazzis Kenza SE45391/2015
Agazzis Kiara SE 45392/2015

Filmer femte veckan:

Undersöker BallerinaNu ska det lekasbörjar lekaHuset och Jasper

Under sjätte veckan:
De är såå lyckliga när man är i valprummet. Om jag står utanför gnäller de och piper. De vill verkligen att man är därinne hos dem. Har man varit där en timme och myst, pysslat och så att de fått undersöka dem, så är de nöjda och somnar, Full fart är det på golvet. De springer in och ut ur det lilla huset. Hanarna har varit med uppe i köket för att undersöka lite och bli lite fotade. Valpbesök har vi haft också. Det var ju himla roligt tyckte allihop
. Alla mina hundar älskar när det kommer besök. Alla vill vara med och bli klappade. Mamma Queen säger till alla på handen att klappa mig och far av och an mellan alla besökare. Valparna har jätteskojigt med leksakerna i rummet och Jasper är en himla bra lekkompis och har precis lika roligt han med deras leksaker. Äter bra gör de allihop. Jag filmade fler filmer, men det var något skräp på linsen, så det blev himla dåliga. Har försökt att göra något av det, men det blev inget kvar av filmerna tyvärr.

Filmer sjätte veckan

Undersöker Ballerina

Under sjunde veckan:
Nu börjar det bli fart på de små valparna även på nya ställen som i köket. Nu är de inte så försiktigt nyfikna längre. Valpbesök har vi haft flera gånger och de tycker att det är såå roligt. Nu är det flera dagar framåt med lite varierande med fint väder, så de ska få följa med ut allihop. Det kommer bli spännande.
Vädret blev aldrig riktigt som jag hade tänkt mig, så vi var ute på gräset en kort stund precis så att jag hann filma lite, men det var ju när jag skulle kolla på filmerna som jag upptäckte att det var något skräp på linsen så det blev inga filmer från slutet av sjätte och sjunde veckan. Alla valparna chippades, vaccinerades och besiktigades när de blev åtta veckor och alla blev utan anmärkning förutom Agazzis kompis som konstaterades att han hade ett hjärtfel och jag vill inte sälja en valp eller behålla honom själv längre än fram till nu, för han var allas lilla favorit, så veterinären och jag beslutade att han skulle slippa framtida lidande och kanske en plötslig död så han fick stilla somna in. Mycket tragiskt och många tårar, men en valp blir en hund och någons bästa vän och då kan man i det här fallet välja att inte sälja en valp som kanske efter en tid skulle lämna en stor saknad efter sig. Det är den allra första valpen av alla valpkullar som haft ett allvarligt fel. Vi får glädja oss åt de som är friska och som kommer få ett bra planerat liv framför sig. Först att flytta blev Agazzis Kauko och en tik ska jag behålla och den andra hanen Agazzis King har också flyttat. En tik finns kvar till salu Agazzis Kiara. De två som är kvar är såå lika att jag måste använda chipläsaren för att skilja dem åt. De senare bilderna som är tagna är det många där valparna inte har något band och det är för att en av valparna fick ett märke runt halsen där bandet hade suttit, trots att det är ett mjukt, tunt och elastiskt gummiband. Därför tog jag av allas band och i vissa fall har jag satt på banden för att fota och filma och ibland har jag glömt det. Här kommer filmer på tikarna och den sista är det bara Kiara med Lady och Love ur L-kullen.

Filmer sjunde veckan

TikarnaKiara, Lady och Love

Våra familjehundar får en bra välbalanserad kost. De har borstade tänder och skötta klor. De badas och duschas regelbundet för att vara fräscha och lukta gott, med det menar jag inte parfym. De äter 2-3 ggr/dag och motioneras 1 gång per dag och ytterligare korta promenader. De har fri tillgång till att vara ute eller inne som de själva vill. Våra barn sover i egna sängar och det gör våra hundar också! De har en egen sovplats som de dagtid kan gå till om de vill vara ifred och nattetid sover de där. Åker de bil eller tåg så har de bur. När vi åker kortare bussresor så sitter de med oss i knät eller på golvet. Jag försöker att alltid ha dem med mig. I och med det så är de vana vid mycket människor och hundar och katter. Vi hälsar dock inte på andra hundar som vi inte träffar regelbundet och som vi inte är kompisar med. Valparna hos oss bor med mamma i valprummet centralt i vårt hem. Valparna kommer även att få möjlighet att vara ute på gräsmattan (Vistelse där vid goda väderförhållanden). De kommer att vara vana vid ljud såsom dammsugare, elvisp, ljud från gräsklipparen, smälla ballonger och allt möjligt som hinner ske normalt i vårt hem under valptiden. Ingen av mina hundar är rädda för nyårsraketer eller reagerar på ballonger t.e.x trots att jag gör det själv. Jag har lagt upp ett eget socialiseringsprogram för att se till att vänja valparna vid de som de är mogna för vid en viss ålder. Ur de tidigare valpkullarna har utvecklingen under valptiden gått himla bra. Valparna blir färdiga att hämtas när de är 8 veckor. Mycket saker hinner hända hos oss på 8 veckor. Inte på någon annan Kennel kommer ni finna dess motstycke. Ni måste besöka oss för att uppleva detta.

Om mamma och pappa till valparna:

Rock n'bark Depeche Mode kallas för Dexter är pappa och Queen Cindrella Bibbi är mamma. Inavelsgraden mellan dem är 2,3 %. Mor och far till valparna är friska mycket trevliga, pålitliga, lyhörda, vackra som erhållit fina omdömen och bra placeringar på utställningar. Båda är ögonlysta, patellaundersökta utan anmärkning och vaccinerade enligt schema.
Bild: Dexter till vänster och Queen på den högra bilden

SidQueen

Sid Sid Sid Sid Sid

Om Dexter:

Namn: Rock n'bark Depeche Mode
Reg. nr SKK: SE34682/2013
Född: 2013-06-10

BPH 2015-05-03: med skott 1
Utställningar:
Han är utställd två gånger nationellt och har fått fina skriftliga omdömen.
Hans inavelsgrad: 0,0 %
Han är:
Ögonlyst Utan anmärkning
Patella Utan anmärkning
Vaccinerad enl. schema
Höjd: C:a 29 cm, min bedömning
Vikt: c:a 5kg, min bedömning
Färg: Black n'tan
Öron: ståendes
Svans: Sabel
Avkommor: 5 stycken

 

 

Rock n'bark Depeche Mode BPH resultat 2015-05-05

BPH

bild

Här kommer du till Youtube där du kan se alla tidigare valpkullars filmer.

videoklipp

Om du är intresserad av att köpa en valp av mig ring eller maila mig berätta om:
*Dig själv eller familj
*Hur du/ni bor
*Vad Du/Ni arbetar med och hur länge om dagarna
*Varför du vill skaffa hund, dina förväntningar, vad du önskar m.m
*Ju mer du kan berätta om hur det är tänkt att en av mina underbara valpar kommer få det hos dig/Er desto gladare blir jag!


Välkommen att maila mig!

kontakt 

Klicka på kartan, för att "Hitta", var Anneberg ligger!

Alla mina hundar äter mat från Nordic färskfoder och Magnussons Petfood


www.hundmat.com

Alla mina hundar är försäkrade i Agria

Agria

Mina Valpar och kennlar med uppfödning inom Svenska kennelklubbens ramar och med Valpar som är registrerade finns på:

kopa hund

Mina Länkar:

Svenska Kennelklubben www.SKK.se

Svenska Schnauzer och Pinscherklubben www.SSPK.se

Dvärgpinscherklubben www.Dpklubben.se