bild1 bild2 bild3 bild4 bild5 bild5 bild10 bild11 bild6 bild6 bild6 bild6 bild6 bild6

Kennel Agazzis
G-kullen


Nu har äntligen den efterlängtade G-kullen anlänt. De föddes 2014-06-27. Det föddes tre valpar, vilket jag tycker är himla bra. Jag parar gärna tiken som nu på hennes fjärde löp om hon är redo för att ta hand om valpar. Diamond är nu 22 månader och hur duktig mamma hon skulle bli visade sig här nu under hela våren då vi själva hämtade hem valpar som var åtta och tio veckor. Hon har betett sig som att hon är deras mamma. Hon har pysslat skött om och uppfostrat dem. Hon har hela tiden velat vara med dem. Nu blev det bara tre valpar och det blir färre valpar än om man väntar tills tiken är 2,5 år verkar det som. Jag vill att tiken ska få en lagom stor kull första gången för då går valpningen smidigt och hon har lagom mycket bestyr med dem. Tiken ska också känna sig trygg med sina valpar, eftersom jag har hela gruppen av hundar tillsammans. Varje gång en tik ska ha sin första kull har jag försökt att de ska vara ifred åtminstonde första veckan, men det är ingen som har velat det. De vill vara där jag och de andra hundarna är. Hon har ju valparna i sin låda och jag har skärmat av med galler, så att ingen av de andra hundarna kommer för nära. De valparna vi har nu som snart är fem månader Kayla, Blaze och Shoot de får vara i rummet och leka komma fram till gallret och titta. De är mycket intresserade. De tycker så mycket om Diamond och vill så gärna pussa och slicka på henne när hon väl kommer ut och kissar. De ligger även längs med gallret för att komma åt och slicka på henne. Diamond är så lugn och trygg med dem och förstår att de ser valparna, men att det är henne de vill till. För att nu gå tillbaka till när de föddes, så vilade Diamond hela dagen och jag kände på mig att hon inte ville gå på någon promenad den dagen. Det var som att hon sa till pappa Blue att nu ska du vara här med mig. Han låg i korgen med henne hela dagen och de låg och tvättade varandra och myste hela dagen. När det var läggdags så följde hon med upp till sängen och vi låg där allihopa och tittade på Tv. Första valpen föddes 40 min efter att vi gått upp och lagt oss. Allt gick så lätt och smidigt. Fram till första valpen kom hade jag varit lite orolig för hur det skulle gå, för jämfört med mina dvärgpinschrar ska staffarna ha lite svårare än mina dvärgpinschrar som har så himla enkelt. Det här gick ju precis lika lätt som för dem:

kl. 21.40 Hane, 327 gram. Han är mörkt blå med en vit springa på bröstet som ser ut som ett T.
kl. 23.00 Tik, 275 gram blå med ett vitt fyllt V på bröstet.
kl. 23.15 Tik, 253 gram mörkt blå, ser ut som en kopia av Diamond med en vit liten markering på bröstet. Bilder på teckningarna kommer när jag lyckas få bilder när de visar upp magen, eftersom man får inte hålla på och lyfta valparna för att fota dem, så det får bli senare...
Efter tredje valpen fortsatte Diamond att flämta och eftersom att jag tyckte att hon var stor och att det kunde finnas mer än tre valpar. Tidigt på morgonen åkte vi in till djursjukhuset för hon flämtade fortfarande och hade inte lagt sig på sidan och helt slappnat av med valparna och hon hade feber på 38,7. När vi kom in till veterinären röntgade vi och det fanns inga fler valpar och de tog Kalciumprover som var normala. De tyckte ändå att vi skulle sätta in kalciumdropp. När vi tillsatte kalcium och glukos steg tempen ytterligare och hon flämtade ännu värre. Veterinärerna stod som frågetecken. De tog bort droppet och tog sänka och test för röda-vita blodkroppar och då hittade de en begynnande infektion, så hon fick en mild variant av antibiotika och vi fick åka hem. Tempen var fortfarande hög hela dagen och kvällen gick den upp till 39,4. Under senare delen av natten slutade hon flämta och då hade jag väl säkert tempat henne fler än tio gånger. Skönt tänkte jag att tempen gick ner. På morgonen när jag gick upp var det ganska kyligt i rummet för fönstret hade stått på glänt. Jag tog tempen på henne som nu var på 38,3 perfekt, underbart tänkte jag och stängde fönstret för att gå och ge de andra hundarna mat och när jag kom upp till Diamond igen en halvtimme senare var det varmt i rummet och hon låg och flämtade. Ny temp och 38,9. Hon fick mat och hon har hela tiden ätit och druckit, sedan tredje valpen kom, så då var det bara att avvakta igen. Jag öppnade fönstret igen och kollade tempen lite senare och då hade den gått ner lite. Nu började det bli varmt i rummet eftersom det blev varmare ute. Tempen steg ju då såklart igen. Då kom jag på det att hon klarar inte värmen i valplådan och med filtar och alltihop som valparna behöver ha för att de ska ju ligga varmt. Jag flyttade henne dit jag var och det var svalt och jag hela tiden kan lägga filt över valparna och hon kan ha det svalt i rummet. Sedan dess har tempen varit normal förutom när vi skulle på återbesök till veterinären för att ta proverna, så var det varmt i bilen och inne hos veterinären. Diamond har sån otroligt tjock och tät päls så hon klarar inte av att ligga så varmt, men nu är problemet löst och hon och valparna mår bra. Infektionen var borta två dagar efter visade proverna hos veterinären och det var ju bra, men hon hade fortfarande hög temp av att det var varmt. Tur att jag kom på vad det var för jag flyttar henne med mig till sängen på kvällen och innan det blivit svalt i rummet, så börjar flämtandet igen. Hon och valparna mår bra och alla tre hade dag två gått upp mellan 30-40 gram och de går stadigt uppåt, så nu fungerar allt. Nedan kommer första veckans bildspel och några bilder tagna på midsommar när Diamond äter morötter och några dagar före valparna föddes.

valpar

Alla valparna är bokade till familjer som har varit här och besökt oss. För den som skulle vara intresserad av en valp runt okt-2014, så planerar vi att importera ytterligare valpar som vi ska använda i vår avel från samma linjer som vi har idag. Skulle du/ni vara intresserade av någon ur den kullen? Maila oss och kom hit och träffa våra hundar och de valpar som vi hämtade sist som också har liknande Valglo linjer.

VALPBILDER här fylls det på under veckorna:

Under första veckan:
Alla valparna mår bra och det gjorde de från första stund också. Samtliga valpar var pigga och tuttade inom tio minuter. Skönt att Diamond nu mår bra och jag vet att det är värmen från filtarna och valparna som är svår för henne. Hennes päls är ju så tjock att hon har aldrig kunnat ligga under täcket i sängen och har haft svårt för att ligga i soffan för att det blir för varmt i rummet om vi alla är där. Blue är likadan att han kan ligga hos oss en stund och sedan måste han gå ner på golvet för att svalka sig, när de gjort det kommer det upp i soffan och myser igen. Nu har vi ju ett mycket varmt TV-rum i och för sig och samma med sovrummet. Nu ligger hon svalare och har alla valparna intill sig. Hon pysslar och myser med dem, så härligt att se.
Första filmen:

Under andra veckan:
Valparna forsätter att öka i vikt. Nu är de riktigt runda. Det är det de gör hela dagarna äter och sover. Diamond är så duktig och pysslig med sina valpar. Denna veckan har det varit mycket varmare än förra veckan. Led hon förra veckan Diamond, så är det ju värre nu. Fördelen är att hon nu vågar kliva ur valplådan och lägga sig svalt mellan matningarna. Hon ligger centralt med valparna, så att både Blue, Kayla, Blaze och Shoot kan vara där. De tre sistnämnda verkar ju också tro att Diamond är deras mamma. Det är inte bara hon som tycker så mycket om dem. De ålar sig utanför gallrena till valplådan och visar upp magen med undergivenhet för att komma åt att pussa och slicka på Diamond. Först trodde hon nog att de ville titta på valparna, men sedan insåg hon att det inte var så. På morgonen den 9/7 på dag 12 hade alla valparna öppnat ögonen lite och den tiken som är tecknad som en kopia av Diamond hade öppnat båda ögonen helt. Det går så fort framåt. De kravlar också runt i lådan ganska duktigt. Nästa vecka bör de även kunna se med ögonen. Då blir det nog annat kravlande av.

Filmer andra veckan:

Diamond bäddar


Under tredje veckan:
Nu har valparna börjat höra och de har även börjat låta och göra ljudet Brrrr mot varandra som jag uppfattar som ljudet som de gör för att hitta varandra. De tycker att det är kul när man kommer till lådan och jag härmar samma läte som de gör och då kommer de och smakar på ansiktet, läppar och näsa. Tänderna börjar komma och synen börjar också bli bättre. I slutet av veckan lyfte jag ut dem för att de skulle öva lite på att gå samt att hitta varandra när de vandrar iväg. Diamond tyckte inte att de skulle vara utanför lådan utan försökte bära in dem igen. Jag har gjort likadant varje dag och hon envisas med att de ska vara i lådan. Inne i lådan knallar de runt, men ute på golvet är det halt och svårare att gå. Den här veckan har det varit riktigt varmt så de har sovit mycket. Diamond tillbringar fortfarande hela dagarna inne hos valparna, vilket gör att de äter mycket och ofta, så de är så runda, vilket också gör sitt till att det är svårt att gå. I mitten av veckan försökte jag även ge dem smakportion av uppblött valpfoder. De smakade lite, men mest för att nosen hamnade i matskålen så de slickade de sig om munnen. Blue får vara inne hos dem och han tycker de är roliga att titta på. Eftersom de inte var så intresserade av mat väntade jag två dagar till och gav dem färskfoder och då var de redo att smaka mat. Att så mycket kan hända bara på två dagar. Sista dagen på vecka 3 började de gå riktigt bra och traskade runt i hela köket sedan la de sig ner trötta, men lyckliga och somnade och jag la tillbaka dem i lådan igen. Nu piper de i lådan och ser en när man står någon meter ifrån lådan. De sitter upp och tittar på en. Tändarna är riktigt vassa nu. I slutet av veckan har även Diamond lämnat dem längre stunder själva för att tillbringa tiden med oss. Nu accepterar hon även att de kan få gå omkring utanför lådan. Den här veckan skickade jag även in namnregistreringarna och valparna ska heta.
Hanen-Agazzis Gretzky
Tiken med vita tassar-Agazzis Gizzi
Tiken som är en kopia av Diamond i teckningen-Agazzis Gucci
Himla bra namn tycker jag att valpköparna har valt.

Filmer tredje veckan:

I mitten av veckansoverDiamond tillbaka ute och busar med Blue

Under fjärde veckan:
De går mycket bättre nu och blir himla glada när man lyfter ut dem ur lådan så de får traska runt på golvet utanför. Synen är ännu bättre nu. De ser en när man står utanför hela valphagen och börjar nu bli missnöjda över att vara i lådan. Vi lyfter ut dem så de får traska omkring och både mamma och pappa Blue är med dem när de traskar omkring i köket. Blue tycker de små är mycket intressanta och försöker leka med dem försiktigt. De leker även med varandra och låter, morrar lite och piper när de är i lådan. 2014-07-26 springer de och hoppar även lite framåt också. När de kommer ut på golvet springer de alla åt olika håll för att utforska. 2014-07-28 nu är missnöjet stort över att vara i lådan och hanen "Agazzis Gretzky" tog sig ut själv ur lådan för första gången och en timme senare tog sig tiken med vita tassar "Agazzis Gizzi" ut också. "Agazzis Gucci" lyfte jag ut så hon skulle slippa sitta kvar själv och vara missnöjd. Nu sitter de vid gallret och är missnöjda där istället när jag inte kan ha full uppsikt på dem och släppa de lösa i hela köket. Ska bli så spännande att se vad som händer de närmaste dagarna. De sista dagarna på veckan hände det mycket efter det att de tar sig ut ur lådan själv. Blue tycker valparna är intressanta och han luktar på dem försiktigt och hoppar till när de sätter tänderna i honom. De vill ju provsmaka allt. Tänderna är himla vassa och klorna har jag glömt att skriva om...De växer som ogräs. Jag får klippa två gånger i veckan. Jag har haft dp kullar som jag fått klippa en gång i veckan, men två! Filmer kommer snart. Valparna är nu registrerade i SKK och stamtavlorna har kommit.

Filmer fjärde veckan:

Första måltidenPiper liteUtanför lådanDiamond tillbaka ute och busar med Blue

Under femte veckan:
Det händer så mycket hela tiden. Valparna busar och leker och sover fortfarande mycket. Äter bra gör de också och för varje vecka ökar jag på med ett mål mat om dagen. De är såå himla roliga och de har introducerats för nya grejer hela tiden. Nu var det dags för första badet. Jenny badade och vi hade lite schampo på dem. De var inte överförjusta första gången i badningen, men det blir bättre för varje gång. Vi övar varannan dag i badkaret, men vi har bara använt schampoo första gången än sålänge. Boll leker de också mycket med och de älskar att vara i hela köket och busa och undersöka allt som finns där. Jag hoppas på att snart hinna lägga upp alla filmer, men vi har passat på att njuta av den underbara sommarvärmen för den kanske inte stannar så länge till. Diamond är fortfarande mycket med valparna och de andra Kayla, Shoot och Blaze får tråna på utsidan av valphagen.

Filmer femte veckan:

Nu äter de maten bättreNu har de blivit tuffareGretzky och tofflanGretzky, Kayla och Blaze

Under sjätte veckan:
Nu är det verkligen full fart på dem inne i valphagen och utanför. De har varit lite varje dag ute på altanen, men nu springer de och hoppar så fort att jag vågar knappt ha dem själv och passa dem ute i närheten av poolen. Diamond har varit så duktig att pyssla om dem och hålla dem rena fram till den här veckan. De är helt underbara att se på när de leker, sover och allt annat bus de har för sig. Nu äter de fyra mål om dagen med valpfoder och nästa vecka ökar vi upp med fem mål om dagen. Nu börjar det gå fort när de ska äta. De reagerar nu även på att efter att man låtit i foderlådan vet de att snart vankas det mat och de sitter som små ljus och väntar innanför gallret. Den här veckan tog jag fram agility tunneln, men de var mest intresserade av att bita på den och dra runt den. De sprang ju igenom, men det var inte det som de tyckte var roligast.Ljudligare har de också blivit. De kan skälla till när de leker och pipa då och då. De har vant sig bra vid alla köksljuden, med slammer när man lagar mat. De hoppas innerligt på att få komma upp i famnen varje gång någon går förbi. Än är de inte så mycket för att mysa. De vill helst bara ut ur valphagen och vara i resten av köket. Nu är det verkligen full rulle på dem. Den här veckan blev det många fina bilder på Gucci. De andra var omöjliga att få några bilder på för de hoppar och springer hela tiden. Det gör Gucci med, men hon var som tur var en snäll fotomodell just då. Tyvärr så har inte filmerna kommit in heller, men nu har ju det dåliga vädret kommit, så nu måste jag lämna valparna snart och sätta mig framför datorn och lägga in dem. Nu är de här!

Filmer sjätte veckan:

Full fartEfter busTuttar forfarande


Under sjunde veckan:
Nu är det full fart på valparna. De busar och leker i sin hage, i köket och jag har även gjort en utegård bredvid de vuxnas gård. De har varit ute korta stunder eftersom det har regnat mycket, så det har varit att passa på när det varit fint ute. Vilken ljudnivå det kan bli på dem när de busar och nu har de även börjat sammankoppla att maten kommer en stund efter att jag skramlat i köket lite och lagt upp valpmaten i metallskålen låter det ju lite när pyllorna kommer i botten. Då sitter de vid gallret och piper. Det går fort för dem nu att tömma matskålen. Nu äter de fyra mål mat om dagen, men det är fortfarande mysigast att få tutta lite på mamma. Allra roligast är det att busa i köket. Vilken fart de får upp. Det är så svårt att fota dem och få till några bra bilder. Om de var still någon gång utan att de sov hade jag varit glad.

Filmer sjunde veckan:

Hopp i och urValpgården uteMaten tar slut fortTuggar ben

Under åttonde veckan:
Veckorna går fort alldeles för fort. Den här veckan börjar öronen ställa sig upp rätt. Gizzis sitter precis som de ska nu och de andras öron är också på väg att sätta sig rätt. Det är hur svårt som helst att fota dem. Enda gångerna som jag lyckas få till bilder när de tittar på mig allihop är nästan om jag står utanför gallret med matskålen i handen. De är helt underbara och de blir såå lyckliga när man lyfter upp dem och myser med dem. Veterinärbesiktning gjordes 2014-08-23 och alla tre blev utan anmärkningar. De vaccinerades även då, så nu är de redo för att flytta. Åkt bil har de också gjort och det gick bra.

 

 

Filmer åttonde veckan är på ingående.


Jag ger dig och din valp en god start och jag finns alltid
till hands för mina Valpköpare!

Allt detta följer med när du köper valp:

Hinken mapp Stamtavla Veterinärintyg Besikningsblankettkopeavtal jord CD kompendium Checklista Fleece koppelGodis

VALPBOX
Med mat & godis:
Valparna har ätit Magnussons Meat n'biscuit junior här som bas. De har även ätit Nordics färskfoder och provat på alla möjliga sorters proteinkällor.
VALPMAPP
För alla valpens papper.
STAMTAVLA
SKK:s registreringsbevis
VETERINÄRINTYG
Vaccinationer
BESIKTNINGSBLANKETT
Från veterinärbesiktningen.
VÄLKOMMEN VALP
SKK:S Informationshäfte och DVD:n har tyvärr utgått och följer inte längre med.

KÖPEAVTAL
Jag följer SKK:s grundregler och i och med att alla valpar registreras används SKK:s köpevatal.

JORDBRUKSVERKET
VI fyller i jordbruksverkets registrering av hund.

CD-SKIVA
Med alla bilder från valptiden. Mycket fler bilder än de som hamnar på kullens sida.
KOMPENDIUMDet får du när du bokat valp. Än sålänge har jag inget eget kompendium för Staffen. Det är under konstruktion, men jag jobbar på det. Mitt egna kompendium som är färdig är fullmatat med information och
erfarenheter med just dvärgpinschern. Fram tills det nya kompendiumet är färdigt finns jag ju ändå här att ringa.

KENNELSIDAN och FACEBOOKGRUPPEN
När du bokat valp får du inloggningsuppgifter till Kennel Agazzis sida som är till för alla mina valpköpare. Där står allt om våra kennelträffar och vilka träningsmoment vi gjort, träningstips, samt att de själva kan maila mig innehåll som de vill dela med sig som till alla andra valpköpare. Kennel Agazzis facebookgrupp är en sluten grupp. Ingen kan ansluta sig till den utan att jag lägger in personen där. Det är bara valpköpare och min familj och mina hjälpredor där. Där delas dagliga funderingar och aktiviteter som gjorts med alla underbara hundar. Vi ställer frågor till varandra m.m.
CHECKLISTA
Med goda råd för den första tiden! En kort lista med sammanställningar av valpens mat, tider som den haft här, vaccinationer, att tänka på den närmaste tiden.
VALPFILT
En filt från valplådan som luktar mamma och kullsyskon. Även en tygbit som luktar mig och alla andra i flocken.
VALPKOPPEL
Ett mjukt ställbart halsband med tillhörande koppel som passar att använda den första tiden.

När du hämtar VALPEN är den:

Minst 8 veckor
Registrerad i Svenska Kennelklubben (SKK)
ID märkt med chip.
Veterinärbesiktigad.
Kopia på föräldrarnas gen cleared test för L2HGA och HC, HSF4
Vaccinerad mot valpsjuka, HCC, Parvovirus och Paravirus.
Dolda felförsäkrad i Agria.
Vi går noggrannt igenom alla papper. Jag berättar hur du enkelt sköter om valpen.
Jag lämnar inga garantier. Det kan man aldrig göra på en liten valp. Jag kräver inte av Er att ni ska ställa ut eller tävla med hunden eller att den ska HD/AD röntgas. Vill Ni ställa ut hunden på utställning eller aktivera den med lydnad, agility eller något annat, så skulle jag bli mycket glad. Hunden kommer bli ännu lyckligare! Jag kommer alltid finnas till hands för dig som köpt hund av mig för rådfrågning. Har Ni möjlighet att komma till mig är ni alltid välkomna hit för handledning i utställningsträning.

Välkommen att maila mig!

Erbjudande just nu
Klicka på kartan, för att "Hitta", var Anneberg ligger!

Mina Länkar:

Svenska Kennelklubben www.SKK.se

Svenska Staffordshire Bulltrrier Klubben www.SSBTK.se