D-Kullen

bild1 bild1 bild2 bild3 bild4 bild5 bild10 bild6

Här är D-Kullens egna sida. Här kan du läsa och se bildspel från valptiden.

 

 

 

 

Om mamma och pappa till D-kullen:

Geordani's Agazzi och Marnors Goodluck-Charm.

Mor och far till valparna är friska mycket trevliga, pålitliga, lyhörda, exteriört vackra med rastypiskt utseende som erhållit fina omdömen och bra placeringar på utställningar.
Mor:
Marnors Goodluck-Charm
Hon flyttade in hos oss i februari 2012, då jag köpte henne från den tidigare ägaren som inte kunde ha henne kvar. Hon är utställd nationellt i Lidköping 2012-05-05. Eftersom det var hennes första utställning, blev prestationen inte den bästa. Domaren bedömde att med mer träning skulle det gå mycket bättre. Hon fick 2:a plac i unghundsklass. Jag har ögonlyst och patellaundersökt henne och det blev utan anmärkning. Hon är en lugn, mycket kelig och go tik.

Far: Geordani’s Agazzi. Internationella Utställnings Meriter: C.A.C.I.B+ R-C.A.C.I.B + CK+CK+CK+CK. Ögonlyst och patellaundersökt Utan anmärkning. Han är också vänligheten själv, han ser om alla sina tikar. Pysslar om dem och är mycket vänlig och lekfull med valpar. Han är kelgo och lägger sig gärna i knät på de som kommer på besök.

AgazziQueen

 

I valplådan formar tiken och den mänskliga kontakten valpen. En trygg, varm avskild plats, men som ändå är centralt placerad i vårt hem. Där valparna sakta kan vänjas
vid ljud och intryck.

Våra familjehundar får en bra välbalanserad kost och även olika tillskott för att ha den otroligt glansiga och fina pälsen som de har. De har borstade tänder och skötta klor. Trampdynorna är mjuka som på valpar. Våra hundar badas och duschas regelbundet för att vara fräscha och lukta gott. De äter 2-3 ggr/dag och motioneras 1 gång per dag och ytterligare korta promenader. De har fri tillgång till att vara ute eller inne som de själva vill. Våra barn sover i egna sängar och det gör våra hundar också! De har en egen sovplats som de dagtid kan gå till om de vill vara ifred och nattetid sover de där. Åker de bil eller tåg så har de bur. När vi åker kortare bussresor så sitter de med oss i knät eller på golvet. Jag försöker att alltid ha dem med mig. I och med det så är de vana vid mycket människor och hundar och katter. Vi hälsar dock inte på andra hundar som vi inte träffar regelbundet och som vi inte är kompisar med. Valparna hos oss bor med mamma i valphagen centralt i vårt hem. Valphage kommer även att finnas ute på gräsmattan (Vistelse där vid goda väderförhållanden). Valparna kommer att vara vana vid ljud såsom dammsugare, elvisp, ljud från gräsklipparen, smälla ballonger och allt möjligt som hinner ske normalt i vårt hem under valptiden. Ingen av mina hundar är rädda för nyårsraketer eller reagerar på ballonger t.e.x trots att jag gör det själv. Mycket saker hinner hända hos oss på 8 veckor.

Inte på någon annan Kennel kommer ni finna dess motstycke. Ni måste besöka oss för att uppleva detta.

D-kullen föddes 2012-08-25

Agazzi är pappa och Charm var mamma till D-kullen! Charm avled plötsligt efter valpningen. Chocken har varit stor och mycket ledsna har vi varit och är fortfarande, men som ett mirakel mitt upp i alltihop efter att ha flaskmatat upptäckte jag att Queen var skendräktig. Queen och Charm löpte samtidigt, men Queen parades inte. Queen tog till sig valparna som om det varit hennes egna och det går helt fantastiskt bra. Det har tagit mig en vecka att kunna glädjas åt valparna efter det som hänt, orolig har jag också varit för att Queen inte skulle få tillräckligt med mjölk. Nu känns det som att det kommer bli så bra!
2012-10-20 är D-kullens valpar 8 veckor och redo för nya hem.


Nedanför kan du läsa och se bilder från valptiden!

VALPBILDER här fylls det på vartefter:

Under första veckan Queen är så duktig och pysslig med valparna. Hon har varit orolig för att vi ska ta valparna ifrån henne och lagt tassarna över dem när man suttit bredvid valplådan. Hon kanske vet att de inte är hennes. Hon lämnade inte valparna på ett och ett halvt dygn. Därefter fick jag bära henne ut för att göra sina behov. Hon rusade in igen till valparna. På tisdagen fick hon början till mjölkstockning i de två bakersta tuttarna. Jag matade nämligen på henne ordentligt för att mjölken skulle rinna till och det blev så med besked! Queen har vi masserat flera gånger om dagen och nu fungerar det perfekt och mjölkstockningen gav med sig. Valparna var hungriga och pigga när de föddes och har gått upp i vikt.
Här är födelseordningen på valparna och vikter.
Tid Färg Kön F.Vikt
18.35 Blå hane 213 g
19.35 Lila tik 189 g
21.20 Röd tik 171 g
23.11 Brun H 199g


Under andra veckan Valparna äter och sover hela tiden i början av veckan. De är så nöjda och växer bra. Den blå valpen var först med att öppna ena ögat på tionde dagen efter den hade den röda öppnat lite på båda ögonen och den bruna hade öppnat ena ögat. Dagen efter det hade alla tre öppnat ögonen. Sist var den lila att öppna båda ögonen dagen efter det.

Färg Vikt 25/8 Vikt 6/9=ökning
Blå 213g NU 547g=334g
Lila 189 g NU 470=281 g
Röd tik 171 g NU 464 g=293 g
Brun 199g NU 516g=317g

I slutet nu av vecka två börjar de även titta upp och röra sig omkring i valplådan. Första dagarna är ögonen alldeles simmiga, men idag verkar de kunna se mig när de tittar upp ur lådan. När förra kullen föddes började jag göra iordning valprummet med att lägga in en ny matta på golvet. Nu har jag gjort om lite till. Det känns ju lite som en slags väntan på att de ska börja gå omkring och man får lära känna valparna, så det är bäst att hålla sig lite sysselsatt. Hitta namnförslag på bokstaven D tyckte jag var svårt, men här kommer några.
Mina namnförslag (Italienska), absolut inget Ni behöver välja! på bokstaven D:
Alla valparna kommer heta i stamtavlan Agazzis………….
Daccapo-En gång till
Danza-Dansa
Davanti-Framför
Dea-Gudinna
Decatleta-Tiokampare
Deciso-Bestämd,beslutad
Decoro-anständighet, värdighet
Delegato-bemyndigad, auktoriserad
Delicatezza-Finhet, försiktighet, takt,artighet
Delicato-fin,raffinerad, försiktig
Delizia-njutning,fröjd,glädje
Destino-öde,lott,mål
Detonare-detonera, explodera
Devoto-hängiven-tillgivenhet
Diamante-Diamant
Diana-Morgonstjärna
Dianto-Nejlika
Didentro-Inre
Diletto- nöje,glädje Diletto figlio-älsklingsson
Diligenza-flit,skyndsamhet
Dimensione-dimension,omfång,storlek
Dirigente-ledande,styrande
Diva-Gudinna,diva
Dolce-söt,mjuk,len,mild,blid
Dolcezza-ljuvhet,sötma,mildhet
Domino-Domino
Donna-kvinna,hustru,fru,dam,härskarinna
Drammatica-dramatik
Duchessa-Hertiginna

Under tredje veckan:
Den här veckan har det hänt så mycket roligt. Nu har valparna börjat gå omkring och i slutet av veckan har de gjort små skall ifrån sig och börjat leka med varandra. I mitten av veckan fick de sin första måltid och det tyckte de var så gott. Alla klampade i och ur matskålen och i slutet av veckan började de bli lite duktigare på att stå med tassarna utanför matskålen. De upptäckte väl att de blev blöta om fötterna och att det inte var så mysigt. I och med att de börjat äta så har de också fått bada fötterna i badkaret med Jenny för att kunna få de rena och mysiga igen. De har sovit middag med mig flera gånger och har börjat fästa sig vid mig också. När de hör min röst i rummet vaknar de direkt och börjar pipa. De vill verkligen komma upp och mysa vid halsen. De har legat och sovit som en liten hög i min famn allra högst upp vid halsen. De tycker så mycket om att ligga där i värmen. När jag även la på en tjock filt ovanpå dem och mig räckte nog värmen för då började de skruva på sig också. Vi har även haft tre besök den här veckan. En av valpköparna beslutade sig för den med brunt band. Han är så fantastiskt gosig. En annan familj var här och tittade på tikarna, men vi har inte beslutat vilken av dem än. De tredje besökarna den här veckan hälsade på andra dagen som jag tog in valparna till de andra hundarna i köket. Valparna tyckte det var intressant att få komma in till de andra i köket. De är lite små än att flytta in i köket, så de har bara varit på besök. Vårt nytillskott i familjen "Mr Blue" är så försiktig med valparna. Han tycker att de är roliga att titta på. I och med att han nu blivit 14 veckor, så kör han och Ballerina ganska tuffa lekar i köket, men när valparna har varit där har de varit så lugna och gått försiktigt. Den är verkligen fantastiskt att även djur känner att bebisar är ömtåliga och att man ska vara försiktig. Valparna kommer att bo kvar i valprummet ett bra tag till. Snart är det dags för valparna att registreras i Svenska Kennelklubben, så i mitten av fjärde veckan skickar jag in namnen på valparna. Jag tänkte döpa den tiken som inte blivit bokad än till "Dolcezza". Den andra tiken som är bokad skall få namnet Donna.
JUST NU ÄR DET LITE MYCKET TROR JAG??? Håller på med alldeles för många saker samtidigt... Jag har skrivit på alla bilder denna veckan att valpen med blått band ska heta "Dirty Harry". Vet inte om jag kan fixa iordning alla bilder..........Hmm..En bild får bli kvar som minne av min tanklöshet. Han ska heta "Dynamit Harry" Jag ber så mycket om ursäkt!!!!!!! Först fattade jag inte var jag fick "Dirty Harry" ifrån. Nu kom jag på att det var en maskeradfest vi hade för några månader sedan där min "svärfar" kom utklädd som filmkaraktären dirty Harry! Ha det fortfarande så bra till nästa vecka och nya filmklipp finns uppladdade på D-kullen. Klicka nedan för att se.

Under fjärde veckan: Valparna har tillbringat dagarna inne i köket. Nu börjar de verkligen leka mycket. De älskar att sova i transportburarna. Det är varmare och mysigare i dem än i de korgarna utan tak. De har tittat och tittat på vad de stora hundarna gör. Jag har också tillbringat hela dagarna inne i köket. Jag har uppdaterat mitt kompendium och det har varit lite klurigt, hela tiden har blicken fallit mot valparna och vad de gör. Mot slutet av veckan började de leka med leksakerna, före det har de mestadels tittat på när de stora leker. När de stora ligger i korgarna tuggarna de gärna på ben och de små har i slutet av veckan lärt sig att man närmar sig försiktigt de stora för att se om man är välkommen. Ballerina har studerat hur Queen sköter om valparna och efter att valparna fått tutta på Queen ståendes och hon gick därifrån, så gick Ballerina försiktigt fram ställde sig där Queen hade stått och lät valparna tutta på sina små bröst. Det såg så roligt ut, just att hon ställde sig där så försiktigt som att hon kollade, jaha det är såhär någonting som mammor gör? Hon har gjort så flera gånger efter det. Det är så fantastiskt att se! Ballerina kommer bli en duktig mamma när hon blir stor. Den som velat leka mest med valparna är Mr Blue. Egentligen är han så försiktig han bara kan med dem, men han har precis som valparna så vassa tänder, så jag passar hela tiden. Han är den som hela tiden välkomnar valparna in i sin korg. De är faktiskt mest förtjusta i honom. De går gärna in i hans korg och lägger sig där för han är så varm. Han har hela veckan varit ute efter deras färgade gummiband och i slutet av veckan har han blivit så snabb på att ta av dem. Jag får hela tiden sätta på gummibanden igen. Han är ju mycket buffligare i sina rörelser och det är ganska fantastisk att se att de här valparna som är 4-5 veckor gamla har mycket bättre stabilitet än honom när de går och springer. Det var jag också lite bekymrad över när jag tog in valparna i köket att han skulle springa runt med sina leksaker och att valparna skulle flyga runt som små vantar, men han rör sig så försiktigt och verkligen koncentrerar sig och kollar var han sätter fötterna. Jag blir så imponerad av att han faktiskt fast han själv bara är 15 veckor går försiktigt när han passerar valparna. Mot slutet av veckan har valparna börjat leka med leksakerna på golvet och tugga på dem. Jag har fått fel i min dator, så det kommer fler bilder. Jag har bara lagt upp några som jag lyckats med än sålänge.

Under femte veckan Mycket mera fart har det blivit på valparna och den som är med dem hela tiden är Mr. Blue. Han leker med dem och de sover hos honom för han är så varm och go antagligen? Ballerina leker också med valparna, men det är inte så att hon vill sova med dem. Vi hade flera fina dagar med periodvis sol, regn och moln. Valparna har kunnat gå ut när det har varit varmare och sol. De har tyckt att det har varit så roligt att vara ute på altanen. Hoppas att vädret blir någorlunda nästa vecka också för nu om det inte är för blött i gräset skulle de kunna vara ute lite även där. Det har ju regnat så mycket att gräsmattan aldrig hunnit torka upp. Valparna är alla så kontaktsökande och när man lyfter upp dem vill de direkt gosa sig in och krypa ihop i värmen mot halsen. Stamtavlorna har kommit och namnen blev:
Agazzis Dynamit Harry
Agazzis Denzel
Agazzis Donna
Agazzis Dolcezza
Tid för valpbesiktning är bokad hos veterinären den 18/10. Nu börjar det närma sig. Två hela veckor kvar idag med de underbara små trollen innan de flyttar. Idag kommer de som har bokat Donna och väljer vilken valp av tjejerna som ska bli deras lilla Donna. Det ska bli spännande! Jag kommer lägga till ytterligare bilder som tillhör den här veckan snart.

Under sjätte veckan: Tyvärr har jag glömt att ta bilder när valparna är ute på gräsmattan, men det blev ett gäng andra bilder. Nu klarar de av trappstegen som är från altanen ut på gräsmattan själva. Bara under den här veckan har farten upp och ner för trappan ökat. Eftersom Mr Blue hela tiden plockar av valparna de färgade gummibanden så har jag inte skrivit namn på alla valparna på bilderna om jag inte varit helt säker på vilken det är. Valparna har så roligt när de leker inne och ute. De vill gärna vara ute och märkligt nog verkar dessa inte frysa alls. Det har ju varit runt nollan och minusgrader några dagar på morgonen. De har ju inte varit ute mer än fem minuter åt gången, men de vill gå ut mer eller mindre hela tiden. Oftast står de och piper mot altandörren, men ibland kommer de på att de kan gå genom luckan. De sover förstås mycket och det bästa med det är att de sover samtidigt, så man hinner med att städa och skura mellan varven. Mr Blue är deras mysgubbe. Han har sånt tålamod med valparna, än verkar det inte finnas någon gräns. Jag har tagit med en madrass in och sovit middag med valparna på köksgolvet. De vill alla ligga så nära min hals som möjligt och Ballerina vill ju också det, men hon gav sig. Hon tyckte att de var lite jobbiga för de skulle ligga och busa lite innan de somnade, så Ballerina la sig längre ner på filten. En dag försov vi oss en timme för deras mattid, men de ville ju ligga kvar och sova hos mig. Jag trodde inte att de skulle sova så länge. Jag får pass på att mysa med dem för det är bara en vecka kvar innan de flyttar när jag skriver det här. Jag hoppas på att kunna få in lite nya filmer inom de närmaste också!

Under sjunde veckan Det är Mr Blue som gäller för hela slanten. Den här veckan blev det varmare ute, så han har varit mycket ute med valparna. Varje gång någon av dem springer ut genom luckan följer han efter för att passa dem och hålla koll. Nu tar de altantrappen lätt och ledigt både upp och ner. De tycker att det är spännande att vara ute. Det är med sorg och glädje som två åker till nya hem imorgon och en till på söndag. Lilla Dolcezza är kvar än sålänge. Igår var jag hos veterinären och besiktigade dem. Alla blev utan anmärkning. Chippningen och vaccinationerna gick också bra. Trodde de skulle bli lite trötta efteråt, men det har inte inträffat än. Med lite tur kanske det kommer när de ska åka bil hem. Att åka bil gick också bra. Lite sång i början, men det slutade efter några minuter. Nu är det bara bilderna som ska sammanställas för alla veckor och över på skiva. Hoppas jag hinner baka något smarrigt till valpköparna. Jag gjorde fotograferingen som skall vara fronten till CD:n som ett bildspel. Jag har nog aldrig haft så livliga valpar som aldrig vill stå, sitta eller ligga still. Det var roligt även om det tog en stund.

Bilder som valparnas ägare har vidarebefodrat till mig:Här kommer du till Youtube där du kan se alla valpkullars filmer.

videoklipp

Om du är intresserad av att köpa en valp av mig ring eller maila mig berätta om:
*Dig själv eller familj
*Hur du/ni bor
*Vad Du/Ni arbetar med och hur länge om dagarna
*Varför du vill skaffa hund, dina förväntningar, vad du önskar m.m
*Ju mer du kan berätta om hur det är tänkt att en av mina underbara valpar kommer få det hos dig/Er desto gladare blir jag!


Välkommen att maila mig!

kontakt 

Klicka på kartan, för att "Hitta", var Anneberg ligger!

Klicka på bilderna nedan för att se förstoring!

Alla mina hundar äter mat från Nordic och Magnussons

Alla mina hundar är försäkrade i Agria

Agria

Mina Valpar och kennlar med uppfödning inom Svenska kennelklubbens ramar och med Valpar som är registrerade finns på:

kopa hund

Mina Länkar:

Svenska Kennelklubben www.SKK.se

Svenska Schnauzer och Pinscherklubben www.SSPK.se

Dvärgpinscherklubben www.Dpklubben.se

www.olivers-petfood.se