J-Kullen

bild1 bild2 bild3 bild4 bild5 bild5 bild10 bild11 bild6 bild6 bild6 bild6 bild6

J-kullen Föddes 2014-12-16. Här på J-Kullens egna sida kommer du kunna följa hela valptiden. Sex underbara valpar föddes. Fem hanar och en tik.

 

Alla valparna är nu sålda och har hittat underbara hem.
jax

agazzi


I Valplådan formar tiken och
den mänskliga kontakten valpen.
En trygg, varm, avskild plats, men
som ändå är centralt placerad i vårt hem.
Där valparna sakta kan vänjas vid ljud och intryck.


Nedanför kan du läsa och se bilder från valptiden.

Den efterlängtade kullen är nu född...
Det kändes långt att vänta fyra dagar mellan Scarlet och att Queens valpar skulle komma. Trodde verkligen att de skulle komma under natten före, hon var uppe, gick omkring och ville ut och sedan tillbaka och lägga sig i min säng och sedan tyckte hon att det var för varmt under täcket. Dagen före hade vi nått bottentamperaturen trodde jag på 36,2, men på morgonen före de kom var den på 36,1 och däremellan steg den ju till över 37 grader. Fantastiskt lätt har det gått för henne, trots att nästan alla kommit med rumpan före den här gången. Alla har börjat tutta inom 15 minuter trots att de varit lite mindre än hennes tidigare kullar i genomsnitt. Eftersom jag har två kullar samtidigt och jag planerar att ha valpar och mammor ihop efter tredje veckan i det stora rummet, så har jag gett de här band i motsatta färger till Scarlets kull för att inte blanda ihop dem.
kl.10.49 med grönt band en hane, 160 gram
kl.11.25 med blått band en Tik, 186 gram
kl.11.42 med rött band en hane, 198 gram
kl.11.55 med rosa band en hane, 155 gram
kl.12.18 med lila band en hane, 157 gram
kl.20.57 med Orange band en hane, 177 gram

VALPBILDER här kommer det fyllas på eftersom:

Under första veckan:
Alla valparna mår bra och alla var ju pigga från början. Vad de äter...Queen har fått lite feber för hon har såå mycket mjölk och har lite mjölkstockning i de bakre tuttarna. Jag har använt de största valparna till att suga ur de lite, samt att jag får hjälpa henne att tömma ur lite där, så febern går ner. Därför har de största antagligen gått upp lite mer i vikt också för att mjölken i de bakre är ju fetast också. Nu på dag två ser viktuppgången ut såhär:
Grön, Nu 181g-föddes 160g=21g
Blått, Nu 220g-föddes 186g=34g
Rött, Nu 241g-föddes 198g=43g
Rosa, Nu 175-föddes 150g=20g
Lila, Nu 180g-föddes 157g=23g
Orange, Nu 196g-föddes 177g=19g

Alla valpar och mamma mår bra och växer så det knakar. Under första veckan har vi fått byta till större färgband på samtliga valpar två gånger. Julen kom och vi hann aldrig ta nya vikter efter första veckan, men det viktigaste är att alla går upp i vikt och mår bra.

Filmer första veckan:

Jkullen

Under andra veckan:
De växer på och det roliga är att när man jämför med de i I-kullen så ser de mindre ut, men det skiljer ju fyra dagar på dem. Nu väntar jag på att de ska öppna ögonen. Passade på att fota dem före jag klippte klorna på dem.
De växer fort och de senaste dagarna har det hänt mycket. Dagen före nyårsafton dag 14 hade alla öppnat båda ögonen förutom den röda som inte hela ena ögat öppnat sig på än. De är mer vakna nu och börjar röra sig mer i lådan. De första bilderna med ögonen öppna tog jag på nyårsafton och det tar några dagar till innan ögonen blir klarare. På bilderna ser de alldeles simmiga ut. Klorna fick vi klippa även andra veckan eftersom Queen har så fet mjölk så de växer fort. Valpar och mamma blev avmaskade före de gick in i vecka 3.


Filmer andra veckan:

Queen dricker vatten2014-12-31Nu sååLigga blir ju bättre2015-01-02

Under tredje veckan:
Första dagen på tredje veckan fick vi trevligt valpbesök och alla var såå lyckliga. Mamma Queen blev först lite avundsjuk att vi gick in till Scarlets valpar först, men sedan kom vi ju in och satt vid valplådan hos henne. Då var hon så nöjd. Nu på dag 21 ser viktuppgången ut såhär:
Grön, Nu 504g-föddes 160g=344g
Blått, Nu 609g-föddes 186g=423g
Rött, Nu 737g-föddes 198g=539g
Rosa, Nu 546g-föddes 150g=396g
Lila, Nu 507g-föddes 157g=350g
Orange, Nu 569g-föddes 177g=392g

Nu inom de närmaste dagarna förväntar jag mig att någon av dem ska ta sig ut ur lådan. Först ut ur lådan var den lila 2015-01-09. Samma dag kom resten också ut och mamma Queen drog ut filten ur sin korg och la på golvet så de skulle ha en mysig plats att ligga på. De går lite sisådär än, men de får knalla runt en stund och sedan får de gå i lådan igen. Första provsmaket på mat fick de 10/1 och då var det inte intressant.

Filmer tredje veckan:

mamma och benFörst ut ur lådanQueen bäddat utanförTillbaks i lådan2015-01-07Första matningenFart på demTutta är bättre

Under fjärde veckan:
På dagen när de gick in i fjärde veckan var de mer intresserade av maten och sedan dess går det bättre och bättre för varje dag. Samma dag hade vi trevligt besök av valpköpare. I början när de kom så var nog valparna trötta för de låg i en hög en bra stund och sov. Efter en stund fick de se att de kunde både gå bra och fort framåt på golvet. I och med att de började äta, så traskar de runt i rummet och är mycket mer nöjda en tidigare. De busar med varandra och undersöker leksakerna. När helgen kom så fick vi besök av familjen som äger Cosmo ur C-kullen. De hjälpte mig att bada och fota valparna och vi pysslade med dem hela helgen. Bada tyckte de om valparna och som vanligt är mamma alltid med vid första badningen. Jag tror att när mamman är ed i badet och de får tutta i badet då känns ju allt bra och tryggt. Vi använder ytterst lite schampoo och de kommer sköljas av med vatten de närmast veckorna och bara gå i badet för att vänja sig vid vatten. Man ska inte schamponera för ofta. Dottern där i familjen heter Joline, vilket var himla roligt att tiken i J-kullen fick heta. För Cosmos familj och dottern Joline kommer ibland på besök hit utöver kennelträffarna och hon älskar dvärgpinschrarna och följer allt på hemsidan om alla valpar. Nu är namn inskickade till svenska kennelklubben och de har fått sina registreringsnummer och stamtavlorna.
Såhär ska godingarna heta:
Agazzis Joline
-reg. nr i SKK: SE11057/2015
Agazzis Jazon-reg. nr i SKK: SE11058/2015
Agazzis Jax-reg. nr i SKK: SE11059/2015
Agazzis Jinggo-reg. nr i SKK: SE11060/2015
Agazzis Jasper-reg. nr i SKK: SE11061/2015
Agazzis Jesse
-reg. nr i SKK: SE11062/2015

Filmer fjärde veckan:

Mamma äter resternatuttar ståendesI och ur lådanmamma busar och lekerFörsta badetNu vill vi utIhop med Ballerina, Hope och HarmonyEget husEfter bad och mat

Under femte veckan: Nu var valparna redo för mer sällskap i valprummet. Ballerina, Hope och Harmony förgyller nu deras vardag. Det fungerar himla bra. De har roligt och mysigt ihop. Jag har haft mycket annat att stå i förra veckan, så därför har jag inte hunnit få in alla bilder och filmer. Det är dessutom så svårt att slita sig från valparna. Det går att vara inne hos dem och mysa och leka hur länge som helst. De har växt på sig bra och tänder har de ju fått. Mycket bus är det nu. Nu på första dagen av femte veckan ser viktuppgången ut såhär:
Grön, Nu 656g-föddes 160g=496g
Blått, Nu 853g-föddes 186g=667g
Rött, Nu 644g-föddes 198g=446g
Rosa, Nu 795g-föddes 150g=645g
Lila, Nu 714g-föddes 157g=557g
Orange, Nu 620g-föddes 177g=443g

I början av vecka fem såg jag att den oranga valpen blivit mycket smalare. Studerade matningarna och han åt inte valpfodret som jag ställde fram. Han satt framme vid skålen med de andra syskonen och försökte leka med dem. Han var inte alls intresserad av maten. Jag studerade även hur det gick till vid tuttningen och de andra hade växt ifrån honom så pass att han hade svårt att ta sig fram eftersom han inte gått upp något i vikt de senaste fyra dagarna. Ungefär samtidigt som de andra började äta valpfodret ordentligt. Jag undersökte honom och fann inga fel på honom. Hade det varit något fel på honom skulle han inte ha överlevt såhär länge. Mycket märkligt tyckte jag och studerade honom runt de andra. Han var lika pigg och glad som de var trots att han blivit lite tanig. Jag matade honom varje mål i två dagar med ersättning från flaska och han gick upp i vikt. Han fick ju försöka äta med de andra ur valpskålen, men han satt bara där och försökte leka med dem och väntade eller så gick han till korgen och väntade där. På tredje dagen gav jag honom en egen skål utanför valprummet med färskfodet. Jösses...Vad glad han blev åt upp alltihop och fort gick det. Har väl aldrig varit med om maken en valp som är kräsen på maten. Jag fortsatte att ge honom maten i egen skål utanför, men redan dagen efter det började jag blanda i valpfoder i färskfodret. Han åt fortfarande...Hur lycklig som helst. Sista dagen på veckan då sitter han inte ens vid de andra skål när de äter utan sitter och väntar på att jag ska släppa ut honom, så han får sin mat. Han kommer ju i alla fall inte få svårt att äta när han flyttar eftersom konkurrensen om maten försvinner. Då har jag ju lyckats ta bort den extra kryddning med färskfoder dessutom. Roligt att de lär sig så fort och blir speciella.

Vi inleder filmveckan med slutfilmen- Actionfilmen...

Filmer femte veckan:

Alla intresseradeVi kan även vara missnöjdaTillsammansKomm int till ossVi busar själva ocksåunderbara bara

Under sjätte veckan: Den oranga valpen växer på och äter så bra. Han äter inte med de andra, trots att han får samma mat som de får uppblött valpfoder. Han sitter och väntar och tittar på mig att han ska få komma ut ur valprummet och äta ur egen skål. Det är så fantastiskt kul att alla hundar är olika i sättet. Han är så snabb ut ur rummet och äter sin mat springer med de vuxna hundarna fram till ytterdörren och tillbaka in igen med full rulle och springer igen och möter dem när de kommer tillbaks in. De andra valparna är också himla roliga, men det är lite speciellt att vara så lite skaffat sig en rutin. Han sitter på samma ställe i rummet och väntar på att jag ska öppna dörren så han får komma ut. Mycket bus och lek har det varit den här veckan. De har så roligt med Ballerina, Hope och Harmony. Mamma har ju alltid lite svårare att leka med valparna för det är alltid någon som ska försöka sig på att tutta och mamma håller ju på med sitt projekt avvänjningen från tuttningen. Så här såg vikterna ut sista dagen v6:
Grön, Nu 1054g-föddes 160g=894g
Blått, Nu 1307g-föddes 186g=1121g
Rött, Nu 1255g-föddes 198g=1057g
Rosa, Nu 1317g-föddes 150g=1167g
Lila, Nu 1075g-föddes 157g=918g
Orange, Nu 870g-föddes 177g=693g
Filmer kommer snart, just nu är det mycket att göra min hundtvättmaskin gick sönder, så jag får tvätta alla filtar för hand och det tar en evig tid att göra och mer än en veckas leverenstid på en ny maskin var inte det jag förväntade mig...

Filmer sjätte veckan:

Ballerina vill lekaAlla vill vara medMatdagsDen oranga äterRoligt med agilitytunnelnintresserade av kameranLite mer inuti än utanpå

Under sjunde veckan: Nu har jag påbörjat fotande av lite enskilda bilder. Det är inte lätta att fota valparna nu. Full fart hela tiden om man inte har dem i famnen då är de lugna och mysiga. Det går inte att ge dem något att tugga på heller för då är det bara tugga de gör. Det är lite roligt när man till slut lyckas få till några bilder och bra träning för dem är det också. De vill ju hela tiden springa mot mig och kameran så det är allt annat än lätt. Roligt har de valparna tillsammans med Ballerina, Hope och Harmony. De kör fullt race och sedan sover de och sedan är det dags igen. De är ju helt underbara valparna. Jag har konstant en valp innanför tröjan för mysstund och nu har de tillbringat en liten stund allihop att se sig om i tvättstugan. Jag har fortfarande inte fått någon tvättmaskin, så handtvättning av filtar tar en evig tid. Jag får komma ihåg att berömma den nya maskinen sedan om vilket bra jobb den gör varje dag. Ingen idé att skälla på den gamla som ändå höll i tolv år. Hur många grejer håller så länge?

Filmer sjunde veckan:

Tror det är matdagsFler som tror det är mat

Efter åttonde veckan:
Alla valparna var duktiga hos veterinären. För en liten dp är chippet att sätta in i nacken stort och ibland piper de till, men det gjorde ingen den här gången. Alla besiktigades utan anmärkning och vaccinerades. Bilresan till veterinären och hem gick bra. Samma sak där har det heller inte varit något problem vare sig vi åkt bil eller buss till veterinären. Jinggo var först att lämna mamma och därefter hämtades Jazon och sedan Joline. Alla gjorde som alla mina valpar gör somnar på vägen hem och alla går det himla bra för i sina nya hem. Mycket fart och bus. Vi har haft så roligt att det går knappt att slita sig från valprummet. De har det såå underbart med mamma, Ballerina och de två busiga Harmony och Hope. Ballerina tror att hon är valparnas mamma och ställer upp sig så att de ska tutta när hon kommer tillbaka från att ha varit ute. Hon har ju ingen mjölk, men roligt är det att se dem. De växer på fint och börjar få egna personligheter nu. De är med mig och träffar staffarna, till tvättstugan och lite överallt. Fortfarande är det så kallt ute att jag kommer vänta med att ta ut dem. Här har vi fortfarande snö, men jag tror inte att det är så långt kvar innan våren kommer för alla hundarna har börjat släppa vinterpälsen. Det brukar vara det säkraste tecknet på att våren är på gång. Pappa Sid har varit på besök hos valparna i en vecka och han är så härlig och duktig med valparna. Han pysslar och leker med dem. Det finns fortfarande två underbara hanar kvar som letar hem. Jag har haft flera intressenter, men inte riktigt funnit ett riktigt bra hem, så då väntar jag hellre. Nu har jag haft dem så länge att en måste jag spara. Har dock lite svårt att besluta mig för vilken.

Filmer Efter åttonde veckan:

Jax äterBlue Queen Xena med JaxTvå busar

Våra familjehundar får en bra välbalanserad kost. De har borstade tänder och skötta klor. De badas och duschas regelbundet för att vara fräscha och lukta gott, med det menar jag inte parfym. De äter 2-3 ggr/dag och motioneras 1 gång per dag och ytterligare korta promenader. De har fri tillgång till att vara ute eller inne som de själva vill. Våra barn sover i egna sängar och det gör våra hundar också! De har en egen sovplats som de dagtid kan gå till om de vill vara ifred och nattetid sover de där. Åker de bil eller tåg så har de bur. När vi åker kortare bussresor så sitter de med oss i knät eller på golvet. Jag försöker att alltid ha dem med mig. I och med det så är de vana vid mycket människor och hundar och katter. Vi hälsar dock inte på andra hundar som vi inte träffar regelbundet och som vi inte är kompisar med. Valparna hos oss bor med mamma i valprummet centralt i vårt hem. Valparna kommer även att få möjlighet att vara ute på gräsmattan (Vistelse där vid goda väderförhållanden). De kommer att vara vana vid ljud såsom dammsugare, elvisp, ljud från gräsklipparen, smälla ballonger och allt möjligt som hinner ske normalt i vårt hem under valptiden. Ingen av mina hundar är rädda för nyårsraketer eller reagerar på ballonger t.e.x trots att jag gör det själv. Jag har lagt upp ett eget socialiseringsprogram för att se till att vänja valparna vid de som de är mogna för vid en viss ålder. Ur de tidigare valpkullarna har utvecklingen under valptiden gått himla bra. Valparna blir färdiga att hämtas när de är 8 veckor. Mycket saker hinner hända hos oss på 8 veckor. Inte på någon annan Kennel kommer ni finna dess motstycke. Ni måste besöka oss för att uppleva detta.

Om mamma och pappa till valparna:

Quebec's Eilert och Queen Cindrella Bibbi är mamma. Inavelsgraden mellan dem är 3,1 %. Mor och far till valparna är friska mycket trevliga, pålitliga, lyhörda, vackra som erhållit fina omdömen och bra placeringar på utställningar. Båda är ögonlysta, patellaundersökta utan anmärkning och vaccinerade enligt schema.

SidQueen

Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid
Sid

Om Sid:

Namn: Quebec's Eilert
Reg. nr SKK: S44279/2008
Född: 2008-05-11
Utställningar:
Han är utställd flera gånger nationellt och internationell och har erhållit ett CK, men fått fina skriftliga omdömen.
Hans inavelsgrad: 0,0 %
Han är:
Ögonlyst Utan anmärkning
Patella Utan anmärkning
Vaccinerad enl. schema
Höjd: C:a 29-30 cm min bedömning
Vikt: under 6 kg min bedömning
Färg: Black n'tan
Öron: ståendes
Svans: Sabel
Avkommor: Fem tidigare kullar

 


Här kommer du till Youtube där du kan se alla tidigare valpkullars filmer.

videoklipp

Om du är intresserad av att köpa en valp av mig ring eller maila mig berätta om:
*Dig själv eller familj
*Hur du/ni bor
*Vad Du/Ni arbetar med och hur länge om dagarna
*Varför du vill skaffa hund, dina förväntningar, vad du önskar m.m
*Ju mer du kan berätta om hur det är tänkt att en av mina underbara valpar kommer få det hos dig/Er desto gladare blir jag!


Välkommen att maila mig!

kontakt 

Klicka på kartan, för att "Hitta", var Anneberg ligger!

Alla mina hundar äter mat från Nordic färskfoder och Magnussons Petfood


www.hundmat.com

Alla mina hundar är försäkrade i Agria

Agria

Mina Valpar och kennlar med uppfödning inom Svenska kennelklubbens ramar och med Valpar som är registrerade finns på:

kopa hund

Mina Länkar:

Svenska Kennelklubben www.SKK.se

Svenska Schnauzer och Pinscherklubben www.SSPK.se

Dvärgpinscherklubben www.Dpklubben.se