E-Kullen

bild1 bild2 bild3 bild4 bild5 bild5 bild10 bild11 bild6 bild6 bild6 bild6 bild6

Föddes 2013-03-29. På självaste Långfredagen och början på påskafton ville de ut. Vilket kanske var skönt för Queen som såg ut som hon hade svalt en rugbyboll som landat på tvären i magen. Åtta underbara valpar. Fyra hanar och Fyra tikar. Det är inte vanligt med så stora kullar på en dvärgpinscher snittet ligger mellan 3,5-4 nästan varje år. Sju är inte ovanligt, men jag har inte hört talas om någon annan uppfödare som fått åtta valpar. Här på E-Kullens egna sida kommer du kunna följa hela valptiden.

Nu har alla valpar ur E-kullen funnit underbara hem.
Innebär ännu fler trevliga vänner till min skara av valpköpare i vår slutna facebookgrupp och vad roligt vi ska få på våra kennelträffar. Jag är såå lycklig!

agazzi


I Valplådan formar tiken och
den mänskliga kontakten valpen.
En trygg, varm, avskild plats, men
som ändå är centralt placerad i vårt hem.
Där valparna sakta kan vänjas vid ljud och intryck.

E-kullen
Våra familjehundar får en bra välbalanserad kost. De har borstade tänder och skötta klor. Våra hundar badas och duschas regelbundet för att vara fräscha och lukta gott, men det menar jag inte parfym. De äter 2-3 ggr/dag och motioneras 1 gång per dag och ytterligare korta promenader. De har fri tillgång till att vara ute eller inne som de själva vill. Våra barn sover i egna sängar och det gör våra hundar också! De har en egen sovplats som de dagtid kan gå till om de vill vara ifred och nattetid sover de där. Åker de bil eller tåg så har de bur. När vi åker kortare bussresor så sitter de med oss i knät eller på golvet. Jag försöker att alltid ha dem med mig. I och med det så är de vana vid mycket människor och hundar och katter. Vi hälsar dock inte på andra hundar som vi inte träffar regelbundet och som vi inte är kompisar med. Valparna hos oss bor med mamma i valprummet centralt i vårt hem. Valparna kommer även att få möjlighet att vara ute på gräsmattan (Vistelse där vid goda väderförhållanden). De kommer att vara vana vid ljud såsom dammsugare, elvisp, ljud från gräsklipparen, smälla ballonger och allt möjligt som hinner ske normalt i vårt hem under valptiden. Ingen av mina hundar är rädda för nyårsraketer eller reagerar på ballonger t.e.x trots att jag gör det själv. Jag har lagt upp ett eget socialiseringsprogram för att se till att vänja valparna vid de som de är mogna för vid en viss ålder. Ur de tidigare valpkullarna har utvecklingen under valptiden gått himla bra. Valparna blir färdiga att hämtas när de är 8 veckor. Mycket saker hinner hända hos oss på 8 veckor. Inte på någon annan Kennel kommer ni finna dess motstycke. Ni måste besöka oss för att uppleva detta.

Nedanför kan du läsa och se bilder från valptiden.

De efterlängtade valparna är nu födda...
Valpningen gick så smidigt. Hon är så duktig Queen och hann ta hand om alla valparna när de kom. Alla valparna var pigga och började kravla runt och leta tutte. Samtliga hade lyckats dia omkring tio minuter efter de hade fötts. I den här ordningen föddes valparna:
kl.19.35 Hane, 177 gram fich blått band
kl. 20.09 Tik, 145 gram fick rosa band
kl. 21.25 Tik, 177 gram fick rött band
kl. 21.42 Hane, 161 gram fick grönt band
kl. 22.13 Hane, 169 gram fick brunt band
kl. 22.31 Tik, 194 gram fick orange band
kl. 23.00 Hane, 185 gram fick vitt band
kl. 23.40 Tik, 196 gram fick lila band
Jag slocknade på madrassen bredvid valplådan vid 01.30. När jag vaknade mår fortfarande alla valparna bra. Jag har inte tagit några bilder än för jag har precis vaknat, men det kommer under dagen. Nu är det mycket viktigt för mig att hålla koll på att alla hittar en tutte och äter och ligger varmt och gott!

Om mamma och pappa till valparna:

Geordani's Agazzi och Queen Cindrella Bibbi:s inavelsgrad 0,4%.
Mor och far till valparna är friska mycket trevliga, pålitliga, lyhörda, exteriört vackra med rastypiskt utseende som erhållit fina omdömen och bra placeringar på utställningar. Båda är vaccinerade enligt schema.

Mor: Queen Cindrella  Bibbi: Internationella Utställnings Meriter:
R-C.A.C.I.B+CK+R-CK. Ögonlyst och patellaundersökt Utan anmärkning. Mankhöjd 29 cm. Hon har fått en tidigare kull med 4 friska, fina valpar. De är inte födda här hos mig, för att jag köpte henne från den tidigare ägaren 2011-04-01. Hon behövde omplaceras och jag är så glad att jag fann henne.
Far: Geordani’s Agazzi. Internationella Utställnings Meriter: C.A.C.I.B+ R-C.A.C.I.B + CK+CK. Ögonlyst och patellaundersökt Utan anmärkning. Mankhöjd 30 cm.

AgazziQueen

 

Inte på någon annan Kennel kommer ni finna dess motstycke. Ni måste besöka oss för att uppleva detta.

VALPBILDER här fylls det på när valparna blivit en vecka:

Under första veckan:
Alla valparna mår bra och det gjorde de från första stund också. Samtliga valpar var pigga och tuttade inom tio minuter. Veckan har förflutit på bra. Jag trodde att när det nu blev så många valpar skulle det ta några dagar innan de gick upp i vikt, men alla hade gått upp i vikt ordentligt i vikt redan dag tre. Bra mjölk hon har mamma Queen. Hon är så duktig. Hon pysslar och ligger med dem hela tiden. Jag får lyfta ut henne för att hon ska göra sina behov. Nästa vecka är det dags för henne att komma ut på lite kortare promenader. Än går det inte hon vill inte lämna dem. Det nästan märktes i början att hon själv tyckte att de var många valpar. Hon satt upp och tittade på dem och var tuvungen att vrida på huvudet för att se alla. Det tyckte jag såg kul ut. Allt har flutit på så himla bra och mamma Queen gör ju allt jobbet några veckor till.
Färg födelsev. vikt i gram 6/4. ökning
Blå Hane, 177 Nu 338= 161
Rosa Tik, 145 nu 253=108
Röd Tik, 177 nu 302=125
Grön Hane, 161 nu 325=164
Brun Hane, 169 nu 339=170
Orange Tik, 194 nu 373=179
Vit Hane, 185 nu 345=160
Lila Tik, 196 nu 409=213


Jag är himla nöjd med att viktuppgången på alla valparna i och med att det ligger mellan
71%-108%. Alla valparna mår bra och växer. Om jag nu räknat rätt:):):)

Under andra veckan:
Valparna forsätter att öka i vikt. Nu är de riktigt runda. Det är det de gör hela veckan äter och sover. När jag vaknade idag hade en del av dem öppnat ena ögat helt eller lite på båda, så nu kommer det nog gå fort för resten.
Den blå hade nästan öppnat båda.
Den lila lite på ena ögat.
Den gröna hade ena ögat helt öppnat.
Den bruna hade också ena ögatöppet.
Den röda ett helt öppet.
Den rosa hade båda lite öppna.
Det tar nog hela veckan innan de börjar kunna se med ögonen och nästa helg kanske de börjar höra också. Då kommer de gå runt i valplådan och sedan börja ta sig ut i rummet. Det ska bli så spännande att se vad det är för små personligheter i dem.
Färg vikt 6/4 Nu 13/4= ökning
Blå Hane, 338 Nu 492= 154 gram
Rosa Tik, 253 Nu 356= 103
Röd Tik, 302 Nu 443=141
Grön Hane, 325 Nu 465=140
Brun Hane, 339 Nu 500=161
Orange Tik, 373 Nu 534=161
Vit Hane, 345 Nu 496=151
Lila Tik, 409 Nu 609=200
Viktuppgången är ganska jämn för dem allihop. Det känns ju bra att alla får lika mycket.

Fram till tredje veckan:
Den här veckan har det hänt så mycket roligt. På måndagen hade alla valparna öppnat ögonen och i mitten av veckan började de höra. I slutet av veckan spelade Jenny musik för dem och det verkade de tycka om. Nu har de börjat gå omkring i valplådan, men de sover mestadels fortfarande. I slutet av veckan har de gjort små skall ifrån sig, annars är det ju mest lokaliseringsrop fortfarande.
Besök skall vi få imorgon när valparna blir tre veckor av Stefan som bokat en hane ur E-kullen för länge sedan. Jag har planerat att de ska få sin första smakmåltid då samt att Stefan får vara med och väga.

Färg vikt 13/4 Nu 20/4= ökning
Blå Hane, 492 Nu 615= 123 gram
Rosa Tik, 356 Nu 495= 139
Röd Tik, 443 Nu 570=127
Grön Hane, 465 Nu 630=165
Brun Hane, 500 Nu 688=188
Orange Tik, 534 Nu 686=152
Vit Hane, 496 Nu 640=144
Lila Tik, 609 Nu 763=154
Viktuppgången den här veckan är fantastisk för att vara 8 valpar. Mamma Queens mjölk skulle säkert räcka till ännu fler valpar.
Resten forsätter under nästa vecka.

Fram till fjärde veckan:
Det var himla roligt att ha Stefan här på besök- Jag sa ju till honom att de inte var så roliga än. Nu kommer han få veta att det tog ju inte många dagar efter lördagen innan de hände grejer. Först måste jag återgå till när Stefan var här. Jag skulle ju ge första måltiden då och berättade för Stefan att det brukar vara så kul. Det var ju inte så kul för de verkade vara såå mätta och ointresserade av maten. Två åt lite. De andra smakade från fingret. Det är nog Queens fantastiska mjölk!
På tisdagsmorgenen vaknade jag av ett pipande. Då hade första valpen tagit sig ur lådan själv och han har förgen Grön. I mitten av veckan började de gå mycket bättre. När Stefan var här körde de på mest baklänges. Nu i slutet av veckan går de på riktigt bra. På fredagen möblerade jag om och gjorde lite förändringar. Dammsugaren var de inte så förtjuta i, men de vänjer sig. I alla fall så tog jag fram det lilla katthuset och när de hittade det var lyckan gjord. Det är ju inte stort, men nu är det ju nästan det. Vänjer de sig att sova därinne kommer de få problem om några veckor. Idag på fredagen när jag gjorde om hände det massor. Nu tar de sig ut ur lådan ganska bra. De vaknar, tar sig ut och kissar utanför. Glädjande att de börjar vilja gå ifrån sovplatsen. De har fått smakmåltider hela veckan och nu äter alla! Vilken lycka...

Jag har gjort såna stora stilmallsförändringar på sidan att vecka 2:s bildspel inte visades och vecka 3 fanns inte. Nu får jag skärpa till mig. Kontrollera mig själv ordentligt. Om du som läser hittar fel, så blir jag bara överlycklig av att få veta. Jag är perfektionist!
Mera...
I slutet av nästa vecka skickar jag in om namn i stamtavlorna, så har man inte bokat valp före det, bestämmer jag namn:):)
En av de bokade hanarna ska heta Elliot
En annan av hanarna lutar det åt Ezio= som betyder vän
Återkommer vidare om resten av valparna som är bokade

Mina namnförslag (Italienska), absolut inget mina valpköpare behöver välja! på bokstaven E:
Alla valparna kommer heta i stamtavlan Agazzis………….
Emporia-Härskare
Eleganza-Elegant
Energia-kraft, styrka
Enigma-gåta, gåtfullhet
Espresso- Kaffesort
Eternita-Evighet, odödlighet
Eterno-Evig
Nya Filmer finns klicka nedan!!!

Fram till femte veckan:
Vilken fart det börjar bli på dem. Vakna lite mer också. De sover himla fint på nätterna. Allt bara rullar på. Nästa vecka börjar allt bus och liv. De äter så bra nu. Tömmer hela valpmatskålen snabbt och alla är lika intresserade av maten. I början av veckan ropade jag som jag alltid gör när det är matdags.
-Kom då, alla bebisarna med ljus röst. Det var så roligt ut ur det lilla huset flyger den lila valpen ut, springer fram och landar på alla fyra mitt i maten. Hon blev mycket förvånad över att landa i det kladdiga. Hon tittar upp på mig som...
-Det här var inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Jag ropar sådär på valparna för det går ju inte när de är flera att ropa på dem en och en. Jag vill inte använda något kommando som nån kan tänkas vilja använda sedan. När valparna är sju veckor kan jag lyckas med att kalla på alla valparna från ett annat rum och de hittar fram till mig. En bra inlärning är ju att få dem att förstå att när man ropar så lönar det sig att komma. Då vankas det något gott. På torsdagen avmaskade vi alla valparna, men alla är perfekta i magarna. Vikterna låg på 1070 på den största till den minsta som vägde 780 gram. Riktigt förvånad är jag över hur bra konstistensen är på det som kommer ut. Mycket bättre än på det tidigare fodret. Första maj hade vi valpköpare på besök. Jennie hennes mamma och en kompis. Valparna tyckte att det var så roligt. Ja, det tyckte ju min Jenny och jag också förstås. Det är alltid trevligt med valpbesökare. De behöver känna olika lukter tidigt tycker jag för att förstå att det går lika bra med alla människor. Den dagen lärde sig den blå att klättra upp i mitt knä. Antingen sover valparna i den blåa korgen eller i huset. Mestadels sover de i huset. I slutet av veckan hände det att de hade olika grupperingar och sov några stycken ihop på olika ställen. Nu är det såå roligt varje gång man kommer in till dem och de är vakna för det är ofta de bara sätter sig ner och tittar på mig. Mot slutet av veckan hade de verkligen förstått det där med att det är jag som kommer med maten att de direkt vaknade, gick upp och ställde sig på golvet och väntade på att jag skulle säga något magiskt. Då fick de leka lite för att effekten skall fungera av inkallningen.
Namnen på valparna i stamtavlorna blir:
Blå-Easton
Rosa Tik-Evviva betyder "Hurra"!
Röd Tik -Equinox= i astronomin är det händelsen när solen kan ses direkt ovanför ekvatorn runt 20/3
Grön Hane- Elliot
Brun Hane- Espresso är en kaffesort
Orange Tik-Eleganza betyder "elegant"
Vit Hane- Ezio betyder "vän" är israeliskt ord.
Lila Tik-Enigma betyder "gåta, gåtfullhet"

Fram till sjätte veckan:
Veckan började med valpbesök på lördagen. De tycker att det är så roligt. Den röda tiken är nu också tingad. Valparna leker och leker. Jag tyckte valpdelen var liten i rummet, så jag förstorade den. Det blev mycket bättre. Bänken blev en långbänk istället. Den här veckan har vi hunnit med mycket. De har ätit tre gånger om dagen varje dag och de är helt överförtjusta i den. Varenda måltid är det minst en valp som står i matskålen och äter. Klippa klor har jag gjort nu fem gånger, så det är ett bra tecken. Växer naglarna bra, äter man bra. Mitt i veckan när det blev så varmt och skönt väder, så bar jag ut dem. Jag tog en stor transportbur satte in alla i den. Nu väger de över kilot, så det var inte lätt. Jag glömde att ta med mig kameran ut, så det blev bara filmer. Alla filmerna är upplagda. Den minsta lilla rosa "Evviva" var den modigaste, Hade det inte varit för henne hade de fortfarande suttit i buren. När de väl kom ut blev det mycket bättre. Den vita "Ezio" var först med att skälla tre skall på raken. I slutet av veckan var det flera som gav ifrån sig ett skall varje gång jag kom in i rummet. Vi har haft mycket valpbesökare i slutet av veckan, så de har haft så roligt. Alla fick bli pysslade med. På fredagen tog vi första ordentliga badet med allihopa. De började badet precis som första utevistelsen med att tutta på mamma. Det var samma sak där inga bilder bara film. Den gången hade jag åtminstone med mig kameran in i badrummet!Stamtavlorna borde komma till nästa vecka.

Fram till sjunde veckan:
Helt underbar gäng det är alla åtta. Den här veckan har bara sprungit iväg. Den är så aktiva nu och sedan sover de allihop igen. Skönt att de gör allt samtidigt och att ingen valp busar med sina kompisar när de sover, Nu fullkomligen kastar de sig över maten när jag kommer med den. De får mat överallt, står i den är det alltid någon om gör, se veckans film. Minst 1 gång om dagen blir det till att tvätta tassarna på dem. Det går åt lite tid bara att tvätta och torka alla. Kloklippning är det dags för igen på alla, sjätte gången blir det nu, så maten är bra. Den här veckan har alla visat sig att vara lika framåt som Evviva var förra veckan. Nu vill de bita, slicka och smaka på en. Sätter man sig ner hos dem i valphagen blir man fullkomligen överfallen. Samtliga ska fortfarande sova i det lilla huset, men nu får de inte plats allihop, så två brukar få sova utanför. Det finns ju två till sovplatser, men de vill oftast ligga i huset allihop, så därför brukar de som inte får plats sova utanför.

 Fram till åttonde veckan:
Det har varit mycket att styra och greja med den här veckan. Vi hade valpbesök under helgen och två valpar till som blev bokade. Kvar är nu Ezio, Enigma och Eleganza. En av dem har jag letat efter fodervärd åt. Jag har inte riktigt bestämt mig för vilken än. De är ju lika fina båda två. Mest olik Ballerina verkar Enigma vara, så antagligen blir det hon som kommer hamna hos fodervärden som jag faktiskt tror att jag har hittat också. Ballerina är jättefin, men det vore roligt att spara en som inte liknar henne fastän de kommer från samma linjer. Den här sista veckan har det varit full fart i valprummet. De äter så roligt nu. När jag ställer ner valpskålen på golvet rör de sig runt i en ring alla åt samma håll för att liksom äta sig framåt. Det som känns skönt med att de flyttar är att det är som ett krig runt maten. De får ju varken för mycket eller för lite, men det vore skönt att se dem få äta i lugn och ro. Sedan kom dagen då de fyllde åtta veckor. Mycket bestyr bad, åka till veterinären för besiktning och sedan skulle några av valparna åka samma dag. Jag använde två transåprtburar för bilfärden till veterinären, även om alla åtta hade fått plats i samma tänkte jag att i c-kullen där de var sju var det ett himla sjå att få in alla i buren. Väl inne i bilen somnade de direkt. inte ett pip på hela bilfärden. Det brukar vara ett himla pipande. Jag kan bara komma på en anledning att transportburen var ju lite som katthuset som de älskade att sova i. Allt gick bra hos veterinären, vaccinationer och alla blev besiktigade Utan anmärkning. Bilfärden hem gick lika smidigt som på vägen dit. De sov lugnt hela resan. Sedan kom de nya ägarna till Evviva. Vi hade himla trevligt. På lördagen var det dags för Espresso och Easton att åka. Himla trevligt det också. Känns lite tomt nu när nästan hälften har åkt. Jag har en hel vecka på mig innan minst två till åker. Några nya filmer finns det också!

Efter åttonde veckan och bilder som mina valpköpare vidarebefodrar till mig från E-kullen:
Vi får se hur många bilder det blir här, numera hamnar alla bilder på valparnas framsteg i vår slutna facebookgrupp, så vi får se hur många det blir.
Här kommer du till Youtube där du kan se alla valpkullars filmer.

videoklipp

Om du är intresserad av att köpa en valp av mig ring eller maila mig berätta om:
*Dig själv eller familj
*Hur du/ni bor
*Vad Du/Ni arbetar med och hur länge om dagarna
*Varför du vill skaffa hund, dina förväntningar, vad du önskar m.m
*Ju mer du kan berätta om hur det är tänkt att en av mina underbara valpar kommer få det hos dig/Er desto gladare blir jag!


Välkommen att maila mig!

kontakt 

Klicka på kartan, för att "Hitta", var Anneberg ligger!

Alla mina hundar äter mat från Nordic färskfoder och Magnussons Petfood


www.hundmat.com

Alla mina hundar är försäkrade i Agria

Agria

Mina Valpar och kennlar med uppfödning inom Svenska kennelklubbens ramar och med Valpar som är registrerade finns på:

kopa hund

Mina Länkar:

Svenska Kennelklubben www.SKK.se

Svenska Schnauzer och Pinscherklubben www.SSPK.se

Dvärgpinscherklubben www.Dpklubben.se

www.olivers-petfood.se