H-Kullen

bild1 bild2 bild3 bild4 bild5 bild5 bild10 bild11 bild6 bild6 bild6 bild6 bild6

Föddes 2014-08-28, fem tikar blev det. Ballerina är så duktig med valparna. Här på H-Kullens egna sida kommer du kunna följa hela valptiden.

Alla valpar är nu sålda förutom Agazzis Harmony girl som ska bo kvar hos oss.

agazzi


I Valplådan formar tiken och
den mänskliga kontakten valpen.
En trygg, varm, avskild plats, men
som ändå är centralt placerad i vårt hem.
Där valparna sakta kan vänjas vid ljud och intryck.

Agazzis Ballerina fyra dagar före de föddes, längst ner på sidan står det om pappa Quebec's Eilert som kallas för Sid.

E-kullen

Nedanför kan du läsa och se bilder från valptiden.

Den efterlängtade kullen är nu född...
Valpningen gick som vanligt fantastiskt smidigt. Ballerina väckte mig 04.00 och jag satte mig vid valplådan. Jag sover alltid precis bredvid valplådan en vecka före. Hon är var så duktig och det gick fort och smidigt alltihop. Alla fem tikarna var pigga och tuttade inom tio minuter.
kl.04.59 Tik, 136 gram, fick rosa band
kl.05.22 Tik, 144 gram, fick lila band
kl.05.38 Tik, 144 gram, fick rött band
kl.06.10 Tik, 151 gram, fick orange band
kl.06.35 Tik, 148 gram, fick gult band


VALPBILDER
här kommer det fyllas på eftersom:

Under första veckan:
Alla valparna mår bra och även Ballerina. Hon är en så duktig mamma. Hon pysslar med dem och de äter och äter och sover så fridfullt. Redan första dagen hade den valpen som gått upp minst ökat 20 gram i vikt. Alla valparna går stadigt upp i vikt och alla är pigga och Ballerina fortsätter att vara en fantastiskt mamma som om hon gjort detta förut. I slutet av veckan såg alla magarna ut som små klot, så Ballerina har som sin mamma sån fet mjölk. På andra dagen såg viktuppgången ut såhär:
Rosa, Nu 186g-föddes 136g=50g
Lila, Nu 178g-föddes 144g=34g
Röd, Nu 191-föddes 144g=47g
Orange, Nu200g-föddes 151g=49g
Gul, Nu 197g-föddes 148g=49g


Filmer första veckan:

Första Filmen

Under andra veckan:
Valparna forsätter att öka i vikt. Nu är de riktigt runda. Det är det de gör hela dagarna äter och sover. På åttonde dagen såg viktuppgången ut såhär:
Rosa, Nu 327g-föddes 136g=191g
Lila, Nu 316g-föddes 144g=172g
Röd, Nu 314g-föddes 144g=170g
Orange, Nu336g-föddes 151g=185g
Gul, Nu 328g-föddes 148g=180g
Ballerina är så duktig och pysslig med sina valpar. På morgonen den 9/9 dag 12 öppnade den röda ögonen och på dag 15 hade alla valparna öppnat ögonen. De kravlar runt i lådan duktigt tycker jag, men i början ser de inget vidare med ögonen. Även om de rör sig iväg från mamma, så hittar de tillbaka själva. I slutet av veckan så har synen blivit bättre och de lär sig att gå och hålla magen uppe utan att kravla. Än sålänge går de bara runt i lådan.


Filmer andra veckan:

HPigga valparDe fem tikarna


Under tredje veckan:
Den började med att jag vaknade strax efter tolvtiden på natten första dagen 19/9 av att jag hörde att valparna pep. Sprang ner och fann den gula valpen utanför lådan mycket missnöjd. Nu har valparna börjat höra och de har även börjat låta och göra ljudet Brrrr mot varandra som jag uppfattar som ljudet som de gör för att hitta varandra. Det är kul att sitta vid lådan. Eftersom jag brukar låta valparna vara själv med mamman första och andra veckan och bara flyttar på dem för att byta underlag, så nu när de både börjar höra och se blir de förvånade när man lyfter upp dem till ansiktet och de får titta på en och när jag pratar lite med dem. De älskar också när jag stoppar ner huvudet i lådan för att de ska få känna min lukt och det gör dem lugna. De är ju lite pipiga. Efter att de börjat höra och se blir de lite missnöjda av att vara i lådan. Igår den 20/9 hörde jag på morgonen en massa pip från valprummet. Då hade den röda och den gula tagit sig ut ur lådan och både de och de som var kvar i lådan var missnöjda och pep. Då tog jag ut alla en liten stund så de fick gå på golvet och sedan var det bara att lyfta tillbaka dem allihop i lådan och de somnade nöjt allihop. Nästa vecka ska jag skicka in registreringen till SKK om namn till allihop. Tre namn har valpköparna valt, de blir såhär:
Agazzis Hermione Tuffa
Agazzis Heartbreaker's Diva
Agazzis Haley of Heartland
Agazzis Hope and Joy
Agazzis Harmony Girl
Himla bra namn tycker jag att valpköparna har valt.

Filmer tredje veckan:

Fortfarande lite problem i och urInte så myket fart än

Under fjärde veckan:
Namnen till stamtavlorna är nu inskickade till SKK. Jag tycker verkligen att de börjar bli roliga nu. Man kan sitta i timmar och bara kolla på dem. Besök har valparna haft flera gånger den här veckan och det är så bra träning med alla nya lukter. I början av veckan fick de sin första måltid med uppblött valpfoder. I filmerna och på bilderna var det ju mycket mat i skålen, men det var bara för att det ska lukta mycket, så att alla lockas fram att äta. Resten var min tanke att Ballerina skulle äta upp, men hon tog tid på sig att gå fram till skålen det var som att hon förstod att maten inte egentligen var till henne utan till bebisarna. Det tog inte många måltider innan valparna förstod att det var matdags, eftersom jag alltid ropar på dem på samma sätt när det är matdags. I slutet av veckan rusar de ut när jag ropar. Det är fortfarnde godast att tutta förstås och Ballerina ligger fortfarande ner så att de får tutta. I slutet av veckan står hon lite så de får äta. Ballerina är nog den första tiken som är så snäll mot valparna och låter dem bita på tuttarna med sina tänder. Alla tikar jag har haft tidigare har sagt till valparna som använder tänderna när de ska tutta, men inte Ballerina. Hon är istället lite röd på tuttarna och det syns att de har bitit. Tänderna är nu vassa som på gäddan. De har börjat leka för sig själva, med varandra och lite med leksakerna.

Filmer fjärde veckan:

Ballerina fattarBallerina äter resternaHeartbreakers Diva


Under femte veckan:
Här kommer bilder och filmer från första badet. Precis som alla andra tidigare valpkullar är det en helt ny upplevelse första gången de får gå i badet. De går försiktigt och smakar lite på vattnet sedan får Ballerina också gå i och upplevelsen blir fulländad när de får avsluta badet med att tutta och sedan kommer mysstunden med att bli torkade av mig och Jenny. Jag har hållit på att arbeta på två nya valprum och denna veckan blev de färdigställda, så då fick de flytta in i det nya valprummet. Det förra var bra, men det här är ännu bättre på alla sätt och vis. Besök hade vi i början av den här veckan också av valpköpare. Hundarna älskar besök och valparna också. Fler bilder och filmer kommer förhoppningsvis i slutet av nästa vecka. Valpkullen blev registrerad förra veckan och jag ska bara gå ner till posten och hämta ut stamtavlorna. Det kommer mer info och filmer från den här veckan snart...

Filmer femte veckan:

Sedan ska mamma badaAgilitytunnelnBallerina kan fortfarande ligga nerEfter besök

Under sjätte veckan:
Valparna växer och de leker hela dagarna tills de slocknar och sedan kör de igen. De är himla förtjusta i valpfodret. Nu äter de riktigt bra och fyra gånger om dagen. Det är fortfarande gott att tutta, men nu måste hon Både Queen och Scarlet har varit inne hos valparna under dagarna. Pappa Sid är på besök nu, för att vi ska para honom med Queen och Scarlet. Han har fått vara inne hos Ballerina och valparna. Det går riktigt bra med honom där hos dem. Denna veckan har vi avmaskat alla valparna och mamma. På bilderna står Ballerina på hennes upphöjning i valprummet, där hon har möjlighet att komma ifrån valparna när hon önskar. Helt plötsligt en dag låg den röda valpen däruppe och åt på Ballerinas ben. Jag hade gått in till Scarlet och Queen en stund före och när jag gick förbi var hon däruppe. Någon timme senare när jag kom dit igen var alla valparna uppe på Ballerinas plats. Jag fattade inte först hur de kunde ta sig upp, men flyttade jag bara valplådan längre bort, så kunde de inte ta sig upp dit igen. Det är inte högt, men upp är lätt. Det är att ta sig ner som jag oroar mig för. Sedan dess har de inte lyckas ta sig upp igen.

Filmer sjätte veckan:

Lekmamma ScarletGodast ärValparna gillar ScarletQueen vill ut
Sid på besökUpp till mamma


Under sjunde veckan:
Valparna fortsätter att leka med mamma Ballerina och pappa Sid som är här på besök. Vilken fart det är nu på dem och massor med bus. Även den här veckan har både Scarlet och Queen varit mycket inne hos dem. Båda tycker att det är himla roligt att vara i valprummet. Kloklippningen fungerar bra, maten fungerar också bra, men Ballerina låter dem fortfarande tutta någon gång om dagen. De har fått prova lite all möjlig mat och allt går ner i ett huj. Vem som ska heta vad.
Orange-Agazzis Heartbreaker's Diva
Lila-Agazzis Haley of Heartland
Rosa-Agazzis Hermione Tuffa
Röd-Agazzis Hope and Joy
Gul-Agazzis Harmony Girl
Vecka är inte slut än, så det kommer fler bilder och filmer. Besiktning, chippning och vaccination är bokat och snart ska valparna åka till sina nya hem.
2014-10-22 Åkte vi med alla valparna och mamma Ballerina fick också följa med till veterinären och valparna blev vaccinerade, chippade och besiktigade. Alla valparna blev besiktigade utan anmärkning. Nu är de redo att flytta. Sorgligt för oss och mycket glädjande för de familjer som väntat och väntat på att få hem de små tjejerna. De har varit ett sånt kul gäng att få vara med om och mycket roligt att se Ballerina med sin första valpkull. Hon har varit så duktig mamma.

Filmer sjunde veckan:

jagar mammaVill till tikarnaSid med H-kullenBallerina leker och uppfostrarLeker med mamma och lådanMera lådaRis och RosBita i AgilitytunnelnSid med valparnaHarmony girl

Efter åttonde veckan:
Först åkte Heartbreaker's Diva, sedan åkte Hermione Tuffa och Hayleys of Heartland. Alla valparna mår bra och det går riktigt bra i de nya hemmen. Harmony girl och Hope and Joy som är kvar får nu vara med om allt möjligt. De och Ballerina har nu flyttat in till Queen och Scarlet. Nu är de tre erfarna mammor som fostrar dem. De har inte växt så mycket mer sedan de andra tre valparna flyttade, men det är mera fart och vakentid nu än tidigare. De har även fått två nya kompisar. Två staffevalpar som heter Queen och Shaddow som de har himla kul ihop med. De har äntligen fått ett eget litet hus som de busar massor i. Hope and Joy har fått vara med Blue som är så himla snäll och go mot valpar. Han är så tålig. Annars har vi det tufft nu med tre andra löptikar, den första snön har kommit, men förhoppningsvis försvinner den så att valparna kan följa med ut på äventyr. Ballerina har avvant valparna vid mjölken så pass att hon inte har något kvar, men då och då kommer hon och ställer upp sig som för att ge dem mat, men det finns nog minimalt kvar i tuttarna.


Här kommer det fyllas på med fler bilder och filmer framåt.

Filmer efter åttonde veckan:

Blue Legend och Hope and Joy

Här kommer du till Youtube där du kan se alla tidigare valpkullars filmer.

videoklipp

Om du är intresserad av att köpa en valp av mig ring eller maila mig berätta om:
*Dig själv eller familj
*Hur du/ni bor
*Vad Du/Ni arbetar med och hur länge om dagarna
*Varför du vill skaffa hund, dina förväntningar, vad du önskar m.m
*Ju mer du kan berätta om hur det är tänkt att en av mina underbara valpar kommer få det hos dig/Er desto gladare blir jag!


Våra familjehundar får en bra välbalanserad kost. De har borstade tänder och skötta klor. Våra hundar badas och duschas regelbundet för att vara fräscha och lukta gott, men det menar jag inte parfym. De äter 2-3 ggr/dag och motioneras 1 gång per dag och ytterligare korta promenader. De har fri tillgång till att vara ute eller inne som de själva vill när vädret tillåter det. Våra barn sover i egna sängar och det gör våra hundar också! De har en egen sovplats som de dagtid kan gå till om de vill vara ifred och nattetid sover de där. Åker de bil eller tåg så har de bur. När vi åker kortare bussresor så sitter de med oss i knät eller på golvet. Jag försöker att alltid ha dem med mig. I och med det så är de vana vid mycket människor och hundar och katter. Vi hälsar dock inte på andra hundar som vi inte träffar regelbundet och som vi inte är kompisar med. Valparna hos oss bor med mamma, mormor Queen och Scarlet i valprummet centralt i vårt hem. Alla våra hundar fungerar ihop även när de har valpar, så tycker alla att valparna är roliga. Valparna kommer även att få möjlighet att vara ute på gräsmattan (Vistelse där vid goda väderförhållanden). De kommer att vara vana vid ljud såsom dammsugare, elvisp, ljud från gräsklipparen, smälla ballonger och allt möjligt som hinner ske normalt i vårt hem under valptiden. Ingen av mina hundar är rädda för nyårsraketer eller reagerar på ballonger t.e.x trots att jag gör det själv. Jag har lagt upp ett eget socialiseringsprogram för att se till att vänja valparna vid de som de är mogna för vid en viss ålder. Ur de tidigare valpkullarna har utvecklingen under valptiden gått himla bra. Valparna blir färdiga att hämtas när de är 8 veckor. Mycket saker hinner hända hos oss på 8 veckor. Inte på någon annan Kennel kommer ni finna dess motstycke. Ni måste besöka oss för att uppleva detta.

Om mamma och pappa till valparna:

Quebec's Eilert och Agazzis Ballerina. Inavelsgraden mellan dem är 1,8 %.
Mor och far till valparna är friska mycket trevliga, pålitliga, lyhörda, vackra som erhållit fina omdömen på utställningar. Båda är ögonlysta, patellaundersökta utan anmärkning och vaccinerade enligt schema.

SidBallerina

Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid
Sid

Om Sid:

Namn: Quebec's Eilert
Reg. nr SKK: S44279/2008
Född: 2008-05-11
Utställningar:
Han är utställd flera gånger nationellt och internationell och har erhållit ett CK, men fått fina skriftliga omdömen.
Hans inavelsgrad: 0,0 %
Han är:
Ögonlyst Utan anmärkning
Patella Utan anmärkning
Vaccinerad enl. schema
Höjd: C:a 29-30 cm min bedömning
Vikt: under 6 kg min bedömning
Färg: Black n'tan
Öron: ståendes
Svans: Sabel
Avkommor: Fem tidigare kullar

 


Välkommen att maila mig!

kontakt 

Klicka på kartan, för att "Hitta", var Anneberg ligger!

Alla mina hundar äter mat från Nordic färskfoder och Magnussons Petfood


www.hundmat.com

Alla mina hundar är försäkrade i Agria

Agria

Mina Valpar och kennlar med uppfödning inom Svenska kennelklubbens ramar och med Valpar som är registrerade finns på:

kopa hund

Mina Länkar:

Svenska Kennelklubben www.SKK.se

Svenska Schnauzer och Pinscherklubben www.SSPK.se

Dvärgpinscherklubben www.Dpklubben.se